Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Μετά από πολλές δίαιτες

    Μια δίαιτα αν δεν την φτάσεις στο τέλος θα βγεις χαμένος για χρόνια, α)γιατί σου έχει μάθει σου  πως να αποφεύγεις τις αδυναμίες σου, έχει δημιουργήσει ένα μηχανισμό μέσα σου, που είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί όταν ξαναβρεθείς στις ίδιες συνθήκες β)κατά τη διάρκεια της θεραπείας είσαι τόσο μόνος και ανυποψίαστος στο τι αντιμετωπίζεις που πας στο στόμα του λύκου καρφί. Δεν έχεις σχηματίσει τις άμυνες σου επειδή δεν ξέρεις τι αντιμετωπίζεις και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη του ειδικού και ακόμη μεγαλύτερη δική σου γιατί δεν είσαι επίμονος. Η δίαιτα είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία που καταπονεί αφάνταστα τον ειδικό και τον θεραπευόμενο. Είναι μια τόσο άγνωστη και βαριά διαδικασία που αυτό τον αγνωστικισμό και το σκοτεινό τοπίο που είναι μπροστά του, τον πληρώνει πολύ ακριβά. Αυτό που ξέρει ο θεραπευόμενος είναι μόνο θερμίδες, διαιτολόγια και ζυγαριές και είναι βολικό για όλους μας (εκτός του θεραπευόμενου), να ακουμπάμε την ασθένεια εκεί γιατί ο κόπος και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει ο ειδικός αν θέλει να βοηθήσει είναι τεράστιος, χρονοβόρος και ψυχοφθόρος. Με μια πολύ αργή διαδικασία, θα απαιτηθούν χρόνια για να μπορέσουμε να χαρτογραφήσουμε την ασθένεια. Όταν θα δούμε τις διαστάσεις της θα τρομάξουμε και σίγουρα τότε θα καταλάβουμε γιατί το 90% αποτυγχάνει να χάσει κιλά. Προς το παρόν πάμε στο πόλεμο με καλαμάκι και η θεραπευτική διαδικασία 'ξερνάει' ανθρώπινες ψυχές που δεν θέλουν να ξαναδούν δίαιτα στα μάτια τους. Υπάρχουν μια γενιά ανθρώπων που θα είναι πάντα Παχύσαρκοι και προσωπικά μου πήρε πολύ καιρό να 'καταπιώ' αυτή την βαριά αλήθεια. Αλλά δυστυχώς όλοι συμβάλλαμε σε αυτό και πρώτοι οι πρωταγωνιστές με την αδιαφορία τους, την βολική αλήθεια και την μικρή επιμονή τους.
Α)Αμυντικός Μηχανισμός
Πως καις την ευκαιρία να χάσεις κιλά; Μετά από μια δίαιτα δεν είσαι μια καθαρή κόλλα χαρτί έτοιμη για την επόμενη θεραπεία. Έχει μέσα σου σχηματιστεί ένας αμυντικός μηχανισμός, τεχνικά άρτιος, άκαμπτος και σκληρός. Σε κάθε επόμενη δίαιτα έχεις κάνει το μηχανισμό αυτό ακόμη πιο άκαμπτο, ακόμη πιο έξυπνο και τεχνικά πιο αναβαθμισμένο. Εσύ όμως θα πας πιο αναβαθμισμένος να τον αντιμετωπίσεις; Όχι, θα πας με το καλαμάκι μπροστά σε 1 θηρίο. Πας πιο κουρασμένος, με λιγότερες αντοχές, έτοιμος να αποτύχεις. Εδώ πρέπει να παρέμβει ο ειδικός και να δουλέψει πάνω σε αυτό τον μηχανισμό, να πάψει η θεραπευτική διαδικασία να κάνει τον θεραπευόμενο κιμά και να παράγει θεραπευτικά ανάπηρους ανθρώπους. Αν δεν παρέμβει η θεραπεία θα είναι για μια ζωή μια διαδικασία φάντασμα. Γι' αυτό λέμε ότι η πρώτη θεραπεία που θα κάνει κάποιος έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία να γίνει κάτω από τις σωστές συνθήκες για να μπορέσει καταρχήν να μην είναι ένα εν δυνάμει θύμα. Ο μηχανισμός να εξαφανιστεί μόνος του ή να βρεθεί 1 έρωτας στη ζωή μας (όπως πολλοί νομίζουν) που θα συντρίψει αυτό τον μηχανισμό δε υπάρχει ουδεμία περίπτωση. Για να αδυνατίσεις πρέπει να αδρανοποιήσεις τον μηχανισμό αυτό και μετά θα χάσεις βάρος. Ο μηχανισμός αυτός έχει πραγματικά μεταλλάξει τον πρωταγωνιστή και θεραπευτικά τον έχει αδρανοποιήσει. Έχουμε απέναντι μας έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος να πηδήξει έξω απ' τη διαδικασία, λέει ψέματα, γίνεται αναβλητικός και έχει γίνει master στις καλύτερες δικαιολογίες. Για να μπορέσει ο ειδικός να βοηθήσει τον θεραπευόμενο θα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη και να δοθεί χρόνος και από τους 2. Αλλά ο πρωταγωνιστής θέλει να πάρει 1διαιτολόγιο και να κάνει μια ευχή ότι αυτό θα πιάσει γιατί έχει ένα γάμο σε 2μήνες. Κάποτε έστω και στο γάμο έχανες, τώρα όχι.
Β)Άμυνες
   Ο ειδικός πρέπει ξεκινώντας η θεραπεία να χαρτογραφεί τα στάδια της, αλλά και τους εχθρούς που θα παρουσιαστούν παρακάτω. Με αυτό το τρόπο ανοσοποιεί τον θεραπευόμενο και τον καθιστά γνώστη τον εχθρών του, αλλά και της προσπάθειας που θα χρειαστεί να καταβάλλει. Αν αυτό δεν γίνει θα είναι σαν βάρκα σε φουρτούνα και απλά στην ερώτηση που θα του γίνει όταν θα έχει αποτύχει 'γιατί τα παράτησες' θα απαντήσει 'βαρέθηκα'. Αυτό δεν είναι γνώση, είναι πασάλειμμα και θα φανεί και στην επόμενη δίαιτα. Θα αποτύχει πάλι. Ο ειδικός πρέπει να βοηθήσει τον θεραπευόμενο να σχηματίσει τις άμυνες του, μεταφέροντας του γνώση. Η γνώση θα αποτελέσει τον εμβολιασμό του στο μικρόβιο. Ακόμη και όταν ισχυροί αμυντικοί μηχανισμοί έχουν σχηματιστεί από πλευράς ασθένειας και η θεραπεία καθίσταται δύσκολη, ο θεραπευόμενος θα απαντήσει σχηματίζοντας τις δικές του άμυνες σε αυτό που τον ωθεί εκτός θεραπείας. Ο πόλεμος θα είναι δύσκολος αλλά ποιος μας αποκλείει την προσπάθεια; Πρώτα πρέπει να επισκεφθούμε τον διάβολο και μετά τον άγγελο μας.

2 σχόλια:

  1. Πως θα αδρανοποιηθει ο μηχανισμός;μεθολογικα θα χορηγηθεί κάτι που είναι ισχυρότερο;Όταν κάποιος ελέγχει ή νομίζει ότι ελέγχει τα πάντα θεραπεία,ειδικό, όρια,χρόνο,πλαίσια, πολύ/λίγο φαγητό τότε τι είναι αυτό που δεν μπορεί να ελέγξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας. Ο μηχανισμός ήρθε για να μείνει και μετά από πολλές δίαιτες οι πιθανότητες αποπαχυσαρκιοποίησης του μηχανισμού είναι κάτω του 5%.Μετά από 5 θεραπείες διάρκειας 3μηνών και πάνω δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Ο πληθυσμός αυτος είναι παρκαρισμένος και έτοιμος να καταναλώσει γρήγορες θεραπείες. Η θεραπεία σε αυτό που με ρωτάτε είναι μια δύσκολα εξηγήσιμη και αρκετά μεγάλη για να εξηγηθεί εδώ, αλλά θα έλεγα ότι στη νέα θεραπεία δεν θα πρέπει να ενεργοποιηθεί καθόλου ο μηχανισμός αυτός και αυτό θα γίνει μόνο όταν φύγουν απ' τη μέση ζυγαριές και διαιτολόγια.Θεραπευτικά θα χορηγηθεί κάτι διαφορετικό και μόνο συμπεριφορικά, όχι διατροφικά λιγότερες θερμίδες και τέτοια. Αυτό προυποθέτει την πλήρη εμπιστοσύνη και την πλήρη αποδοχή των μεθόδων από τον θεραπευόμενο. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει γιατί αν ακολουθηθεί η ίδια συνταγή ο μηχανισμός μεγαλώνει και ισχυροποιείται. Στο δευτερο σκέλος της ερώτησης σας έχω απαντήσει μέσα από αρθρα μου και κατάλαβα τι έχετε διαβάσει και περίπου τις απορίες σας. Ο θεραπεύομενος διαλέγει ειδικό που μπορεί να ελέγξει για να ελέγχει πόσος πόνος-πίεση θα του χορηγηθεί. Έτσι θέλει να ελέγχει όλα αυτά που γράφεται και επειδή συμβαίνει αυτό δεν αδυνατίζει. Το φαγητό δεν μπορεί να το ελέγξει, θέλει ειδικό χειρισμό για να μπορέσεις να το καταφέρεις και είναι και πάλι δύσκολο. Είναι πολλά σημαντικά και άγνωστα αυτά που δεν μπορεί να ελέγξει θα αναφερθούμε σε ειδικό άρθρο σε αυτά. Να αναφερθούμε σε ένα σήμερα, τις ενοχές. Η δίαιτα έχει καταλήξει να είναι μια ενοχοκεκτρική θεραπεία, από ενοχές που σε κάνουν 'τρελό'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!