Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Αν είχα την επιλογή να μην παχύνω

   Το βασικό ερώτημα είναι το εξής: αν ζούσες μια ζωή ως άνθρωπος με 30κιλά πάνω απ' το φυσιολογικό και σου δινόταν η ευκαιρία να γυρίσεις πίσω και να ξαναζήσεις μα ζωή χωρίς περιττά κιλά πως θα την ζούσες; Θα διόρθωνες λάθη, θα ζούσες όντως μια ζωή με φυσιολογικό βάρος ή θα κατέληγε και πάλι μια ζωή με 30κιλά πάνω απ' το βάρος που θα ήθελες να είσαι; Πως θα ήταν εκείνη η ζωή;
Απάντηση
     Η βασική μας σκέψη είναι ότι και 5 ζωές να δινόντουσαν σε έναν άνθρωπο πάλι θα κατέληγε να είναι 30 κιλά πάνω απ' το φυσιολογικό βάρος. Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο άνθρωπος που έχει περιττά κιλά είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο ζει την καθημερινότητα του είναι αυτός που παράγει τα περιττά κιλά. Μπορεί τα μαθήματα να γίνονται παθήματα και τα λάθη να μπορούν να διορθωθούν, αλλά η καθημερινότητα είναι κάτι άλλο, δεν είναι χρόνος που μπορεί μια εκπαιδευμένη συμπεριφορά να αλλάξει. Η καθημερινότητα είναι ένας σχεδιασμός που πάνω του πατάς για να ενεργήσεις, υπάρξεις, έτσι ένας παχύσαρκος άνθρωπος έχει εκπαιδεύσει όλη του την ημέρα για να είναι πλεονάζουσα σε θερμίδες ή σε κακές επιλογές. Έτσι στο τέλος θερίζει το σιτάρι που έσπειρε. Ο άνθρωπος εδώ δεν πάσχει από πίστωση χρόνου, αλλά από μετάγγιση πράξεων, ενεργειών, τρόπων και συμπεριφοράς που θα μπουν στην καθημερινότητα του και θα αρχίσουν να την αλλάζουν. Μια κατηγορία ανθρώπων που καταφέρνει να αδυνατίσει στο χρόνο είναι και αυτοί που για κάποια χρόνια ή σε κάποια διαστήματα οι καταστάσεις ήρθαν έτσι που κάποιες επιλογές απ' αυτές που ανέβαζαν τα κιλά κόπηκαν, ελλατώθηκαν ή περιορίστηκαν και έτσι ο πρωταγωνιστής επέστρεψε σε φυσιολογικό βάρος. Αυτές οι επιλογές δεν ήταν συνειδητές, αλλά τυχαίες.
Δεν πάσχεις από πίστωση χρόνου
   Πολλές φορές οι άνθρωποι που έχουν παραπάνω κιλά, κάνουν τα πράγματα να φαίνονται σαν να φταίει για τα δεινά τους ο χρόνος ή δε έχουν χρόνο ή δεν προλαβαίνουν ή δεν μπορούν λόγω χρόνου. Το πρόβλημα είναι ότι η καθημερινότητα τους παράγει παραπανίσια κιλά και ότι και αν γίνει όσος χρόνος και αν τους δοθεί θα λειτουργεί έτσι. Οι δίαιτες απλά είναι ένα κενό, όταν τελειώσουν και επιστρέψουν στη παλιά καθημερινότητα πάλι αυτή θα παράγει παραπανίσια κιλά. Όποτε και αν κάνουμε τομή στο χρόνο θα δούμε ότι η διάρθρωση της καθημερινότητας είναι τέτοια που οδηγεί στην Παχυσαρκία. Ο χρόνος και οι δίαιτες μπορούν να θεραπεύσουν μόνο αν η καθημερινότητα διαρθρωθεί διαφορετικά. Με αυτό το δεδομένο ότι δίαιτα και να κάνει πάλι στο τέλος παχύσαρκος θα είναι. Η περιβόητη δε αλλαγή είναι για να ανακυκλώνουμε την ελπίδα για να πάει με ασφάλεια ο άνθρωπος να φάει αυτά που θέλει να φάει. Η δίαιτα είναι η σκέψη εκείνη που δημιουργεί ασφάλεια για να ξέρει ο άνθρωπος τι να κάνει όταν θα φάει πολύ τα Χριστούγεννα και τις διακοπές. Ο χρόνος μπορεί να κυλίσει θεραπευτικά όταν ο άνθρωπος μπαίνει στη θεραπεία έτοιμος, αν δεν μπει έτοιμος απλά θα αποτύχει.
Προστάδιο Δίαιτας 
    Είναι αναγκαίο οι ειδικοί να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους σε ένα κύκλο συνεδριών 4-5 επαναλήψεων τι είναι δίαιτα, τι χρειάζεται να κάνουν και από τι ασθένεια πάσχουν. Έπειτα με αυτή τη γνώση ο ειδικός πρέπει να εξηγήσει και τα στάδια της θεραπείας. Τι περιμένουμε να κάνει η θεραπεία πάνω τους και τι θα πρέπει να ξέρουν όταν θα την αναζητήσουν. Ο στόχος των ειδικών πρέπει να είναι να κάνουν μία δίαιτα στη ζωή τους και να μην ξαναχρειαστεί. Αν ξαναχρειαστεί θα είναι μια θεραπεία που θα καταφέρει τα μισά πράγματα από την πρώτη και στο διπλάσιο χρόνο ή αν θέλετε διαφορετικά θα κρατήσει το μισό χρόνο απ' ότι η πρώτη και θα χαθούν τα μισά κιλά. Οι 'γεμάτες' θεραπείες που ο πρωταγωνιστής έχει βάσιμες ελπίδες να χάσει κιλά στη ζωή του αθροίζονται στον αριθμό 1-2 φορές. Ναι 1-2 φορές σε όλη του τη ζωή. Το γιατί το έχουμε γράψει πολλές φορές. Έτσι αν και ένας άνθρωπος νομίζει ότι έχει πολύ χρόνο να χάσει βάρος στη ζωή του, κατά βάθος δεν έχει καθόλου χρόνο και οι ευκαιρίες είναι το πολύ 2. Όταν θα κάνει δίαιτα πρέπει να ξέρει τα πάντα γι' αυτή, έτσι όταν θα την αναζητήσει θα ξέρει τι πρέπει να κάνει και πόσο θα χρειαστεί. Αυτό που ζούμε σήμερα το 'έλα και βλέπουμε', καταστρέφει χρόνο, ευκαιρίες και ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!