Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Φάε όσο θες μέχρι να φας και εσένα

2050 και ένα πουλάκι πέταξε στο παράθυρο μου και μου είπε ότι τώρα που θα ανοίξω το παράθυρο μου όλα θα είναι διαφορετικά και καλύτερα. Ναι είναι γεγονός δεν υπάρχουν πια χοντροί άνθρωποι όλοι αδυνάτισαν και η Παχυσαρκία εξαλείφθηκε. Η ανθρωπότητα το κατάφερε και έστριψε το τιμόνι, μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, αναζητήσεων και ραγδαίας επέκτασης της Παχυσαρκίας. Η ανθρωπότητα μέχρι το 2040 δεν είχε που να βάλει το λίπος που συσσώρευε, μέχρι που βρέθηκε μια μαγική πατέντα που άλλαξε τη ροή του πλανήτη. Βρέθηκε η σχεδόν μαγική εφαρμογή αποθήκευσης του λίπους σε περιοχές έξω απ' το σώμα. Ο πλανήτης σώθηκε γιατί όλοι είχαν την εφαρμογή του i body save στον i brain τους ο οποίος έπαιρνε το περιττό λίπος και το αποθήκευε σε περιοχές εκτός του σώματος τους. Κατά τη δεκαετία του '40 οι κυβερνήσεις είχαν πολλές αντιρρήσεις για το αν θα μπορούσαν να φτιάξουν αποθηκευτικούς χώρους στην χώρα τους, για να έρχεται το λίπος κατά εκατομμύρια τόνους και να αποθηκεύεται και να ανακυκλώνεται. Στην αρχή υπήρχαν εταιρείες που συνεργάζονταν με την εφαρμογή i body feetsave και αναλάμβαναν την αποθήκευση του περιττού λίπους σε περιοχές του πλανήτη, με χαμηλό κόστος και λίγα χρήματα για τον χρήστη, αλλά από κάποιο σημείο και μετά η κατάσταση ξέφυγε, οι ποσότητες λίπους που έφταναν προς αποθήκευση αυξάνονταν κατά 1 εκατομμύριο τόνους τη μέρα και η διαχείριση έγινε πλέον ασύμφορη μιας και τα κράτη ζητούσαν υπέρογκα ενοίκια για αποθήκευση και διαχείριση της τοξικότητας του λίπους. Ο πλανήτης έπρεπε να βρει νέους χώρους να αποθηκεύσει το λίπος που συσσωρευόταν κατά δισεκατομμύρια τόνους πια. Ο άνθρωπος με το που έμαθε ότι δεν χρειάζεται πια να προσέχει για να μην αποθηκεύεται λίπος στο σώμα του - μιας και τη ζωή του και τις επιλογές του θα την πληρώνουν άλλοι - δεκαπλασίασε τις ποσότητες που έτρωγε και απελευθερώθηκε εντελώς από το μαρτύριο αυτό που του έλεγε κάθε μέρα 'πρόσεξε πόσο τρως για να μην παχύνεις'. Ήταν πραγματικά μια ζωή μαρτύριο. Τώρα πια το πρόβλημα αυτό λύθηκε και μπορούσε να τρώει όσο θέλει μιας και το κύριο πρόβλημα του δεν ήταν ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα συναισθήματα του(άρα και τις ποσότητες), αλλά ήταν το ότι δεν πρέπει αυτό που τρώει να φαίνεται, αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα και έπρεπε να λυθεί και λύθηκε. Τώρα μπορούσε να μιλάει για πραγματική ελευθερία, ο πλανήτης πια απελευθερώθηκε και οι άνθρωποι πήραν μια βαθιά ανάσα, μπορούσαν να τρώνε όσο θέλουν.  Τώρα πραγματικά ξημέρωσε μια καινούρια ελεύθερη μέρα.
Η αποθήκευση του λίπους
Η ανθρωπότητα έπρεπε να βρει τι θα κάνει το λίπος που αποθηκευόταν στη Γη κατα δισεκατομμύρια τόνους και η λύση βρέθηκε. Θα αποθηκευόταν σε 1 πλανήτη κοντά στη Γη, ο οποίος ονομάστηκε Fat save planet. Με ειδικά διαστημικά λιπομεταφορικά λεωφορεία το λίπος ερχόταν στον πλανήτη καθημερινά σε τεράστιες ποσότητες. Η ανθρωπότητα πέτυχε το στόχο της, η Παχυσαρκία είχε εξαλειφθεί, αλλά το κόστος αποθήκευσης του λίπους εκτοξεύθηκε σε τεράστια ύψη. Αποτελούσε πολλές φορές το 30% του μέσου εισοδήματος, αν υπολογίσει κανείς και το ότι αυξήθηκε το κόστος τροφής επειδή οι άνθρωποι έτρωγαν 10φορές περισσότερο φαγητό επειδή πια όσο και να έτρωγε δεν παχαίνε στη Γη, αλλά εκτός αυτής, το κόστος ανέβαινε σχεδόν στο 80% του μέσου εισοδήματος. Ο άνθρωπος ζούσε για να τρώει και να πληρώνει τις επιπτώσεις αυτού που τρώει. Το να ήταν απλά ένας χοντρός του 2017 ήταν πολύ πιο φθηνότερο και πολύ πιο υγιές για τον πλανήτη σε σχέση με το 2050. Ο χοντρός
Επιπτώσεις
Οι τιμές των τροφίμων λόγω της υπερκατανάλωσης, εκτοξεύθηκαν και ο κόσμος σε φτωχές περιοχές άρχισε να μαστίζεται από πείνα και ασθένειες. Το 20% των πιο πλούσιων περιοχών του πλανήτη κατανάλωνε το 90% των τροφίμων του πλανήτη. Οι πλούσιοι λαοί άρχισαν να καταναλώνουν ακόμη περισσότερα τρόφιμα απ' αυτά που παρήγαγε η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων, μέχρι που και γι΄ αυτούς δεν έφτανε η τροφή και κατέστει σχεδόν μονόδρομος να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων στις πλούσιες περιοχές. Το 20% των πλούσιων περιοχών που υπερκατανάλωναν έγινε 10%, 2% και στο τέλος κατέληξε 10 άνθρωποι να καταναλώνουν 20δισ θερμίδες την ημέρα. Η ανθρωπότητα είχε πετύχει το ακατόρθωτο, να είναι όλοι αδύνατοι μέσα από διαφορετικούς τρόπους, οι μεν αποθηκεύοντας το λίπος τους σε άλλα μέρη εκτός του σώματος τους και οι άλλοι επειδή πεινούσαν και δεν είχαν τροφή να φάνε. Ο άνθρωπος επέστρεψε στην εποχή των αγελαίων ενστίκτων για αναζήτηση τροφής και αναπαραγωγής, η ζωή γύρισε στην περίοδο λίγο πριν τον Homo sapiens, η Παχυσαρκία εξοντώθηκε και ο άνθρωπος είναι και πάλι αδύνατος.

Συμπέρασμα
1)Τα μοντέλα που διαφημίζουν λύσεις στη Παχυσαρκία χωρίς ελλάτωση της ποσότητας και του τρόπου διατροφής στοχεύουν απλά σε λύσεις που χαιδεύουν αυτιά και δεν λύνουν τίποτα. Το συναίσθημα 'αδυνάτισε χωρίς να κόψεις τίποτα' σε εκπαιδεύει για τον κόσμο που προαναφέραμε, μιας και αφού μπορείς να τρως όσο θες και να μην βλέπεις σε αυτό πρόβλημα, στο τέλος θα φας και τον ίδιο σου τον εαυτό. 2)Οι άνθρωποι βλέπουν ότι έχουν πρόβλημα μόνο όταν αυτό αλλάξει το σώμα τους, αν τρώνε πολύ χωρίς να παχαίνουν, απλά θα θεωρούν ότι έχουν πρόβλημα μόνο όταν παχύνουν. Όταν όλα φαίνονται καλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η Παχυσαρκία επωάζεται πολλά χρόνια πριν εκδηλωθεί, εμείς απλά αδιαφορούμε γιατί περιμένουμε πότε η συμπεριφορά θα γίνει λίπος και όταν γίνει τρέχουμε πανικόβλητοι να χάσουμε κιλά σε 2 εβδομάδες γιατί η παραλία μας περιμένει και το καλό μας φόρεμα δεν θέλουμε να γίνει vintage μέχρι να βγει από τη ντουλάπα. Είμαστε υποκριτές σε σύγχυση και λαθρεπιβάτες της ζωής μας.3)Η μη κατανόηση της ασθένειας και ο τρόπος που παρασιτεί, απλά μας κάνει να κρατάμε καλάμι απέναντι στο κανόνι, αυτό που γίνεται σήμερα. Η Παχυσαρκία αναδύει στον άνθρωπο τα πιο άγρια θηριώδη ένστικτα του και ίσως αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα απ' το ίδιο το λίπος. 4)Το πρόβλημα είναι ότι θέλουμε το χοντρό Εγώ μας, μέσα σε ένα αδύνατο κορμί και ξέρουμε καλά πια ότι τόσο μεγάλα θαύματα δεν γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!