Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

6 Λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην επόμενη Δίαιτα

Πανεπιστημίου 1900   Οδυσσέας Φωκάς - Εθνική Πινακοθήκη
   Το ήξερα ποια το είχα μάθει το παραμύθι αν θα ξανάκανα δίαιτα θα ήμουν σοφότερος και επικεντρωμένος στο στόχο. Ξανά να κάνω αυτό που έκανα πριν 3 χρόνια δεν το θέλω. Δεν λέω έχασα 20κιλά, αλλά μέχρι να περάσει 1,5μήνας είχα πάρει τα 10. Ήταν μια τρέλα, ήμουν άπειρος, χαζός και απροετοίμαστος. Τελικά μετά από 1επιτυχημένη δίαιτα και μια αποτυχημένη συντήρηση κάηκα εντελώς και πήρα όχι μόνο τα 20κιλά που έχασα, αλλά προσθέστε και άλλα 10 για να τα κάνουμε 30. Βασικά νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικοί λαθοδιαιτολόγοι που να ασχολούνται μόνο με το κομμάτι τι λάθη έγιναν και η δίαιτα απέτυχε, νομίζω θα ήταν η πιο χρήσιμη επιστήμη. Τι λέω τώρα και γω, αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν ξεκινήσεις μια καινούρια δίαιτα να ξέρεις τα ναρκοπέδια και να τα αποφύγεις. Σήμερα όμως αποφάσισα να γράψω στη καινούρια δίαιτα που θα ξεκινήσω τι λάθη θα αποφύγω.
Λάθος 1ο
Θα σταματήσω να απαιτώ απ' το σώμα μου να χάνει 7κιλά την εβδομάδα λες και το σώμα μου είναι μίξερ και όποτε θέλω ανεβάζω και κατεβάζω ταχύτητα.  Εγώ μπήκα στη θεραπεία με μια φιλοσοφία ότι θα χάνω πολλά κιλά κάθε εβδομάδα, κάτι που μου έκανε κακό όταν έβλεπα τη ζυγαριά να μην πέφτει ή να πέφτει λίγο. Το θεωρούσα τραγικό λάθος, κάτι που αργότερα όταν έφυγα από τη θεραπεία είδα ότι ήμουν υπερβολικός και ότι όλο αυτό ήταν προσδοκίες φουσκωμένες που έχεις πριν ξεκινήσεις.
Λάθος 2ο
Ανεξέλεγκτος συναισθηματισμός σε όλα τα πεδία. Αν δεν χάνεις στενοχωριέσαι, αν παίρνεις στενοχωριέσαι,  αν έρχεσαι πίσω στους στόχους σου κάνεις σαν μικρό παιδί. Θες κάθε εβδομάδα να χάνεις και αν αυτό δεν συμβεί είναι σαν το τέλος του κόσμου. Συνδέεσαι τόσο πολύ με το αποτέλεσμα που αν δεν έρθει είσαι να πεθάνεις. Δεν χάνεις τόσο όσο θες λες θα τα παρατήσω, δεν χάνεις το 1κιλό την εβδομάδα λες θα τα παρατήσω, δεν έχεις χάσει 10κιλά σε 2μήνες λες πάλι θα τα παρατήσω, επιτέλους αυτή την ανατροφοδότηση δεν την χρειάζεσαι.
Λάθος 3ο 
Η δίαιτα θέλει πρόγραμμα, πειθαρχία και κοντούς στόχους. Αν δεν έχεις κάτι απ' τα παραπάνω πας περίπατο. Στην αρχή ξεκινάς επειδή είδες το ξαδερφό και αδυνάτισε, δεν υπάρχει πουθενά πρόγραμμα, που θες να πας, τι πρέπει να κάνεις, πότε πρέπει να δώσεις πιο πολλές δυνάμεις και πότε λιγότερες. Τίποτα, απλά κλείνεις ένα ραντεβού και αυτό ήταν, σου ήρθε το εισιτήριο στο τσεπάκι, τα πετυχες όλα χωρίς να κάνεις τίποτα. Δεν είναι έτσι όμως, απλά πας σε μια συνεδρία και όλα σου έρχονται στο πιάτο. Όταν σηκωθεί το 'χαλί' της θεραπείας και δεις από κάτω παθαίνεις πλάκα και σου βγαίνει μια αυθόρμητη απορία 'εγώ ήξερα ότι απλά δεν συνδυάζεις πατάτες με ψωμί, αλλά μόνο αυτό δεν είναι δίαιτα'. Έτσι σε βρίσκει η θεραπεία ξεβράκωτο, σου τραβάει 2 χαστούκια και σε τελειώνει. Άντε πάλι απ' την αρχή.
Λάθος 4ο
Πρέπει ο ειδικός να βάλει όρια στη θεραπεία, πρέπει ο ειδικός που θα διαλέξω να είναι και αυτός έτοιμος για τη θεραπεία. Αν ο ειδικός σου λέει 'μην του χαλάσω χατήρι και χάσω το 30ευρω, θα του λέω ναι σε όλα', έχεις τελειώσει. Επειδή το αδυνάτισμα κατάλαβα ότι λειτουργεί μόνο με απαράμιλλη τήρηση των συνεδριών και όχι όποτε μας καπνίσει έλα πάμε διαιτολόγο, αν δεν είσαι στις συνεδρίες σου σωστός πρέπει να σε διώχνει. Αν δεν το κάνει και λειτουργεί με το σύστημα, πότε σου ήρθε σήμερα θες να έρθεις έλα μπορώ στις 8 τότε προβλέπεται να χάσεις κιλά όταν πας σε διαιτολόγο του Άρη μόλις τον επικοίσουμε.
Λάθος 5ο 
Αυτό με τους χρόνους που πίστευα είναι τρελό. Πρέπει σε 6μήνες να έχεις χάσει τα κιλά και να έχεις τελειώσει ή για να γίνω πιο ακριβής στο λιγότερο δυνατό χρόνο πρέπει να έχεις χάσει όσο περισσότερα κιλά. Δεν είναι δυνατόν στην επόμενη θεραπεία θα αφιερώσω χρόνο, αν πάω και περιμένω με το ρολόι πότε θα τελειώσει είναι χαζό. Η θεραπεία θέλει πολύ χρόνο και δεν είναι μόνο έχασες τα κιλά και τέλειωσες, μάλλον μόλις ξεκίνησες. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά τι να κάνουμε είμαστε διαθετειμένοι να ξοδέψουμε χιλιάρικα σε ρούχα, παπούτσια, κινητά, κομμωτήρια, νύχια και δεν θέλουμε να πληρώσουμε φράγκο για το μέσα μας, ούτε να αφιερώσουμε πάνω από μισή ώρα. Άστο τότε μη κάνεις τίποτα, χώνεψε ότι θα είσαι πάντα χοντρός και κάτσε σπίτι σου.
Λάθος 6ο 
Κάποια στιγμή είχα πιστέψει ότι θα χάσω κιλά χωρίς διαιτολόγο, ότι είμαι παντοδύναμος και μπορώ να τα καταφέρω όλα μόνος μου. Για 3-4 μέρες ναι μπορείς να κάνεις ενός είδους δίαιτα. Αν δεν σεταριστείς σε ρυθμό δίαιτας και δεν είσαι σωστός απένταντι στις συνεδρίες το αδυνάτισμα δεν καλπάζει δίπλα σου αλλά πίσω σου. Οπότε δικαιολογίες που έβρισκα είμαι άρρωστος με το παραμικρό βήχα, όταν έπινα μπίρες με φίλους έλειπα ήμουν εκτός Αθήνας για επαγγελματικό ταξίδι και δεν μπορούσα να πάω διαιτολόγο και άλλα τέτοια είναι φούμαρα. Αν χάσεις μία συνεδρία έρχεσαι πολύ πίσω, πόσο μάλλον να λείψεις σε πολλές, άστο πήγαινε σπίτι σου. Χωρίς διαιτολόγο δεν αδυνατίζεις και χωρίς καλό διαιτολόγο δεν αδυνατίζεις, οπότε την επόμενη φορά που θα κάνω δίαιτα πρέπει να βρω πρώτα ένα σωστό διαιτολόγο και να το πάω μέχρι το τέλος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!