Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Ice Diet

  Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια θεραπεία μείωσης βάρους. Θα μας άρεσε πολύ να ερευνήσουμε σε βάθος το θέμα αυτό και είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ. Είναι δύσκολο κομμάτι στο αδυνάτισμα όσο αναφορά την κατανόηση από τους αναγνώστες μας, αλλά θα προσπαθήσουμε και σήμερα αλλά και έπειτα να γράψουμε όσο πιο κατανοητά και σαφή μπορούμε την άποψη μας. Ίσως στο μέλλον παρουσιάσουμε μια εκτενή έρευνα πάνω στο κομμάτι αυτό, ίσως καταφέρουμε να το εντάξουμε σε σύγχρονες θεραπείες, ίσως πάμε το κομμάτι του αδυνάτισματος και της γνώσης πάνω σε προβλήματα Παχυσαρκίας 1 βήμα παρακάτω, ίσως κάνουμε και μια ασήμαντη τρύπα στο χρόνο.
Κοιμάσαι έτοιμος και ξυπνάς ανέτοιμος
   Θα μιλήσουμε για τις μαύρες τρύπες στη θεραπεία μείωσης βάρους. Μια φαινομενικά ασήμαντη διαδικασία που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη θεραπεία. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται σε κενά, διακοπές, αλλαγές συχνότητας συνεδριών και σε σημεία τέτοια που προκαλούν μια ψυχολογική απόσταση του θεραπευόμενου απ' την θεραπεία. Παράδειγμα: παρακολουθούμε 1κυρία εβδομαδιαίως και ξαφνικά επιλέγει να τα λέμε ανά 14ημέρες. Αυτό στην πορεία θα αποδειχθεί ένα ολέθριο λάθος γιατί η ίδια νομίζει ότι απλά θα έχει πιο αραιές συνεδρίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ανοίξει μια τρύπα στο χρόνο που θα κοιμηθεί πρίγκηπας και θα ξυπνήσει βάτραχος. Το momentum θα χαθεί και δύσκολα θα ανακτηθεί μιας και ο πρωταγωνιστής θα κοιμηθεί υπο θεραπεία και όταν ξυπνήσει η θεραπεία θα είναι πίσω του και αυτός εκτός της. Η μαύρη τρύπα που έχει δημιουργήσει έχει ρουφήξει τη θεραπεία και το αδυνάτισμα μάλλον τέλειωσε. Η θεραπεία φτιάχνει ένα δικό της χρόνο και momentum που όταν διαρρηγνύεται, ο ψυχισμός του ανθρώπου μεταφέρεται σε σημεία που η θεραπεία έχει προσπερασθεί. Έπειτα απαιτείται πολύς χρόνος για να φτιάξει και πάλι η θεραπεία το χρόνο της, πράγμα δύσκολο και ακατόρθωτο γιατί ώσπου να βρει πάλι τον ρυθμό της ο πρωταγωνιστής έχει πάρει κιλά έχει απογοητευτεί και είναι εκτός. Συνήθως μετά από κενά, διακοπές, αλλαγή συχνότητας θεραπείας, η θεραπεία περνάει μια βαθιά κρίση και πιθανότατα τελειώνει.
Μαύρες τρύπες 
   Όταν εννοούμε μαύρες τρύπες ενοούμε να φεύγεις διακοπές το Καλοκαίρι και να πραγματοποιήσεις τη συνεδρία σου μετά από 1μήνα. Η απόσταση που παίρνεις από τη θεραπεία είναι τεράστια και περνάει καιρός για να μπορέσεις να αποκτήσεις το ρυθμό που χρειάζεσαι. Η μαύρη τρύπα είναι η απόσταση που δημιουργεί ο ψυχισμός σου απ' τη θεραπεία. Μέσα σε αυτή ο συναισθηματισμός καταπίνει το χρόνο και δημιουργεί μια απόσταση που πολλές φορές είναι τεράστια. Ο πρωταγωνιστής ασυνείδητα αυτή την απόσταση την ζυγίζει και παίρνει τις ανάλογες αποφάσεις. Μετά από διακοπές και μεγάλα διαστήματα κενού η θεραπεία 'αρρωσταίνει βαριά' και δεν επανέρχεται. Μεγάλες αποστάσεις μπορεί να δημιουργηθούν και μετά από αλλαγή συχνότητας θεραπείας από εβδομαδιαία σε 14ήμερη. Το κενό δεν είναι ανάλογο της χρονικής απόστασης των συνεδριών, δηλαδή συνεδρίες ανά14ημέρες μικρό κενό, συνεδρίες μηνιαίες μεγαλύτερο. Μεγάλη απόσταση από την θεραπεία μπορεί να δημιουργηθεί και όταν οι συνεδρίες γίνουν αντί για κάθε 7ημέρες, κάθε 9ημέρες. Η θεραπεία έχει μια ισορροπία που αν τυχόν σπάσει γίνεται δύσκολη η συγκόλληση των κομματιών και αν τελικά η συγκόλληση γίνει έχει χαθεί τόσος χρόνος που η μείωση μοιάζει με ανέκδοτο. Επίσης η θεραπεία μπορεί να πάρει απόσταση απ' τον θεραπευόμενο και όταν ο ίδιος ορίζει χρόνους μέσα στους οποίους έχει αποφασίσει ότι θα κάνει δίαιτα π.χ. έχει πει κάποιος ότι από Σεπτέμβρη μέχρι Απρίλη θα κάνει δίαιτα και από το Γενάρη η ζυγαριά έχει κολλήσει γιατί περιμένει πότε η θεραπεία θα τελειώσει, έτσι αρχές Φλεβάρη η ζυγαριά θα ανέβει και ο Απρίλης δεν προλαβαίνει να έρθει γιατί η θεραπεία έχει τελειώσει νωρίτερα. Απόσταση μπορεί να δημιουργηθεί και όταν ο πρωταγωνιστής ακυρώσει συνεδρία ή συνεδρίες. Ο ίδιος μπορεί να μην καταλαβαίνει πόση απόσταση μπορεί να δημιουργήσει, αλλά ο ειδικός πρέπει να το συζητήσει μαζί του για να αποφευχθούν τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί ο θεραπευόμενος να λέει ότι θέλει να χάσει βάρος, αλλά να αγνοεί τις συμβουλές του ειδικού που γνωρίζει το τεχνικό κομμάτι και να χαθούν όλα. Ποτέ ο ειδικός δεν πρέπει να μπαίνει στο ρυθμό του θεραπευόμενου αν θέλει να τον βοηθήσει, η θεραπεία είναι σίγουρο ότι θα βυθιστεί.
Η Ψυχολογία της Δίαιτας
   Η θεραπεία μείωσης βάρους με το που οριστούν συνεδρίες και χρόνοι, αποκτά μια οντότητα που πριν δεν υπήρχε. Όπως κυλούν οι μέρες της θεραπείας φτιάχνεται και δημιουργείται μια ψυχολογία που έχει ένα δικό της ρυθμό με πολλά πρόσωπα, άλλες φορές κοινά σε πολλούς, άλλες φορές διαφορετικά. Εμείς ως διατροφολόγοι γινόμαστε παρατηρητές απίστευτων φαινομένων που καθορίζουν τη θεραπεία και δεν μάθαμε πουθενά σε κανένα βιβλίο και δεν το διδαχθήκαμε ποτέ από κανένα άνθρωπο. Μάθαμε προεκτάσεις που δεν γνωρίζαμε και είδαμε γεγονότα που ούτε καν φανταζόμασταν. Είδαμε το ρυθμό της δίαιτας από την πρώτη εβδομάδα ως το τέλος και είδαμε πως αυτή με τις μέρες μεταμορφώνετε, είδαμε έναν άνθρωπο που ξεκινάει ως ένας παρθένος οργανισμός και στην πορεία η αποφυγή του φόβου και της πίεσης που η ζυγαριά ασκεί να τον μεταμορφώνει σε λαγό που τρέχει να κρυφτεί. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αν θέλει η Διαιτολογία να εξελιχθεί πρέπει να αφουγκραστεί καλά την ανάσα του άρρωστου ανθρώπου που κάθεται απέναντι μας. Μια μικρή στροφή έχει γίνει, αλλά μας χωρίζει χάος ακόμη. Το σίγουρο είναι ότι ο θερμιδομετρητής κάτω απ' το μαξιλάρι και ο αρακάς έχει το αντιοξειδωτικό αθανασίνη, είναι μια γνώση που ο κόσμος από μόνος του προσπέρασε. Καιρός να πάμε παρακάτω... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!