Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Μετά από 10χρόνια θα είμαι παχύσαρκος;

   Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε σε προβλήματα που δημιουργούν οι πολλές δίαιτες και πως αυτό μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Ποια τα αποτελέσματα των πολλών προσπαθειών για μείωση βάρους και τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Με τι θα έρθουν αντιμέτωποι οι άνθρωποι με προβλήματα βάρους τα επόμενα χρόνια; Οι ειδικοί σε θέματα βάρους τι πρέπει να περιμένουν τα επόμενα χρόνια;
Τα επόμενα δύσκολα χρόνια 
   Οι έρευνες μας λένε ξανά και ξανά ότι η Παχυσαρκία αυξάνεται, αλλά θέτω ένα ερώτημα. Η Παχυσαρκία αυξάνεται γιατί νέοι πληθυσμοί παχαίνουν γρήγορα ή επειδή αυτοί που είναι ήδη παχύσαρκοι δεν αδυνατίζουν;  Φαντάζομαι ότι ισχύουν και τα δύο, δηλαδή και άνθρωποι με φυσιολογικό βάρος παχαίνουν, αλλά και αυτοί που είναι ήδη παχύσαρκοι δεν αδυνατίζουν. Αν κάναμε μια ανάλυση του αριθμού που θα μας έδειχνε πως δομείται ο αριθμός αυτός θα βλέπαμε ότι ο πολύ μεγάλος αριθμός των ανθρώπων είναι από ανθρώπους που όταν παχαίνουν δεν αδυνατίζουν και αυτό μέσα στα χρόνια δεν αλλάζει. Απλά έρχονται και νέοι άνθρωποι και προστίθενται σε αυτούς που ήδη έχουν προβλήματα περιττού βάρους. Ο βασικός κορμός των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα βάρους, είναι άνθρωποι που είναι χρόνια παχύσαρκοι.
Μια ομάδα ανθρώπων που δεν χάνουν βάρος
   Όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο με περιττά κιλά στο δρόμο λέμε πολλές φορές 'μα τι κάνει και δεν αδυνατίζει', η πραγματικότητα είναι όμως εντελώς διαφορετική. Αν μετρήσουμε τις προσπάθειες που έχει κάνει θα δούμε ότι όχι μόνο έχει κάνει πολλές προσπάθειες, αλλά σίγουρα έχει χάσει τουλάχιστον μία με δύο φορές στη ζωή του από 20-30κιλά. Οπότε, έχει κάνει φοβερές προσπάθειες να χάσει κιλά, το πρόβλημα του είναι ότι δεν διατηρούσε ποτέ το βάρος που έχανε. Ο αριθμός των ανθρώπων αυτών στην πορεία θα αυξάνεται και θα αυξάνεται, γιατί οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν γρήγορες λύσεις πιέζοντας τον εαυτό τους και δημουργώντας μέσα τους και μόνοι τους, συνθήκες φοβικές απέναντι σε μια δίαιτα. Το κάνουν τόσο δύσκολο που δεν θα το ξανακάνουν. Άνθρωποι που έχουν κάνει πολλές δίαιτες στο παρελθόν και άνθρωποι που σιχαίνονται τις δίαιτες (το κάνουν με το ζόρι) θα συνθέτουν το προφίλ του Νεο-παχύσαρκου. Οι δύο αυτές κατηγορίες θα είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που θα συνθέτουν τον παγωμένο αριθμό που δεν χάνει βάρος. Το κύριο και μεγαλύτερο χαρακτηριστικό αυτό των ανθρώπων θα είναι ένα, ότι δεν θα χάνουν βάρος. Θα έχουν απέναντι τους μια ζυγαριά εφιάλτη που δεν θα κουνιέται. Θα έχουμε αυτό που λένε την κατηγορία των ανθρώπων 'η ζυγαριά κόλλησε', ο μεταβολισμός κόλλησε, δεν πέφτει η ζυγαριά, δεν μπορώ να χάσω κιλά κτλ. 'Οι αριθμοί θα αλλάζουν δύσκολα και μόνο προς τα πάνω. Σαν να κλείνει πίσω η πόρτα της θεραπείας, που τη κύρια ευθύνη την έχουν οι πρωταγωνιστές.
Σταθερή ζυγαριά
    Ήδη ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων το ζει, είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί ένας άνθρωπος να αντιμετωπίσει, όταν η ελπίδα για αδυνάτισμα στερεύει. Άνθρωποι που έχουν κάνει πολλές δίαιτες και περισσότερο κακές δίαιτες και έχει καταγραφεί στο dna της ασθένειας τους πολλά σκαμπανεβάσματα στο βάρος. Άνθρωποι που για να χάσουν γρήγορα βάρος έτρωγαν λίγο και λάθος και το έκαναν πολλές φορές. Ο μεταβολισμός τους έχει προγραμματιστεί σε χαμηλό ρυθμό και είναι πολύ δύσκολο ν' ανέβει. Άνθρωποι που αν ξεφύγουν λίγο παίρνουν κατευθείαν βάρος και λόγω του παρελθόντος του το σώμα επιστρέφει να πάρει ρεβανς. Συνήθως χρειάζεται να κάνουν 5 πράγματα για να χάσουν 1κιλό και χρειάζεται να κάνουν 1 πράγμα για να πάρουν 1κιλό. Το σώμα τους εκδικείται, το μαγιό, το νυφικό και τα ρούχα επέστρεψαν αυτή τη φορά για να πάρουν εκδίκηση και όχι να φορεθούν.
Συμπέρασμα
   Την κολλημένη ζυγαριά την έχουμε βιώσει στο πετσί μας πόσο δύσκολο στάδιο είναι. Η χειρότερη στιγμή για τον ειδικό. Οι θεραπευόμενοι να ρωτάνε 'γιατί' και 'γιατί', που είναι δύσκολο να δεχθούν λογικές απαντήσεις. Ο κόσμος θα παχαίνει μέσα απ' αυτό τον τρόπο. Άνθρωποι που θα έρχονται να κάνουν θεραπεία δεν θα χάνουν βάρος ή θα χάνουν τρομερά λίγο που θα τους απογοητεύει και θα φεύγουν. Τα ποσοστά των ανθρώπων θα αυξάνονται στα κράτη που έχουν σοβαρά προβλήματα βάρους και αυτό γιατί έχουμε αργήσει πολύ. ΄'Ηδη έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα κράτη και πληθυσμούς, ομάδες ανθρώπων που δεν κάνουν τίποτα για το βάρος τους, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν χάνουν βάρος. Έχουμε αργήσει. Οι ελπίδες ελάχιστες. Μεσσίες παντού. Δεν θα χάσουν βάρος. Έφτασε η ώρα, οι άνθρωποι να αφιερώσουν χρόνο στην ασθένεια τους, να μάθουν τι έχουν, να αποσυνδέσουν το αδυνάτισμα απ΄την αισθητική και τα ρούχα, να ζητάνε θεραπείες που αφουγκράζονται το σώμα τους και να δουλεύουν πραγματικά για να βγούν απ' το vertigo που έχουν μπει. Δεν πρόκειται να λυθεί τίποτα, αν δεν τελειώσουν τα φλέρτ με τη στασιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!