Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Θέλω να παχύνω

1)Όταν τρώω αυτό μου δίνει ευχαρίστηση και με κάνει ευτυχισμένη, ένα καλό φαγητό είναι τα πάντα, δεν υπάρχει συναισθηματική στιγμή που να μην υπάρχει καλό φαγητό. Όλα είναι φαγητό.

2)Αν έχω να διαλέξω μεταξύ του να στερηθώ το καλό φαγητό και την ευχαρίστηση που μου προσφέρει αυτό, με το να χάσω τα 30κιλά που μου περισσεύουν θα διάλεξω το πρώτο. Μπορώ να κάνω και με περισσότερα κιλά μπάνιο και δεν πειράζει ας πεθάνω και πιο νέος

3)Ο σύζυγος μου διαμαρτύρεται ότι δεν έχω επιθυμία να κάνω σεξ και με πιέζει να χάσω κιλά, δεν πρόκειται να το κάνω για χάρη του, μου ζητάει να κάνω μια θυσία που δεν πρόκειται να έκανε ποτέ αυτός για μένα. Δεν πειράζει καλά είμαι και έτσι άλλωστε έχουμε μεγαλώσει αρκετά για να κάνουμε τα παιδιά.

4)Όλοι με πιέζουν να χάσω κιλά και με φέρνουν σε δύσκολη θέση γιατί εγώ θεωρώ ότι είμαι μια χαρά. Έχω δύο παιδιά και είμαι παντρεμένη 25 χρόνια, αν ήμουν 20χρονών θα έκανα δίαιτα, τώρα μετά από 2 γέννες και με τα παιδιά μεγάλα που καιρός για δίαιτες. Μαμάδες είμαστε δεν θέλουμε να πάμε και στα καλλιστεία.

5)Εντάξει το παραδέχομαι από τότε που πάχυνα δεν βγαίνω συχνά, δεν βλέπω τις φίλες μου από παλιά, δεν πάω για ψώνια, θέλω να πάω στο σπίτι μου μετά τη δουλειά και να κλειστώ και να μη δω κανένα. Είμαι καλή μαγείρισσα και μ'αρέσει να μαγειρεύω για τα παιδιά και τον άντρα μου. Ένα λαχταριστό γιουβέτσι για τα παιδιά και τον άντρα μου είναι η πιο ευχάριστη στιγμή της ημέρας και κανένα φόρεμα δεν μπορεί να την αντικαταστήσει.

6)Έφτασα 50χρονών και το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να στερούμε πράγματα, δεν μπορώ να κάνω δίαιτα και να στερούμε. Άλλωστε το ξέρω θα τα πάρω πάλι, άρα γιατί να μπω σ' αυτή τη περιπέτεια. Όταν θα παντρευτεί η κόρη μου εντάξει το δέχομαι θα κάνω δίαιτα για να φορέσω ένα καλό φόρεμα στο γάμο της.

7)Δεν μπορώ να κρέμομαι όλη την ημέρα πίσω απ' τα περιοδικά με δίαιτες, ωραία κορμιά, ωραία εσώρουχα και όμορφα μαγιό. Εντάξει μπορεί ο άντρας μου να βλέπει τις γυναίκες με τις κορμάρες και τα σεξι μαγιό και να του πέφτουν τα σάλια, αλλά δεν μπορεί να ζητάει κάτι τέτοιο απ' τη μάνα των παιδιών του. Υπάρχουν και όρια. Επιτέλους πρέπει να διαλέξει, θέλει τη μητέρα ή το σέξι είδωλο, γιατί εγώ έχω αποφασίσει.

8)Εγώ δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι το 'πόσο γυναίκα πρέπει να είμαι', μου αρκεί που έχω τα κιλά μου, αλλά έχω την οικογένεια μου. Μπορώ να είμαι γυναίκα όπως θέλω εγώ, μπορεί να μην ανταποκρίνομαι στα πρότυπα των περιοδικών αλλά ανταποκρίνομαι στα πρότυπα των παιδιών και του άντρα μου. Όχι ότι έχω συμβιβαστεί με το ρόλο μου, ξέρω καλά μέσα μου πως θα ήθελα να είμαι, αλλά επειδή δεν μπορώ να φτάσω, πρέπει να αντλήσω από αλλού αυτά που πρέπει. Το ότι μπορώ να είμαι και τα δύο είναι μια αλήθεια που δεν θέλω να αποδεχτώ γιατί με βάζει σε διαδικασία ξεβολέματος και δεν είμαι σε ηλικία για αναζητήσεις.

9)Εσύ περιμένεις πότε θα τελειώσει η μέρα για να πας να κάνεις τα νύχια σου και να πας κομμωτήριο και εγώ πότε θα πάω σπίτι να μαγειρέψω για να φάμε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι και να μιλήσουμε. Λιγότερο γυναίκα, περισσότερο μητέρα. Εσύ ονειρεύεσαι πότε θα βγεις έξω να δείξεις πόσο όμορφη είσαι και εγώ πότε θα μπω μέσα για να κρυφτώ. Το σπίτι είναι ο πιο ασφαλής χώρος που όλοι σε δέχονται όπως είσαι, μιας και οι σχέσεις μας είναι τέτοιες που η ορθή κρίση και το βλέμμα στο μέλλον είναι κάτω από τους ρόλους της μητέρας και της συζύγου. Αυτοί  είναι εθισμένοι στην εικόνα σου που αν πάει λίγο να αλλάξει τρέμουν και εσύ το θεωρείς τόσο μεγάλο κοπλιμέντο αυτό που σου επιτρέπεται να ζεις στο 1980 μέχρι το 2030.

10)Εσύ που είσαι σέξι και φοράς όμορφα εσώρουχα και μου θυμίζεις την απόσταση που έχω να διανύσω μπορείς σε αυτή τη ζωή να είσαι τα πάντα, αλλά δεν μπορείς να είσαι μητέρα, δεν μπορείς να μαγειρέψεις ένα καλό φαγητό και δεν μπορείς να αγαπάς τα παιδιά σου όπως εγώ. Είσαι λιγότερη για να είμαι περισσότερη. Ο ρόλος της μητέρας είναι ο πιο μεγάλος προορισμός, γιατί γι' αυτό αξίζει να ζεις και να υπάρχεις. Τι ευχαρίστηση μπορεί να σου δώσει ένα όμορφο σέξι εσώρουχο που μπορεί να προσφέρει στο σύντροφο σου ηδονή και σε σένα δήθεν βάθος συναισθημάτων. Κάποιοι λένε ότι αν δεν μπορείς να είσαι αυτό, μπορείς να είσαι πολύ απ' το άλλο, αλλά δεν τους πιστεύω, ο ρόλος της μητέρας δεν είναι ρόλος που εφευρίσκεις για να μπορείς να έχεις έναν ύψιστο αδιαπραγμάτευτο συναισθηματικό ρόλο. Απ' την άλλη το να είσαι ποθητή είναι μια αίσθηση υπαρκτότητας σε μια απεραντοσύνη. Κλέβεις το χρόνο και ζεις μια στιγμή δική σου.
Η μητέρα είναι μια εραστής λιγότερο; Η εραστής είναι μια μητέρα λιγότερη; Δεν έχω αποφασίσει τι θέλω αλλά ένα πράγμα ξέρω, ότι αν δεν είμαι το ένα θα πρέπει να είμαι πολύ το άλλο. Αν δεν αδυνατίσω πρέπει να παχύνω, αλλά αν παχύνω θα πρέπει να συμβιβαστώ με το νέο μου ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!