Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Ο αδυνατόχοντρος

1)Στη 1η δίαιτα θες να χάσεις όλα τα κιλά τα παραπανίσια, στη δεύτερη τα 2/3 και στη τρίτη τα μισά. Έχεις προχωρήσει στον αναγκαίο συμβιβασμό που ο κακός σου εαυτός σου έχει επιβάλλει σαν να λέμε 'θα ζήσεις όση ζωή σου επιτρέψω εγώ να ζήσεις απ' τα απορρίματα που θα μείνουν απ' το φαγοπότι μου'.

2)Την 1η δίαιτα έχεις χάσει 20κιλά, τη δεύτερη 12, την τρίτη 8 και την τέταρτη 2. Μετά την 4η δίαιτα ξεκινάς και σε 2 εβδομάδες τα έχεις παρατήσει. Είσαι πλήρως αδρανοποιημένος από τους αμυντικούς μηχανισμούς που έχτισες.

3)Κάθε μέρα στη δίαιτα κυλάει ως εξής : 'κάθε μέρα δίαιτας που περνάει θα μάθεις να ζητάς όλο και λιγότερα απ΄ το στόχο σου'. Θέλω να φτάσω 60, θέλω να φτάσω 63, θέλω να φτάσω 67, είμαι 70κιλά δεν χρειάζεται να χάσω άλλο. Τελικά αντί για 20κιλά έχασες 10 και δηλώνεις και εξαιρετικά χαρούμενος, ποιος κέρδισε τελικά, εσύ που έκανες μια τεράστια έκπτωση στο στόχο ή η ασθένεια σου που σε έμαθε ότι μαζί της δεν παίζεις;

4)Κάθε επόμενη δίαιτα μετά την 3η φορά είναι σχεδόν σαν να μην γίνεται. Θα κρατήσει λίγο και θα είναι αποτυχημένη. Το δίλλημα είναι απλό και είναι το εξής : αν θες να χάσεις 20κιλά πρέπει να αφιερώσεις πάνω από 12μήνες στη θεραπεία, αλλά αν κάνεις δίαιτα πάνω από 4μήνες η επόμενη δίαιτα θα είναι επιτυχημένη στο 50% της πρώτης. Αν θες να χάσεις πραγματικά κιλά πρέπει να αφιερώσεις χρόνο, αλλά αν αφιερώσεις χρόνο η επόμενη δίαιτα σχεδόν θα αποτύχει. Το 90% αυτών που θα κάνει μια δίαιτα θα ξανακάνει λένε οι έρευνες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

5)Η δίαιτα είναι μια θεραπεία που απ' το σκαλί 10 μπορείς άνετα να πας στο σκαλί -10, μέσα σε μερικούς μήνες. Μπορείς άνετα τη μία μέρα να είσαι στο βουνό Όλυμπος και να κοιτάς κάτω και να λες 'τι καθαρό αέρα αναπνέω εδώ πάνω' και σε 2 μήνες να είσαι στο δωμάτιο του σπιτιού σου και να λες 'σιγά τον αέρα που έχει εκεί πάνω και εδώ ίδιος αέρας είναι'. Η διαφορά είναι ότι έχεις ξαναπάρει τα 15κιλά που έχασες.

6)Οι παρορμητικοί άνθρωποι είναι αυτοί που θα ξεκινήσουν με τις πιο πολλές ελπίδες μια δίαιτα, από τις πρώτες ημέρες κάνουν όνειρα που ακόμα και στον άπειρο χώρο μιας μαύρης τρύπας δεν χωράνε. Αυτό που χρίζει μελέτης είναι το πόσο γρήγορα μπορεί να εξαυλώνεται όλη αυτή η ελπίδα. Το κακό εδώ είναι ότι οι παρορμητικοί άνθρωποι έχουν πολλές πιθανότητες να είναι και υπέρβαροι. Και μπαίνει εύκολα και δεν βγαίνει. Είναι η κατηγορία του, ότι μπήκε τέλος.

7)Έκανες δίαιτα, έχασες κιλά, είσαι χαρούμενος, είσαι τέλειος, είσαι άψογος, φοράς τέλεια ρούχα και ο κόσμος αποτελείται από μυρμήγκια. Να έχεις τόση χαρά όση σου επιτρέπει η ασθένεια σου, δηλαδή, να ξέρεις ότι πέτυχες να χάσεις κιλά, αλλά οι πληγές που έχει αφήσει πίσω της η θεραπεία είναι δυσεπούλωτες και έχουν μνήμη. Μόνο που η ασθένεια σου ξέρει ότι θα έχει ξανά και άλλη ευκαιρία να σε νικήσει, εσύ τώρα που πετάς στα σύννεφα δεν το ξέρεις. Μάθε...Εκπαιδεύσου...

8)Αν θες να χάσεις κιλά ξεκίνα απ' την αρχή. Πάρε από πίσω την ασθένεια σου και πάτα όπου πάτησε, ανέπνευσε τον αέρα της και μάθε τις προτιμήσεις της. Κοίτα στα μάτια τα επόμενα θύματα της και έτσι θα γνωρίσεις καλά σε ποια μέρη συχνάζει. Κάπου εκεί θα θες να πας πίσω στο παρελθόν και να τ' αλλάξεις όλα, συνειδητοποιείς ότι όλα ξεκίνησαν λάθος. Ξέρεις γιατί μπήκαν τα κιλά και γιατί δεν φεύγουν και έχεις μάθει καλά ότι πρώτα θεραπεύεις συμπεριφορές και μετά κιλά.

9)Ένας παχύσαρκος θέλει να χάσει κιλά χωρίς να πεινάσει καθόλου, να χάσει κιλά χωρίς να στερηθεί, να χάσει κιλά χωρίς να κόψει τίποτε απ' αυτά που τον ώθησαν στο να βάλει κιλά, να μην κουνήσει από το καναπέ, να μην κόψει το επιδόρπιο γλυκό κάθε μεσημέρι, να μην χρειαστεί να πάει σε διαιτολόγο, να μην του λέει κανένας τι να κάνει, να τρώει 3 φέτες ψωμί με τη φασολάδα, να πίνει όσα τσιπουράκια θέλει πριν πάει να φάει το μεσημεριανό του για να του ανοίξει η όρεξη και θέλει το ψυγείο να έχει πάντα σοκολάτα για τις υπογλυκαιμίες. Αν αυτός ο άνθρωπος αδυνατίσει, εγώ είμαι ο Woody Allen και δεν το ξέρω.

10)Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνεις όλο και λιγότερους λόγους έχεις να μην είσαι παχύσαρκος. Αφού περάσουν χρόνια λες 'έτσι γεννήθηκα', είναι κάτι που σχεδόν το θεωρείς φυσιολογικό το να είσαι 120κιλά. Το φράγμα που όταν ήσουν νέος υπήρχε έσπασε και τα νερά πλημμύρισαν και τους υγιείς χώρους. Πια δεν υπάρχει υγιής και άρρωστος διαχωρισμός, είναι όλος τόσο άρρωστος που φαίνεται υγιής. Κάποτε ήταν ένα συναίσθημα που το είχε ένας άνθρωπος 60ετών, τώρα είναι ένα αίσθημα που το έχει και ένας 30άρης. Η Παχυσαρκία καταλαμβάνει όλο και περισσότερα χρόνια ζωής,  ζητώντας μας να θεωρούμε ότι είμαστε τόσο άρρωστοι που σχεδόν φαινόμαστε υγιείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!