Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Έχω χρόνο να φορέσω το μαγιό;

   Το σημερινό μας άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που ετοιμάζονται, προετοιμάζονται, σκέφτονται να χάσουν κιλά, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν δίαιτα, για να είναι έτοιμοι να φορέσουν το μαγιό να βγουν παραλία. Οι άνθρωποι που έχουν 20κιλά πάνω απ΄ το φυσιολογικό θέλουν να χάσουν 5-10κιλά, αυτοί που έχουν 5 κιλά θέλουν να τα χάσουν όλα, αυτοί που έχουν πάνω από 30 κιλά θέλουν να χάσουν όσο μπορούν περισσότερα. Κομβικό το σημείο ημερομηνίας του Πάσχα. Οι λιγότερο έμπειροι ή αυτοί που θέλουν να κάνουν δίαιτα για λίγο διάστημα ξεκινούν δίαιτα μετά το Πάσχα γιατί θεωρούν ότι προλαβαίνουν ή γιατί ξέρουν ότι δεν θέλουν να κάνουν για πολύ καιρό δίαιτα. Οι πιο έμπειροι ξεκινούν δίαιτα μετά τα Χριστούγεννα γιατί ξέρουν ότι όταν θέλουν να χάσουν κιλά θέλουν χρόνο. Οι γιορτές καθορίζουν πάντα το χρόνο δίαιτας πράγμα πολύ άσχημο, γιατί αντί να ορίζει η σοβαρότητα της ασθένειας το χρόνο, τον ορίζει ένας αδιάφορος παράγοντας.
Το μαγιό προλαβαίνει να μας φορέσει;
    Στους 2μήνες μεταξύ Απριλίου και παραλίας η ανάγκη για δίαιτα προέρχεται περισσότερο από ενοχές επάρκειας παρά από ανάγκη για αδυνάτισμα. Στους 2μήνες θα χάσει κιλά κάτω από το 20%, αλλά όχι τόσα όσα νομίζουμε. Ίσως χαθούν 2 ίσως και 4 κιλά, πράγμα που μπορεί να προσφέρει μια μικρή χαρά, αλλά θα μεταφέρει πάλι το πρόβλημα για την επόμενη Άνοιξη. Για πολλούς δίαιτα είναι αυτά τα 2-4κιλά και τέλος, ραντεβού την επόμενη Άνοιξη. Πολύ λίγους ανθρώπους ενδιαφέρει να δουν πραγματικά το πρόβλημα και εκεί είναι η εστία του προβλήματος. Το βασικότερο και το σημαντικότερο είναι ότι δεν ξέρουμε από τι ασθένεια πάσχουμε. Το μαγιό αποτελεί αφορμή να χαθεί βάρος; Όχι. Το μαγιό κάνει μια τρύπα στο νερό, απλά αποτελεί μια καλή ενοχική αφορμή για επίσκεψη στο διαιτολόγο. Ο μόνος κερδισμένος είναι ο ειδικός που καταγράφει ορδές ενοχικών ανθρώπων που θέλουν όπως όπως να κάνουν ότι μπορούν για να χάσουν κιλά. Όσο αναφορά επί του αδυνατίσματος ούτε λόγος καθώς όσο επιδερμικά αντιμετωπίζεται η ασθένεια άλλο τόσο επιδερμικά μας βλέπει και η ασθένεια. Οι περισσότεροι ξεκινούν δίαιτα, αλλά δεν καταφέρνουν σχεδόν τίποτα. Πραγματοποιούνται περίπου 2-4 συνεδρίες που απλά η ζυγαριά πέφτει λίγο ή μένει σταθερή. Η δίαιτα ξεκινά περισσότερο ως ημερομηνιακή συγκυρία παρά ως μια εσωτερική ανάγκη για αδυνάτισμα. Σαν να σπρώχνεις το σώμα να κάνει κάτι που η ψυχή δεν θέλει ή δεν είναι συντονισμένη για κάτι τέτοιο. Σκασμένο λάστιχο, στάση αυτοκινήτου.
Το κάνω για το μαγιό
    Πίσω από την ενοχοκινούμενη ανάγκη για το μαγιό, υπάρχει πάντα μια καλυμμένη εξήγηση ότι το κάνουν για λόγους υγείας. Ακόμη και το μαγιό ως αφορμή να αλλάξει το βάρος των ανθρώπων, δεν υφίσταται. Είναι σαν να προχωρά στο δρόμο ένας παχουλός κύριος και συναντά αμέριμνος ένα μαγιό και του λέει το μαγιό 'να σε φορέσω' και ο κύριος ξαφνιασμένος απαντά 'δεν έχω σκεφτεί αν θέλω κάτι τέτοιο'. Έτσι γίνονται οι δίαιτες για το μαγιό, μια εξωτερική αφορμή έρχεται να φορεθεί κολάρο στα θέλω του ανθρώπου, κάτι που φυσικά αποτυγχάνει ως μέθοδος. Όσοι νομίζουν ότι το Καλοκαίρι όσοι κάνουν δίαιτα, αδυνατίζουν είναι βαθιά αποπροσανατολισμένοι. Κανείς δεν αδυνατίζει για το μαγιό, γιατί στον εαυτό μας όταν το παρουσιάζουμε ως αφορμή ο εαυτός μας γελάει. Είναι καλή αφορμή για να πάρουμε τηλέφωνο το διαιτολόγο, αλλά ασήμαντι για αδυνάτισμα. Ως τέλος Ιουνίου ή ως 10 Ιουλίου ότι έχει να κάνει με δίαιτα τελειώνει. Πρόβλημα θεωρείται ότι χωράει μεταξύ των ημερομηνιών 20Απρίλη και 20 Ιούνη, μετά τέλος η Παχυσαρκία. Ραντεβού το επόμενο Πάσχα με μια υπέροχη δίαιτα πρωτεινική που χάνεις και το τελευταίο επαναστατικό κύτταρο λίπους.
Πρόβλημα
   Η συγκέντρωση του προβλήματος σε ένα αυστηρά ημερομηνιακό χώρο μας κάνει να αδιαφορούμε για το πρόβλημα ή να το έχουμε κατατάξει σαν πρόβλημα που μας απασχολεί για 2μήνες απ' τους 12. Όταν προσδιορίζεις το πρόβλημα απ' τους εξ αντικειμένου λόγους τότε ποτέ αυτοί οι λόγοι δεν θα είναι ικανοί να φέρουν θεραπεία. Το μαγιό, ο γάμος, τα βαφτίσια, το συνέδριο, η ομιλία, η εκδήλωση, τα γενέθλια, το Καλοκαίρι,  είναι αφορμές που ποτέ δεν θα είναι αρκετά ικανές να φέρουν αποτέλεσμα, γιατί συγκεντρώνουν το πρόβλημα σε ένα χώρο που δεν χωράει, έτσι τα όπλα που επιστρατεύεις είναι εξαιρετικά μικρά, απέναντι σε κάτι πραγματικά γιγάντιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!