Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Το Μη Αδυνάτισμα είναι ακριβότερο απ' το Αδυνάτισμα

   Καθώς πολλοί άνθρωποι ξεκινάνε σήμερα την πρώτη τους δίαιτα, πολλοί άνθρωποι σε όλα τα κράτη της γης συσσωρεύονται και στοιβάζονται στις κατηγορίες των χρόνια Παχύσαρκων. Οι άνθρωποι που κάνουν σήμερα την πρώτη τους δίαιτα, σε ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο θα κάνουν και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη και θα κάνουν για πάντα δίαιτα που θα είναι πλήρως αποτυχημένη. Έτσι θα σχηματίζεται σε όλα τα κράτη μια πληθυσμιακή ομάδα ανθρώπων μεγάλη που δεν θα μειώνεται, αλλά θα αυξάνεται γρήγορα. Άνθρωποι που θα παίρνουν κιλά, δεν θα χάνουν και θα καταναλώνουν θεραπείες που δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ανοσοποιημένοι Παχύσαρκοι. Ότι και αν τους χορηγείτε θα είναι μια ακόμα θεραπεία που το μόνο που θα κάνει είναι την τσέπη ελαφρύτερη. Είναι μια πραγματικότητα, όσοι άνθρωποι πηδάνε το ποτάμι δεν αλλάζουν πλευρά. Όσοι σήμερα κάνουν δίαιτα, έχουν πολλές πιθανότητες να είναι 50άρηδες παχύσαρκοι και χωρίς ελπίδες για θεραπεία, που είναι χειρότερο όλων.
Ποιοι αδυνατίζουν;
    Έχουμε τονίσει ότι τις πιο πολλές πιθανότητες να χάσουν κιλά τις έχουν αυτή που κάνουν την πρώτη τους δίαιτα, με κυριότερο λόγο επιτυχίας ότι ο οργανισμός μας δεν έχει σχηματίσει τις άμυνες που σχηματίζει μετά το τέλος της 1ης δίαιτας. Μετά την 1η δίαιτα το τοπίο δεν έχει καμία σχέση με εκείνο της πρώτης δίαιτας. Κάθε επόμενη δίαιτα είναι μια φθηνή απομίμηση της πρώτης, που το αποτύπωμα της δύσκολα ξεπερνάτε. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι η προσωπικότητα του ειδικού και η τεχνική που θα χρησιμοποιήσει για να αποκόψει τη νέα θεραπεία απ' τις παλιές.Οι πιθανότητες είναι λίγες και το μόνο που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι η τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ο ειδικός για να βάλει ένα τέλος στο παρελθόν και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στο μυαλό του θεραπευόμενου. Αν το καταφέρει αυτό θα είναι σαν να έχει καταφέρει να διαγράψει όλες τις προηγούμενες θεραπείες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να συμβεί γιατί ουσιαστικά είναι σαν να κάνουμε τη πρώτη μας δίαιτα με τους αμυντικούς μηχανισμούς ναι μεν υπαρκτούς, αλλά δαμασμένους. Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να πάρει έναν παρκαρισμένο παχύσαρκο απ' την καθημερινότητα του και να τον βάλει σε ράγες ελπίδες είναι ο ειδικός και η τεχνική που θα χρησιμοποιήσει για να διαγράψει τις παλιές θεραπείες και να δώσει στη νέα θεραπεία πραγματικές ελπίδες. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν δίαιτες κάθε Χριστούγεννα και Σεπτέμβρη, αλλάζοντας ειδικούς σαν τα πουκάμισα και νομίζοντας ότι αλλάζοντας ειδικό αλλάζει και η διατροφή, άρα και το αδυνάτισμα. Στο τέλος τελειώνουν οι διαιτολόγοι που έχουν πάει (ειδικά αν είναι επαρχία) και έρχονται Αθήνα να βρουν άλλους καλούς που να δίνουν καλές διατροφές μέχρι να πιάσουν τη δεξιά πλευρά του καναπέ. Δεν χρειάζεστε δίαιτες, χρειάζεστε έναν ειδικό κατάλληλο να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν.
Απέραντο Πάρκινγκ Λίπους
     Ο θεραπευόμενος είναι έτοιμος να ξεκινήσει την τρίτη του δίαιτα γιατί έχει παχύνει πολύ και δεν πάει άλλο. Ακούστε τι θα γίνει, θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα με απώλεια 2κιλών, αυτών που φέρουν την βαριά υπογραφή των ενοχών που σχηματίστηκαν στις γιορτές, την δεύτερη εβδομάδα απώλεια μισού κιλού και μετά θα μπει μέσα στο vertigo του αμυντικού μηχανισμού που θα τον αγκαλιάσει απ' όλες τις πλευρές και θα κονιορτοποιήσει μέχρι και την τελευταία ελπίδα. Αποτέλεσμα δίαιτα διάρκειας 2 εβδομάδων, αυτά είναι τα αποτελέσμα δίαιτας σε ανθρώπους που έχουν κάνει πολλές δίαιτες. Οι άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει τι είναι δίαιτα και Παχυσαρκία το ερμηνεύουν αυτό ως 'βαρέθηκα', πράγμα που δεν είναι τίποτε άλλο από τις άμυνες του οργανισμού που υψώνονται για να μην ξαναζήσει ξανά την πίεση μιας δίαιτας. Αυτός ο άνθρωπος έχει ελάχιστες ελπίδες να χάσει κιλά και όλες τους οι επόμενες θεραπείες θα γίνουν σε καθεστώς πανικού, από τις ενοχές που θα σχηματίζονται όταν οι δίαιτες δεν θα φέρνουν αποτέλεσμα αλλά η ζυγαριά μόνιμα θα ανεβαίνει. Η μοναδική ελπίδα είναι ένας ειδικός που θα καταφέρει να φέρει νέες ρεαλιστικές ελπίδες που θα κόβουν τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν που ανατροφοδοτεί την Παχυσαρκία.
Ο Ειδικός
    Ο ειδικός βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Αδυνατίζουν, διαφημίζουν και φέρνουν λεφτά στο μαγαζί αυτοί που κάνουν την 1η τους δίαιτα και όχι μόνο αυτό, είναι τόσο ενθουσιαμένοι που λένε και ότι είμαστε και θεοί στους υποψήφιους πελάτες. Αυτοί που έχουν κάνει πολλές δίαιτες έχουν μηδενικές ελπίδες να χάσουν κιλά, δεν μας διαφημίζουν, δεν φέρνουν λεφτά και επειδή δεν χάνουν κιλά λόγω της ιδιοσυγκρασίας της ασθένειας τους, περνάνε απ' όλους τους διατολόγους πριν θέσουν εαυτό στον πάγο. Έτσι ψάχνουν μάταια να βρουν τον κατάλληλο ειδικό και τελικά δεν τον βρίσκουν γιατί ούτε ξέρουν τι ψάχνουν, ούτε τι έχουν, ούτε πως θα θεραπευτούν, ούτε σε ποιο στάδιο της ασθένειας τους είναι. Έτσι οι ειδικοί ενναλάσονται σαν τα πουκάμισα καίγοντας πρόσωπα ειδικών και διογκώνοντας το πρόβλημα σαν να μην χωράει ο κόσμος όλος το πρόβλημα τους ή σαν να χρειάζεται ένας ειδικός για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Όποιος βρεθεί μπρος σε αυτό τον κύκλο συνεδριών με άνθρωπο που έχει κάνει πολλές δίαιτες θα εισπράξει αρνητική διαφήμιση, γιατί θα έχει να κάνει με έναν άνθρωπο που έχει ανοσοποιηθεί στην ασθένεια του, στόχος του δεν είναι να χάσει κιλά, αλλά να βρει πλείστες χίλιες δικαιολογίες να μην το κάνει, ακυρώνει σχεδόν το 50% των συνεδριών του και μοιραία θα συγκρουστεί με τον ειδικό. Θα φύγει απογοητευμένος απ' την νέα προσπάθεια και θα πει ότι ο ειδικός που πήγαινε δεν τον βοήθησε καθόλου, πράγμα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ο έξυπνος ειδικός δεν θα κάψει κανένα χαρτί, δηλαδή θα αφήσει τους ανθρώπους που έχουν κάνει πολλές δίαιτες να κάνουν τον γνωστό φυσικό κύκλο με το ανάλογο αντίτιμο χωρίς να τους πικράνει και για να είναι συνέχεια πελάτες του, άλλωστε ξέρει ότι τη διαφήμιση του πρώτου χρόνου δεν θα την πάρει απ' αυτούς, καταδικάζοντας τους σε ένα είδους ομηρία που οι ίδιοι δεν ξέρουν ότι είναι μέσα, αλλά ούτε και ελπίδες τρέφουν ότι θα χάσουν κιλά. Ο έντιμος ειδικός θα προσπαθήσει - γνωρίζοντας ότι απλά θα αποτελέσει έναν μικρό ανάχωμα μπρος στη συσσώρευση ειδικών που έχει ξεκινήσει μετά την πρώτη δίαιτα - να τους εξηγήσει που βρίσκονται και να τους πει τι πρέπει να κάνουν, να τους εξηγήσει ότι οι ελπίδες τους είναι ελάχιστες ως και μηδενικές αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος με το παρελθόν. Στη νέα θεραπεία θα μπουν κανόνες(που τους έχει δεχθεί) τύπου 'στην πρώτη ακύρωση η θεραπεία τελειώνει', πράγμα που θα φέρει σε σύγκρουση ειδικό και θεραπευόμενο σε δεύτερο χρόνο, έτσι ο ειδικός ενώ προσπαθεί, τελικά θα εισπράξει αρνητική διαφήμιση και θα πηδήξει μετά από μερικές τέτοιες περιπτώσεις στη κατηγορία του έξυπνου ειδικού. Έτσι οι άνθρωποι που έχουν κάνει πολλές δίαιτες μένουν ακάλυπτοι από θεραπεία μιας και κανείς δεν θα κάτσει να αλλάξει μια περίπτωση που δεν θέλει μόνη της να αλλάξει. Έτσι το αδυνάτισμα μετατρέπεται σε μια συνθήκη 'σε πληρώνω να μην μου θυμίζεις γιατί είμαι εδώ', μια σιωπή που εξαγοράζεται πολύ πολύ ακριβά. Έτσι το ποτάμι θα συνεχίσει το δρόμο του προς τη θάλασσα, μιας και κανείς δεν θέλει να τα βάλει με την φουσκωμένη ορμή της Ιστορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!