Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Πόσο χρόνο θέλω για να χάσω 30κιλά;

Στο σημερινό μας άρθρο θα κάνουμε μια αναφορά στη πορεία μιας γυναίκας 35 ετών να αλλάξει τη ζωή της. Περιγραφή της θεραπείας της από την πρώτη ημέρα μέχρι το κατώτερο βάρος που έφτασε. Με το σημερινό μας άρθρο θέλουμε να δείξουμε τα φωτεινά σημεία της θεραπείας της Παχυσαρκίας. Το άρθρο μας περιγράφει το άλμα που έκανε μια νέα κοπέλα απ' την κόλαση στη ζωή. Εμείς ζούσαμε αυτή την μεγάλη αλλαγή μαζί της και η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη που βοηθήσαμε λίγο σ' αυτό. Πάντα όταν ένας άνθρωπος τα καταφέρνει είναι μια ανάσα ζωής που παίρνουμε και δύναμη να συνεχίσουμε, γιατί τις περισσότερες φορές η έκβαση δεν είναι καλή.
Ο πρώτος μήνας
   Η κοπέλα δεν ξεκίνησε ούτε έτοιμη ούτε με κάποιο συγκερκιμένο στόχο, βρήκε τη θεραπεία στη πορεία βρίσκοντας τον εαυτό της. Που να ήξερε πόσο πολύ θα άλλαζε ο κόσμος της. Ξεκινήσαμε τη θεραπεία την 1η Απριλίου του 2012, κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθήσει και πρώτη η θεραπευόμενη. Ξεκίνησε 100,8 κιλά και την πρώτη εβδομάδα έχασε 1,1κιλά, τη 2η εβδομάδα 1,7κιλά, την 3η επίσης 1,7κιλά και την 4η 1,1κιλά. Μείωση 1ου μήνα κατά 5,6κιλά.
Οι επόμενοι 2μήνες 
   Στο τέλος του 2ου μήνα ζύγιζε 91,4κιλά δηλαδή 9,4κιλά σε σχέση με την αρχή. Στο τέλος του 2ου μήνα μείωση βάρους κατά 3,8κιλά. Στο τέλος του 3ου μήνα μείωση βάρους κατά 1,4κιλά. Μείωση βάρους σε σχέση με την αρχή κατά 10,8κιλά.
6 μήνες μετά
Ο 4ος μήνας είχε μείωση βάρους κατά 2,4κιλά. Η θεραπευόμενη είχε ήδη από τον 2ο μήνα και άλλαζε, η θεραπεία την έβαζε μέσα της και την έκανε παιδί της. Αγάπησε την αλλαγή και την έκανε δικιά της. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο περισσότερο έβλεπε τον εαυτό της να αλλάζει και πάλευε την ασθένεια της. Η εξέλιξη της ήταν αντιστρόφως ανάλογη της στατιστικής πορείας που έχει η Παχυσαρκία. Στο τέλος του 5ου μήνα έχασε 1,2κιλά και στο τέλος του 6ου μήνα 1,5κιλό. Στο τέλος του 6ου μήνα θεραπείας είχε χάσει συνολικά 15,9κιλά. Τα μισά κιλά είχαν χαθεί μέσα σε 6μήνες. Καμία μέτρηση δεν την πτοούσε και ποτέ δεν την ακούσαμε να λέει 'έχασα λίγο'.
Οι επόμενοι 6μήνες
Ο 7ος μήνας είχε μείωση βάρους κατά 700γραμμάρια και ο 8ος μήνας 200γραμμάρια. Ακάθεκτη, καμία μέτρηση δεν αποτελούσε ανάσχεση για εκείνη ή καθυστέρηση. Ακόμη και με αυτές τις υποτίθεται χαμηλές μετρήσεις. Της άρεσε τόσο πολύ ο νέος της εαυτός που δεν έβλεπε τίποτε άλλος εκτός από την αλλαγή. Ο 9ος μήνας είχε μείωση κατά 1,8κιλά, ο 10ος αύξηση βάρος κατά 200γραμμάρια. Ο 11ος μήνας είχε μείωση 1,1 κιλά και ο 12ος μήνας μείωση βάρους κατά 600γραμμάρια.  Ένας χρόνος δίαιτας και μείωση βάρους κατά 20,1κιλά. Ένας άλλος άνθρωπος που είδε την θεραπεία σαν μια μεγάλη άσκηση αντοχής. Είχε αλλάξει κατά πολύ και της άρεσε. Έφτιαξε μόνη της τη θεραπεία και την έφερε στα μέτρα της. 'Φόρεσε΄όση θεραπεία μπορούσε και στιγμή δεν δείλιασε σε κανένα αποτέλεσμα. Η επιμονή της ήταν για σεμινάριο. Θα μπορούσε να καθόταν στο σπίτι στο καναπέ της και να έλεγε 'εντάξει 2 παιδιά έχω μάνα είμαι, ας παρκάρω τη ζωή μου'.
18μήνες μετά
13ος μήνας μείωση βάρους κατά 2,5κιλά. 14ος μήνας αύξηση βάρους κατά 200γραμμάρια και φυσικά δεν παράτησε καμία θεραπεία που πήρε βάρος, απλά κοιτούσε μόνο τη πορεία της. 15ος μήνας μείωση βάρους κατά 1,2κιλά και 16ος μήνας κατά 1,3κιλά. 17ος μήνας προσθήκη 200γραμμαρίων και 18ος μήνας με μείωση 1,2κιλά. Πέρασε 1,5χρόνος θεραπείας και το βάρος της είναι 74,9κιλά, δηλαδή 25,9κιλά έχει χάσει η θεραπευόμενη.
Μέχρι το τέλος
Το ημερολόγιο δείχνει 22Γενάρη 2014 και έχουμε πάρει 77μετρήσεις με την θεραπευόμενη, το νεότερο βάρος της είναι 72,9κιλά και έχουν περάσει 21μήνες θεραπείας. 27,9κιλά λιγότερο. % Μαρτίου 2014 το βάρος της είναι 72,1κιλά και 12 Απριλίου 2014 το νεότερο βάρος της είναι 70,9κιλά. Σύνολο 30κιλά λιγότερο σε σχέση με 2 χρόνια πριν. Ένας άλλος άνθρωπος που δεν φανταζόμασταν, ένας άνθρωπος που άρχιζε να ξεκλειδώνει όλες τις αρετές που η γυναικεία φύση έχει ετοιμάσει για καθεμία. Η επιμονή της και η εμμονή της στο στόχο σχεδόν επική, δεν ξέρω αν βοήθησε αυτή εμάς ή εμείς αυτή, μάλλον το πρώτο. Πήραμε ένα καλό μάθημα για το τι συστατικά πρέπει να έχει μια θεραπεία μέσα.
Συμπεράσματα
    Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο από την διαδρομή της πρωταγωνίστριας είναι ότι σε 24μήνες έκανε 82συνεδρίες, δηλαδή 3,4 συνεδρίες το μήνα. Η 35χρονη δηλαδή εκτός από κάτι διακοπές και γιορτές δεν είχε χάσει συνεδρία, αυτό είναι και ένα καλό παράδειγμα για το ποιος οδηγεί την θεραπεία τελικά. Ο απόλυτος οδηγός της θεραπείας είναι ο άνθρωπος που θέλει δια καώς να αλλάξει τη ζωή του. Αυτό ξέρει μόνο, 'πάω μόνο μπροστά και το μέλλον μου ακολουθεί εμένα'. Μετρήσαμε περίπου 20μετρήσεις που το βάρος της θεραπευόμενης ήταν πάνω, το 1/4 δηλαδή των μετρήσεων ήταν αρνητικό, ποτέ όμως δεν έπαιρνε πολύ, ποτέ δεν έκανε εκρήξεις με τρομερές τιμές προς τα πάνω, πράγμα που δείχνει ότι διατηρούσε την επαφή με τους στόχους της και τον καλό της εαυτό. Όταν ανακάλυψε τα καλά της στοιχεία ποτέ δεν τα άφησε να φύγουν, τα ήθελε εκεί συνέχεια μαζί της. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και το στοιχείο της ημέρας, τον Αύγουστο του 2012 έκανε 4 συνεδρίες και του 2013, 3 συνεδρίες. Κανένα μήνα δεν έκανε κάτω από 3 συνεδρίες και κανένα διάστημα δεν υπήρξε κενό ούτε από πλευράς ειδικού και θεραπευόμενου πάνω από 14ημέρες. Από την αρχή άκουσε καλά τα λόγια μου και έκανε ακριβώς ότι της είπαμε στα δύσκολα σημεία της θεραπείας. Η παραπάνω περιγραφή δίνει και τέλος στα σενάρια περί δραστικής μείωσης κιλών και άλλες τέτοιες αρλούμπες. Για να χάσεις κιλά θες χρόνο και αν στην αρχή σου λέγανε ότι θα περνάει μήνας και θα έπαιρνες 200γραμμάρια ενώ εσύ περίμενες να χάσεις 1 τόνο λίπους, δεν θα έκανες τίποτα. Πολλοί μήνες ίσως και οι μισοί είχαν μείωση βάρους από 1-1,2 κιλά, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι και μια καλή δικαολογία να λες ΄μόνο 1κιλό ας κάτσω στο καναπέ μου 2-3δεκαετίες αδρανής'. Διάλεξε, γιατί τα επόμενα 2 χρόνια είτε Παχύσαρκη είτε όχι θα περάσουν, εσύ που θες να ανήκεις;

1 σχόλιο:

  1. Οι περισσότεροι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι θα ήθελαν να μην είναι έτσι..να είναι αλλιώς. Να ανήκουν εκεί όπου μια ζωή δεν φτάνει όχι μονάχα στην προσέγγιση,όχι να ενταχθούν,να ανήκουν εκεί πραγματικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!