Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018

Η Δίαιτα του 2018 θα πετύχει

Αθήνα Κολωνάκι 1920 'Bernard Flament'
Καλή και ευτυχισμένη χρονιά. Το 2018 δε θα είναι σαν τα άλλα έτη θα είναι διαφορετικό, γιατί το 2018 θα χάσεις βάρος και δεν θα το ξαναπάρεις ποτέ. Δεν θα ξανακάνεις τα ίδια λάθη και δεν θα μοιάζει με τίποτα αυτό που θα κάνεις φέτος. Το 2018 θα είναι η αρχή του τέλους του προβλήματος με τα κιλά σου. Θα κάνεις μια πραγματικά καινούρια αρχή με πραγματικές ελπίδες και πραγματική προσπάθεια. Μέσα στο 2018 θα φυτέψεις τις βάσεις της αναγέννησης και της πορείας σου προς μια ποιοτικότερη ζωή. Το 2018 θα είναι ένα σημαντικό έτος για σένα. Ξεκίνα από σήμερα και θα δεις ότι ο χρόνος πάντα είναι με το μέρος σου αρκεί να μην είσαι αναβλητικός. Οι βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις που θα κάνουν το 2018 το αγαπημένο σου έτος είναι οι παρακάτω.
Χρήσιμες Συμβουλές
1)Μην πάρεις μια παρορμητική απόφαση γιατί οι μεγαλόστομες ενάρξεις σου δημιουργούν μεγαλύτερες απογοητεύσεις από τις σιωπηλές. Ξεκίνα έπειτα από πολύ σκέψη και γνωρίζοντας καλά του τι θα χρειαστεί να κάνεις. Έτσι καμία έκπληξη δεν θα συναντήσεις και η προσπάθεια σου θα είναι μια πραγματικά καλοζυγισμένη πράξη. Σκέψου και μετά αποφάσισε και πρωτίστως μάθε πριν ξεκινήσεις τι θα χρειαστεί να κάνεις και έτσι το προιόν της επιτυχίας σου θα είναι 10 φορές σημαντικότερο.

2)Στις ουρές των Παχύσαρκων στοιβάζονται πρώτοι και καλύτεροι αυτοί που έκαναν κάποτε μαγικές δίαιτες και έχασαν 30κιλά σε 2 μέρες. Κλείσε τα αυτιά σου και προχώρα, αυτά είναι για την εσωτερική κατανάλωση του αδυνατίσματος. Πρώτα σταμάτα να ακούς τους φίλους, τους συγγενείς και μετά όλους τους υπόλοιπους, κανείς δεν γνωρίζει τι εστί ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, οι πιο πολλοί ξέρουν πόσες θερμίδες έχει μια μπάρα δημητριακών και τίποτε άλλο. Να ψάξεις καλά να βρεις τον ειδικό σου και να τον εμπιστευτείς. Κανείς δεν χάνει βάρος αν αμφισβητεί τον ειδικό του και δεν πιστεύει σε αυτό που κάνει.

3)Την προσπάθεια που θα ξεκινήσεις να την τελειώσεις όσο και αν χρειαστεί. Δεν θα κάνεις τα ίδια λάθη του παρελθόντος που ξεκινούσες δίαιτα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων μέχρι το Μάιο. Έχανες 10κιλά και μετά παρακαλούσες να τελειώσει να ξεκινήσεις να τρως. Έχανες 10κιλά και έπαιρνες 13. Η Δίαιτα δεν έχει εποχές, χρόνους και παραλίες, είναι μια σοβαρή ασθένεια και είναι πάντα εκεί. Αν δεν την λύσεις στο χρόνο μεγαλώνει και μεγαλώνει και αν μεγαλώσει πολύ εσύ δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα. Ο χρόνος που απλώνεται μπροστά σου θα περάσει όπως και να χει, θες να περάσει παραγωγικά και εποικοδομητικά ή παρκάροντας τα κιλά στη δεξιά γωνία του καναπέ σου;

4)Όταν ξεκινήσεις δίαιτα και περάσουν 6 εβδομάδες σε κάθε δυσκολία και κάθε φορά που η πίεση αυξάνεται, το πρώτο που θα κάνεις είναι να πάρεις τηλέφωνο να ακυρώσεις ή για να είναι πιο απρόσωπο θα στείλεις sms ή μήνυμα στο messenger. Μια ακύρωση δρόμος είναι μεταξύ του 'πάω καλά θα συνεχίσω' και 'δεν μπορώ βαρέθηκα'. Με την πρώτη ακύρωση να ξέρεις ότι το μικρόβιο που μπήκε δεν ξαναφεύγει, λέγεται αδυναμία διαχείρισης πίεσης και ο ειδικός που σέβεται την συνεργασία του δεν θα στη συγχωρέσει πάνω από μία φορά. Αυτό το λάθος δεν θα γίνει το 2018 γιατί πια έχεις καταλάβει και έχεις μεγαλώσει.

5)Όταν χάσεις τα κιλά να ξέρεις ότι όσα και αν έχεις χάσει βρίσκεσαι στο 40% του δρόμου, τώρα ξεκινάει ένα πιο χοντρό παιχνίδι και λέγεται σταθεροποίηση του βάρους. Εδώ οι κραδασμοί που παράγονται θα ακουστούν μέχρι την άλλη άκρη του σύμπαντος. Το crash test είναι μεγάλο και τα βήματα είναι σαν σχεδιασμένα από τον Φειδία. Η θεραπεία θα πατήσει στην άκρη του νήματος, αλλά όπως είπαμε αν έχετε ψάξει καλά τον ειδικό σας δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, θα γίνει ο κωπηλάτης της προσπάθειας σας. Προσδεθείτε ακούστε τον με 1000αυτιά και μην κοιτάξετε πίσω.

6)Πριν ξεκινήσετε δίαιτα να έχετε ζυγίσει και αποφασίσει τα εξής: σίγουρα δεν θα είναι η θεραπεία μια κατάσταση που θα τρώτε ότι θέλετε και όποτε θέλετε, αν νομίζετε ότι δεν είστε γι' αυτά καθίστε σπίτι σας. Μέσα στη θεραπεία αναδύονται πολλές άγνωστες σε εσάς προσωπικότητες σας, που θα τις γνωρίσετε εκεί και αν το χειριστείτε έξυπνα θα σας πάει αυτή η όμορφη διαδρομή παρακάτω. Μην πείτε στον εαυτό σας ψέμα ότι θα αλλάξετε μόνοι σας, αυτό δεν θα γίνει και πραγματικά είναι κρίμα αυτά τα κομμάτια του εαυτού σας να μην τα γνωρίσετε. Είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον και το πιο ουσιώδες κομμάτι σε μια θεραπεία.

7)Μην πιστέψεις σε μεγάλες αποφάσεις και μεγαλόστομες υποσχέσεις, τη θεραπεία σου θα την χτίσεις μέρα μέρα και ώρα ώρα. Μέρα με τη μέρα θα βρεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτό που κάνεις και εκεί μέσα θα καταλάβεις για ποιο λόγο είσαι εκεί και για ποιο λόγο θες να παραμείνεις. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να πατήσεις το κουμπί εξόδου και να γυρίσεις πίσω. Υποσχέσου μόνο ένα πράγμα στον εαυτό σου, ότι το 2018 πραγματικά θα προσπαθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!