Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Ξανακόλλησε ο μεταβολισμός

Το σημερινό μας άρθρο κινούμενο στην χαλαρότητα του Αυγούστου και στο κατά περίεργο τρόπο προσέγγισης της καθημερινότητας φαινόμενο 'βγάζω από την πρίζα τα πάντα', σχολιάζει την προσέγγιση των Ελλήνων πάνω στο θέμα 'κολλάει ο μεταβολισμός'. Η αλήθεια είναι ότι ο μεταβολισμός ακολουθεί μια πορεία όμοια με αυτή που ακολουθούν και οι πράξεις μας, κολλάει ο μεταβολισμός επειδή κολλάνε οι αποφάσεις μέσα μας και δεν παράγουν αποτέλεσμα, αλλά μόνο ισορροπία. Είναι ένα πολύ δυσάρεστο συναίσθημα, αλλά είναι συναίσθημα τίμιο καθώς μας δίνει ότι του δίνουμε.
10 Συμβουλές για το μεταβολισμό
1)Η κατάποση μιας απόφασης είναι τόσο δύσκολη σαν να πίνετε μηλόξιδο, μόνο που το μηλόξιδο συνοδεύεται με πολύ ελπίδα και η απόφαση με καμία.
2)Ο μεταβολισμός δεν κολλάει ποτέ στην αρχή, συνήθως κολλάει στη μέση και μετά που σημαίνει ότι βάζουμε πολύ το χεράκι μας για να κολλήσει. Μάλλον γιατί αλλιώς χτυπάει η καρδιά το Σάββατο και αλλιώς τη Δευτέρα, το Σάββατο χτυπάει σε ρυθμούς 'κοκτέιλ' και τη Δευτέρα σε ρυθμούς 'σφίξε τα λουριά να κάψουμε το κοκτέιλ'.
3)O μεταβολισμός ξεκολλάει όταν πάρετε τη σωστή απόφαση, είτε πιείτε μηλόξιδο, είτε νερό, μόνο που το μηλόξιδο δεν πίνετε αδερφέ μου
4)Όλως περιέργως αν γράφετε τις μετρήσεις σας θα δείτε ότι, πριν ο μεταβολισμός κολλήσει εσείς έχετε πάρει μερικές άσχημες μετρήσεις και στην ερώτηση θέλετε να πάτε στο ραντεβού με το διαιτολόγο σας απαντάτε 'όχι'.
5)Πότε θα πάρετε την σωστή απόφαση; Όταν αποφασίσετε τι δεν θέλετε να αποφασίσετε τότε ξέρετε ότι έχει μείνει μόνο μία απόφαση να πάρετε, μόνο που μπορεί να πεθάνετε και να μην την πάρετε, αυτή θα είναι πάντα εκεί και θα σας περιμένει.
6)Ο παραλογισμός ξεκολλάει με γιαούρτι που το έχετε πήξει από γάλα θηλυκής εξωγήινης αμοιβάδας, ο μεταβολισμός ξεκολλάει με δουλειά.
7)Για να ξεκολλήσεις το μεταβολισμό σου πρέπει να πας σπίτι σπίτι και να ρωτάς, 'εσύ το ήπιες έχασες'  και αφού πας σε 100σπίτια και δεις 100 παχουλούς κυρίους -ες, δε μένει καμία απόφαση να πάρεις απ' το να το παραγγείλεις.
8)Ευτυχώς που υπάρχει και ο μεταβολισμός και ξέρουμε τι κολλάει αλλιώς θα χρειαζόταν να ψαχτούμε καλύτερα και τώρα ποιος έχει κέφι για αλλαγές. Άσε το μεταβολισμό να κολλάει, να ξέρουμε τι φταίει μην χρειαστεί να χαλάσουμε το απογευματινό μας μπάνιο
9)Κάθονται απέναντι ο μεταβολισμός και ο θυρεοειδής και ρωτάει ο ένας τον άλλο 'μην κόλλησες εσύ', 'όχι', 'μην κόλλησες εσύ', 'όχι δουλεύω καλά'. Τότε τι φταίει; Μάλλον ο οδηγός έπεσε σε ομίχλη.
10)Έβαλα τον μεταβολισμό απέναντι μου και κάναμε την εξής συμφωνία 'εσύ θα κολλάς όταν χρειάζεται και εγώ ότι μου ζητήσεις θα στο δώσω'. Όποτε τον χρειάστηκα ήταν εκεί όπως κάνουν
οι τίμιοι φίλοι.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!