Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Κάθε νέα αρχή είναι ότι δεν ολοκλήρωσες σωστά

James Dean 1955
Το τέλος
   Έχω κάνει 1 χρόνο δίαιτα και έχω χάσει 22κιλά. Δεν μπορώ άλλο βαρέθηκα, με κούρασε η δίαιτα. Θέλω να σταματήσω. Ήθελα να χάσω 35κιλά, αλλά τελικά είναι μακρινός στόχος δεν μπορώ να τα καταφέρω. Έχω να χάσω κιλό εδώ και 2μήνες, άσε που είχα χάσει 25κιλά και πήρα τα 3 τον τελευταίο μήνα. Είναι δύσκολο να βλέπεις στη ζυγαριά ότι έχεις ανέβει. Το να ακολουθώ συνέχεια 1χαρτί με κούρασε, θα σταματήσω τη δίαιτα και θα το κάνω μόνος μου. Δεν θα πάρω γραμμάριο θα τα καταφέρω μόνος μου, δεν χρειάζομαι διαιτολόγο. Αν μπορέσω να χάσω κιόλας ακόμη καλύτερα. Βαρέθηκα αυτή την πίεση της ζυγαριάς. Μια χαρά είναι 22κιλά λιγότερο, άλλος άνθρωπος είσαι. Νομίζω ότι μπορώ να διαχειριστώ μόνος μου την διατροφή μου. Μετά από τόσους μήνες ξέρω τι πρέπει να φάω, άσε που μετά τον 7ο μήνα δεν έχω κοιτάξει διαιτολόγιο. Μέχρι τους 6μήνες είχα χάσει 18κιλά και μετά η μηχανή σταμάτησε έριξε ρυθμό. Θέλω πολύ καιρό να τα παρατήσω, αλλά συνέχεια σκέφτομαι τι έχω καταφέρει και τελικά συνεχίζω, αλλά με βαριά καρδιά. Αυτό φαίνεται και στους αριθμούς, όταν σταμάτησω να θεωρώ τη θεραπεία κάτι που μπορεί να μ' αλλάξει και η ζυγαριά σταμάτησε να κατεβαίνει σαν να είχαμε ένα ψυχολογικό ραντεβού. 
Μέση 
Κάνω 6μήνες δίαιτα και έχω χάσει 18κιλά. Αισθάνομαι υπέροχα, έχω αλλάξει πολύ σε σχέση με παλιά και μ' αρέσει. Δεν ακολουθώ πάντα αυτά που μου λέει ο διαιτολόγος μου αλλά γενικά μ' αρέσει που έχω 1 πρόγραμμα και ακολουθώ οδηγίες που με βοηθάνε. Από μόνος σου δεν μπορείς να χάσεις κιλά, πρέπει να μπεις σε ρυθμό. Το σώμα μου άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο μετά τους 4μήνες. Έχω δουλέψει αρκετά γι' αυτό που έχω καταφέρει σήμερα. Όλοι με βλέπουν στο δρόμο και δεν με γνωρίζουν, έχω αλλάξει πολύ. Περιμένουν όλοι να δουν τη χοντρή, που ποια δεν είναι. Είναι φοβερό πράγμα να καταφέρεις να αλλάξεις αυτό που οι άλλοι έχουν δεδομένο για σένα. Η δίαιτα και η προσπάθεια μπορεί να κάνει αυτό το μαγικό πράγμα, χωρίς λέξεις, χωρίς επαφή, χωρίς να γνωρίζεις τον άλλον, μπορείς να του δώσεις να καταλάβει ότι βελτιώνομαι, εργάζομαι με τον εαυτό μου, παλεύω να αλλάξω και να δω τα πράγματα καλύτερα. Η δίαιτα δεν είναι εύκολη υπόθεση, πέφτεις, σηκώνεσαι, χάνεις, κερδίζεις, πεθαίνεις, αναγεννάσαι, ματαιώνεσαι, ελπίζεις, όλα αυτά σε δευτερόλεπτα. Είναι ένα κοκτέιλ συναισθημάτων που τα πίνεις όλα μαζί και δεν ξέρεις τελικά ποια γεύση θα είναι ισχυρότερη. Το να σου βάζουν όρια και να λες κάποιος με παρακολουθεί και δίνω αναφορά κάπου ναι είναι ζόρικο και κάθε στιγμή θες να σπάσεις τα δεσμά, αλλά το αύριο το ξέρεις δεν είναι ότι δεν το ξέρεις, είναι η ανάγκη του να μην σε ελέγχει κάποιος. Που δεν σε ελέγχει, αλλά πάντα είναι καλύτερα να μην δίνεις αναφορά σε κανένα και να τρως όσο και ότι θες, αλλά ξέρεις και εκείνα τα αποτελέσματα. Οπότε διαλέγεις άρρωστος και χοντρός ή δίαιτα και έλεγχος. Μετά από 6μήνες δίαιτας δεν έχω κουραστεί, αντίθετα ξεδιπλώνω τον εαυτό μου και βλέπω πτυχές του εαυτού μου που δεν ήξερα. Είναι φανταστικός ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος κάτω υπό συνθήκες πίεσης. Με έμαθα καλύτερα. Η δίαιτα με έμαθε ένα βασικό πράγμα, για να χάσεις κιλά πρέπει να ξεχάσεις ότι ήξερες για τις δίαιτες, δεν είναι τίποτα απ' αυτά που νομίζεις.
Αρχή 
    Κάνω 1 εβδομάδα δίαιτα και έχασα τα πρώτα 2κιλά μου. Ζυγίζω 100κιλά και θέλω να φτάσω 65κιλά. Με κούρασε ο εαυτός μου να τρώει αναξέλεγκτα και χωρίς μέτρο, βαρέθηκα τον εαυτό μου. Θέλω να μπω σε πρόγραμμα απεγνωσμένα. Θέλω κάποιος να με ελέγχει και να ρυθμίζει το πρόγραμμα μου. Ειδικά τώρα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων έχω ξεφύγει πολύ, δεν ελέγχω τον εαυτό μου. Μόνο μέσα στις γιορτές πήρα 4κιλά. Ποτέ δεν είχα φτάσει 100κιλά, τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πάντα ήμουν ενα παχουλό παιδί αλλά ποτέ τόσο πολύ. Πάντα μισούσα τις δίαιτες και τα διαιτολόγια, αλλά δεν δουλεύει και αυτό. Όταν ξεκινάς ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος ασιθάνεσαι μια περίεργη ασφάλεια, σαν να είσαι σε 1 ζεστό σπίτι τώρα. Ασιθάνεσαι την ασφάλεια του ότι για την διατροφή και την καθημερινότητα σου δίνεις αναφορά και έχεις έλεγχο. Αυτό σε πρώτο χρόνο δεν σου αρέσει, αλλά όταν δεις το πρώτο κιλό να φεύγει οι φιλοσοφίες και κοσμοθεωρίες πάνε περίπατο. Θες απεγνωσμένα ν 'αλλάξεις και αυτό είναι πολύ δυνατό σημείο. Δεν ξέρω πως θα είμαι μετά από 6 ή 12μήνες αλλά θα φτάσω μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή τη φορά να μην φτάσω μέχρι το τέλος. Είμαι 30χρονών και θυμάμαι τον εαυτό μου μια ζωή χοντρή, ως πότε θα λέω το ίδιο παραμύθι. Όλοι περιμένουν και την επόμενη μέρα να δουν την ίδια χοντρή κοπέλα που ήξεραν από μικρή. Αυτό είναι το πιο εκνευριστικό πράγμα απ' όλα. Η δίαιτα δεν είναι καθόλου δύσκολη, βλακείες λένε οι άνθρωποι ότι πεινάς και τέτοια. Δεν πεινάς καθόλου τρως το φαγητό σου και ύπνο, βέβαια κάτι delivery και πιάτα βουνό τα ξεχνάς, αλλά όλα θέλουν τον κόπο τους. Να αλλάξεις χωρίς να κάνεις βήμα δεν γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!