Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Επιπτώσεις μιας γρήγορης δίαιτας

wassily kandinsky
Στη σημερινή μας αναφορά θα εξηγήσουμε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν κάνουμε δίαιτες με μικρές ποσότητες τροφής. Στόχος μας να εξηγήσουμε ότι είναι ο χειρότερος δρόμος που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας άνθρωπος για να χάσει κιλά. Δίαιτες που υπόσχονται πολλά και για να ικανοποιήσουν το 'εδώ και τώρα' και στο τέλος καταστρέφουν οργανισμούς και σώματα. Γιατί δεν πρέπει να κάνουμε δίαιτες με μικρή ποσότητα τροφής;
Γιατί κάνουμε σκληρές δίαιτες;
   Δίαιτες με λίγες θερμίδες ικανοποιούν έναν και βασικό λόγο, τις ενοχές. Οι ενοχές που σχηματίζονται μετά από ξέφρενα γεύματα, διακοπές με πολύ φαγητό, μετά από Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα. Ενοχές γιατί πλησιάζει ο γάμος, η γιορτή, η εκδήλωση, το μαγιό κτλ. Οι ενοχές έρχονται σε μορφή μαχαιριού που μπαίνει στο λαιμό μας, να κάνει κάτι εδώ και τώρα. Πρέπει να κάνουμε κάτι γρήγορα να ικανοποιηθούν οι ενοχές μας και θα επιλέξουμε κάτι βίαιο και μεγάλο. Πολλά κιλά σε λίγο χρόνο εξυπηρετούν άριστα κάθε μορφή ενοχής. Άρα οι σκληρές δίαιτες εξυπηρετούν μια στιγμή ενοχών και τίποτε άλλο. Οι επιπτώσεις είναι τέτοιες που χρειάζεται πολύς χρόνος για να επανέλθει το σώμα μας σε ηρεμία και πάλι.
Επιπτώσεις
α)Οι επιπτώσεις στο μεταβολισμό του ανθρώπου είναι τέτοιες που μετά το πέρας του πειραματισμού, με μικρή ποσότητα τροφής το βάρος εκτινάζεται. Στο τέλος αφήνει έναν άνθρωπο που τρώει λίγο και παίρνει πολύ. Όλοι έχουν κάνει αυτές τις δίαιτες που όσο περισσότερο κρατήσουν τόσα περισσότερα κιλά θα μπουν μετά. Ο μεταβολισμός δέχεται τέτοιο πλήγμα που πολλές τέτοιες επαναλαμβανόμενες προσπάθειες δημιουργούν έναν μεταβολισμό εν υπνώσει ότι και αν κάνουμε.
β)Αποφευκτικές τάσεις σε οποιαδήποτε είδους θεραπείας που αλλάζει διατροφικές συμπεριφορές ακόμη και αν έχει έναν υγιή σχεδιασμό και τρόπο εφαρμογής. Ακούει δίαιτα και τρέχει. Αυτό σημαίνει χρόνια προβλήματα Παχυσαρκίας και αποφυγή της θεραπείας. Οι επιπτώσεις στο ψυχισμό ενός ανθρώπου που έχει κάνει στερητικές δίαιτες μπορεί να είναι τόσο σοβαρός που να την πληρώσουν και οι υγιείς μέθοδοι ρύθμισης του βάρους.
γ)Προβλήματα υγείας που έχουν να κάνουν με τη θερμορύθμιση, την εμμηνορυσία, την σύσταση του αίματος, χαμηλή πίεση, χαμηλό ανοσοποιητικό, μείωση καρδιακών παλμών, υποθερμία, τριχόπτωση, διαταραχές του πεπτικού, δυσκοιλιότητα, αβιταμίνωση, έλκη κτλ.  Τώρα θα μου πείτε μπρος στην αισθητική αυτά πάνε περίπατο και τα βλέπουμε και γύρω μας. Δεν έχετε άδικο.
δ)Ο δίαιτες που τρως λίγο και χάνεις πολύ την πρώτη φορά που θα εφαρμοστούν είναι ικανές να προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, που ο πρωταγωνιστής θα τα μνημονεύει για χρόνια. Δένεται συναισθηματικά με το εντυπωσιακό του αποτελέσματος και οτιδήποτε από κει και μετά το θεωρεί λίγο. Δύσκολα ενδεχομένως αργότερα να μπορούσε να συμβιβαστεί με δίαιτες που έχουν ανθρώπινο και υγιή ρυθμό μιας και εκεί μέσα δεν υπάρχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις που ενώ μπορεί να έχουν περάσει 20χρόνια και να έχουν 40κιλά πάνω απ' το φυσιολογικό, αλλά ακόμη λένε για εκείνη τη δίαιτα που είχαν χάσει 30κιλά σε 4μήνες. Άνθρωποι που κυνηγούν την ουρά τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι άνθρωποι που νομίζουν ότι όποτε κάνουν δίαιτα μπορούν να τα καταφέρουν γιατί έχουν θέληση, άσχετα απ' το ότι όταν το ήθελαν έχουν περάσει 20χρόνια.
ε)Μια γρήγορη δίαιτα φαντάζει το πιο ισχυρό φάρμακο σε ανθρώπους που μετά από γιορτές και όταν πλησιάζει το καλοκαίρι βρίσκονται στα όρια κρίσης πανικού επειδή έχουν γεμίσει ενοχές. Τη στιγμή εκείνη δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, μόνο μία, 10κιλά σε 1 λεπτό. Αυτή η κατηγορία των ανθρώπων όμως μετά από 1 ή 2 φορές που επιλέγουν γρήγορες λύσεις ανοσοποιούνται απέναντι στο υγιή φόβο που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος που βλέπει ότι το βάρος του λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Έτσι μετά από τέτοιες δίαιτες δεν κάνουν τίποτα για το βάρος τους γιατί δεν αισθάνονται κανένα φόβο γι' αυτό. Έχουν πηδήξει πάνω απ' τον εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!