Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Δίαιτα κόντρα στη ζωή που σχεδιάσαμε δεν υπάρχει

   Είναι πολύ δύσκολο ένας άνθρωπος να πιστέψει ότι η θεραπεία του θα πετύχει. Όσο περνούν οι μέρες το συναίσθημα 'θα τα καταφέρω' φθίνει. Όσο και αν φαίνεται παράξενο στους αναγνώστες μας το πιο σημαντικό στάδιο και αυτό που πρέπει να ψάξει πολύ ο άνθρωπος που θέλει να χάσει κιλά στον ειδικό του είναι 2 βασικά πράγματα α)να του ενεπνεύσει την ελπίδα ότι θα θεραπευτεί β)εμπιστοσύνη σε αυτόν και στη μέθοδο του. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι πολύ βασικά για να πετύχει η 'συνταγή'. Αυτό που συνήθως δεν κοιτάζει ο θεραπευόμενος όταν διαλέγει τον ειδικό του είναι το πως 'είναι στημένος'. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στάδιο και πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί. Είναι ο ειδικός εκείνος που όπως και αν έρχεσαι στη θεραπεία, θα σε βάλει μέσα στο μαγικό κόσμο του αδυνατίσματος, θα σε κάνει να τον κοιτάς στα μάτια και θα σε βοηθήσει να πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις μέσα από διάφορα μονοπάτια. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο από πλευράς ειδικού και απαιτεί πολύ εκπαίδευση και πολύ δουλειά. Αυτό επιδρά δραστικά πάνω στη θεραπεία και είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο για να πάει καλά η θεραπεία. Φανταστείτε έναν θεραπευόμενο που δεν πιστεύει ότι αυτό που κάνει θα τον βοηθήσει.
Δίαιτα και Ζωή
    Ζητάμε από το διαιτολόγο να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά και του λέμε 'δώσε μου ότι θες και θα το κάνω αρκεί να χάσω κιλά'. Είναι όμως μόνο έτσι ή τελικά άλλα θέλουμε και άλλα κάνουμε; Η αλήθεια είναι ότι ο θεραπευόμενος πριν έρθει σε μας έχει μια συγκεκριμένη καθημερινότητα και ζωή, έχει φτιάξει έτσι τον κόσμο του που αυτός πατάει πάνω σε κάποιες δομές και βάσεις. Όταν επισκέπτεται τον ειδικό, του ζητάει μια δίαιτα που χωρίς να το ξέρει ζητάει αυτή η δίαιτα να έχει δραστικά αποτελέσματα για να δει ότι χάνει βάρος και αυτό να τον γεμίσει ελπίδα.  Αυτή η δίαιτα που θα έχει 'δραστικά' αποτελέσματα θα του αλλάξει τη ζωή 300%, δεν θα έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα που είχε πριν. Άρα η 'δραστική' θεραπεία έχει παρέμβει και αλλάξει την καθημερινότητα πάρα πολύ. Δεν θα αναλύσουμε εδώ ότι οι 'δραστικές' δίαιτες δεν είναι τόσο δραστικές όσο νομίζουμε, αλλά έχουμε αυτόματα 2 κατευθύνσεις που έχουν αρχίσει και σχηματίζονται α)ΔΙΑΙΤΑ β)ΖΩΗ. Κόντρα ρόλο η δίαιτα σε αυτά που έκανες πριν στη καθημερινότητα σου. Θα αντέξει; Ούτε μήνα δεν βγάζει η θεραπεία έτσι και για να γίνουμε πιο σαφείς δεν μπορεί κάποιος να εφαρμόσει μια δίαιτα η οποία είναι κόντρα στη ζωή που σχεδίασε. Αυτό που θα γίνει με μια δίαιτα που διαφέρει πολύ σε σχέση με πριν είναι ένας κύκλος θεραπείας που θα κοστίσει από 5-7χρόνια.
Ξαναπήρα τα κιλά
    Τα κιλά θα τα ξαναπάρεις 200% γιατί θες η δίαιτα που θα κάνεις να έχει δραστικά αποτελέσματα. Αν όμως συμβουλευόσουν το χρόνο θα έβλεπες ότι είσαι για 30χρόνια Παχύσαρκος και θα έπρεπε να ξεκινήσεις τη θεραπεία σου σοφότερος. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στη θεραπεία σου και να κάνεις αλλαγές που να έχουν ένα αποτέλεσμα που να αλλάζει τόσο τις συνήθειες σου όσο αντέχεις. Αυτό είναι το βασικότερο. Τα κιλά θα τα ξαναπάρεις αν η δίαιτα πάει κόντρα στο πως σχεδιάσες τη ζωή σου. Δεν μπορείς να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα που δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα σου, θα αποτύχει. Όταν ο θεραπευόμενος ζητά απ' τον ειδικό του μια θεραπεία που είναι εντελώς διαφορετική με τη ζωή και τη καθημερινότητα του και με μαθηματική ακρίβεια θα αποτύχει. Η Δίαιτα δεν μπορεί να πάει κόντρα στη ζωή και την καθημερινότητα ενός ανθρώπου γιατί θα αντιμετωπίζετε πάντα ως ένα παράθυρο στο χρόνο που περιμένουμε πότε θα τελειώσει για να ξεκινήσει και πάλι το πάρτι. Όσοι κάνουν δίαιτα παρακαλάνε πότε θα τελειώσει, το αντιμετωπίζουν ως ένα πικρό χάπι και φυσικά η θεραπεία θα αποτύχει. Οι δίαιτες συνήθως αποτυγχάνουν γιατί πάνω στις ενοχές του θεραπευόμενου να χάσει βάρος, εφαρμόζονται ακραίες επιλογές για να ευχαριστηθεί το μάτι του πρωταγωνιστή, 2-3 μήνες λιγότερα κιλά, ενθουσιασμός και το πάρτι τελειώνει με δάκρυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!