Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Η πιο καλή δίαιτα είναι η εμπιστοσύνη

   Το πιο βασικό στοιχείο που χρειάζεται μια δίαιτα για να πετύχει δεν είναι ούτε ο σχεδιασμός μιας καλής διατροφής, ούτε να γνωρίζει ο ειδικός πόσες θερμίδες έχει ο καφές Γουτεμάλας, ούτε να ξέρει ποιες τροφές ξεκολλάνε το μεταβολισμό. Αυτά είναι αδιάφορα για το αν μια δίαιτα θα πετύχει. Το πιο βασικό που χρειάζεται μια δίαιτα για να πετύχει είναι η εμπιστοσύνη. Κάθε επόμενη δίαιτα διευρύνει το κενό εμπιστοσύνης μεταξύ του ειδικού και του θεραπευόμενου. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει πολλές δίαιτες απ' το πρώτο και το πιο σοβαρό που πάσχει είναι από έλλειψη εμπιστοσύνης. Είναι το πρώτο και το πιο σοβαρό εμπόδιο της θεραπείας και τις περισσότερες φορές αξεπέραστο. Οι περισσότεροι θεραπευόμενοι έχουν κάνει πολλές δίαιτες πράγμα που ο ειδικός απ' την πρώτη κουβέντα το καταλαβαίνει. Η αδυναμία πίστης στη θεραπεία είναι ορατή απ' τα πρώτα λεπτά. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει πολλές δίαιτες είναι ανοσοποημένοι στο να ακούνε θερμίδες, δίαιτες υπεργρήγορες, δίαιτες με πολλά αντιοξειδωτικά και που λιώνουν το λίπος σαν το κερί. Είναι κουρασμένοι και η κόπωση είναι εμφανής στη 1η συνεδρία. Συνήθως δεν προσέχουν αυτά που τους λέμε γιατί τα έχουν ακούσει πολλές φορές, ζουν λίγο διαδικαστικά τις συνεδρίες και απλά περιμένουν στην ερώτηση 'πόσα-πότε', να απαντήσουμε 'πολλά-γρήγορα'. Μια θεραπεία που δεν έχει διευσδύσει μέσα τους και δεν την πιστεύουν. Για ποιο λόγο κάνουν δίαιτα; Γιατί θεωρούν ότι κάτι πρέπει να κάνουν για το σώμα τους, αλλά και γιατί πιέζονται από κοινωνικές συνθήκες να το κάνουν. Οι λόγοι μπορεί να είναι πιεστικοί, αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι που κάνουν την 1η τους δίαιτα δείχνουν ευκολότερα εμπιστοσύνη και πιστεύουν πολύ γρήγορα τη θεραπεία.
Πολλές δίαιτες μικρή εμπιστοσύνη
    Οι άνθρωποι που έχουν κάνει πολλές δίαιτες δεν εμπιστεύονται εύκολα μια νέα θεραπεία και συνήθως όταν αυτή τους προταθεί ακολουθούν ένα μίγμα θεραπείας από όλες τις προηγούμενες δίαιτες, συν ότι τους κάνει κλικ απ' τη καινούρια. Συνήθως δεν πάνε μακριά αυτές οι θεραπείες και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που έχουν κάνει πολλές δίαιτες κάνουν δίαιτα από 1-4 εβδομάδες. Είναι δύσκολο ο ειδικός να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και ακόμη πιο δύσκολο να αποσυνδέσει τις προηγούμενες δίαιτες με τη καινούρια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς το να μετατραπούν οι μηδενικές ελπίδες σε πολλές ελπίδες θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Οι άνθρωποι δεν δίνουν χρόνο στις θεραπείες τους και έτσι το αποτέλεσμα είναι λίγο πολύ γνωστό. Αν αισθάνεσαι ότι θα κάνεις μία απ' τα ίδια εισπράττεις μία απ' τα ίδια. Αν καταφέρει ένας άνθρωπος που έχει κάνει πολλές δίαιτες να αδυνατίσει, τότε ο ειδικός του έχει καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο και του αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτός πράγματι είναι ένας εξαιρετικός ειδικός, καθώς η τεχνική αποσύνδεσης όλων των προηγούμενων θεραπειών με τη σημερινή είναι σαν να διαγράφει όλους τους αμυντικούς μηχανισμούς που οι προηγούμενες δίαιτες έχουν δημιουργήσει και αυτό είναι παρα πολύ δύσκολο. Αυτό που δεν βλέπουν οι θεραπευόμενοι και ποτέ δεν καταλαβαίνουν ότι είναι το πιο δύσκολο και δεν τους αναγνωρίζεται ποτέ είναι το 'στήσιμο' του ειδικού. Δεν συνδέεται η μείωση του βάρους με τις ικανότητες του ειδικού. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι ο ειδικός που πήγαμε και κάναμε την 1η μας δίαιτα και χάσαμε κιλά και ήταν εξαιρετικός ειδικός όταν ξαναπήγαμε να κάνουμε την επόμενη έγινε 'λίγος΄γιατί δεν τα καταφέραμε. Το πιο ακριβό και το πιο δύσκολο πράγμα στις δίαιτες είναι η εμπιστοσύνη, όχι τα κιλά που χάθηκαν.
Φταίνε οι δίαιτες
   Στη μία περίπτωση φταίει η δίαιτα, στην άλλη οι πολλές πρωτείνες, στην άλλη οι υδατάνθρακες το βράδι, στην άλλη η αλκαλικότητα, δεν φταίει τίποτε απ' αυτά, απλά δεν εμπιστευτήκατε τόσο όσο θα έπρεπε τον ειδικό σας. Η διατροφή που θα ακολουθήσετε και ας είναι η πιο καλοσχεδιασμένη δεν θα αποτελέσει αφορμή να χάσετε βάρος. Άλλωστε είναι γεγονός ότι απ' τον πλανήτη μας δεν λείπουν οι καλές δίαιτες, άλλα μας λείπουν. Η αποτελεσματικότητα μιας δίαιτας έγκειται στην προσωπικότητα και την τεχνική του ειδικού στο πως θα εγείρει την εμπιστοσύνη στο θεραπευόμενο και λιγότερο στο πως θα συνδυάσει τις τροφές. Αν δεν καταφέρει να πιστέψει ο θεραπευόμενος τη θεραπεία, αυτό φαίνεται απ' την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής και δύσκολα θα γίνει δεύτερη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!