Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Αδυνάτισες από τύχη και σου άρεσε

    Είναι γεγονός ότι όταν κάποιος καταφέρνει να χάσει κιλά, είναι κάτι που εξ αρχής δεν το περίμενε. Είναι το αδυνάτισμα τύχη; Ναι το αδυνάτισμα είναι μια τυχερή διαδικασία. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχει γίνει από τον πρωταγωνιστή μία σημαντική προσπάθεια. Αλλά πρέπει να διαχωρίσουμε 2 πράγματα, αυτά που σε πάνε και θες μέσα στη θεραπεία, δεν έχουν σχέση με αυτά που σου συμβαίνουν μετά, όταν χάνεις κιλά. Για άλλα πήγες και άλλα παίρνεις. Το αδυνάτισμα έρχεται κάποια στιγμή μετά και πολλές φορές αν ερμηνεύαμε σωστά τα εσώψυχα μας θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι 'ήρθε από τύχη, δεν το περίμενα'.
Ξύπνημα από λήθαργο
   Έχουν περάσει οι πρώτες εβδομάδες, τα πρώτα κιλά έχουν χαθεί και σε συναντούν συναισθήματα που είχες πολύ καιρό να νιώσεις ή δεν έχεις νιώσει ποτέ. Βέβαια αν έχεις να νιώσεις μερικά συναισθήματα πολλά χρόνια είναι σαν να μην τα έχεις ξανανιώσει. Τα συναισθήματα αυτά δεν ήξερες εξ αρχής ότι θα τα βρεις στο δρόμο σου και έτσι τα συναισθήματα αυτά σε κρατούν στη θεραπεία. Στην αρχή από περιέργεια, σου προσφέρουν χαρά και ευτυχία, συνεχίζεις όπως και να 'χει, γιατί εκεί μέσα συναντάς ένα κομμάτι του εαυτού σου που δεν έχεις ανακαλύψει και σου αρέσει. Η δίαιτα σε βοηθά να γνωρίζεις ένα κομμάτι του εαυτού σου που αγνοείς. Στην αρχή τα γνωρίζεις ως αίσθηση και μετά τα γνωρίζεις και ως βίωμα, όπως για παράδειγμα την ομορφιά. Στην αρχή φτιάχνεις τα μαλλιά σου, βάφεις τα νύχια σου σε προσωπικό επίπεδο, αλλά μετά διαπιστώνεις ότι την αίσθηση που έχεις εσύ την έχουν και οι άλλοι και έτσι επιβεβαιώνεσαι. Το καρότο έχει τοποθετηθεί και το ακολουθείς. Η εξέλιξη αυτή ήταν κάτι αναπάντεχο που βρέθηκε στη πορεία σου αλλά δεν υπάρχει άλλο συναίσθημα που να μπορέσει να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά. Πρέπει να φτάσεις ως εκεί, ότι και αν γίνει. Αν αυτός ο εαυτός που όλοι έχουμε μέσα μας δεν αναδυθεί η θεραπεία θα ανοίξει την πόρτα και θα αποχωρήσει. H θεραπεία έχει απαιτήσει από εσένα να αλλάξεις και το πέτυχε. Δεν είσαι ο ίδιος, είσαι κάποιος άλλος αλλά πρέπει να πας παρακάτω, γιατί ότι πέτυχες ξέρεις καλά ότι δεν το επιδίωξες ήρθε μόνο του. Αδυνάτισες από τύχη και σου άρεσε.
Πρέπει να αντέξεις
   Υπάρχει ένα momentum που δεν πρέπει να χαθεί. Στο τέλος του 2ου μήνα πρέπει να έχεις συναντηθεί με τον εαυτό εκείνο που κρύβεις καλά. Αν τον συναντήσεις θα σου αλλάξει πλήρως τον συναισθηματισμό σου. Η καχυποψία θα φύγει, θα πιστέψεις σε εσένα περισσότερο, θα σου αρέσει η ομορφιά σου, θα σου αρέσει που αλλάζεις και γίνεσαι πιο επιθυμητός, θα σου αρέσει που αρχίζεις και γνωρίζεις έναν εαυτό που κοιμόταν. Πρέπει να φτάσεις ως εκεί και θα φτάσεις αν απ' την αρχή δεν χάσεις χρόνο. Δεν περίμενες και δεν ήξερες πόσα πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν τα κιλά που έχασες, μέσα σου. Δεν περίμενες ότι θα αδυνατίσεις, δεν περίμενες ότι θα φτάσεις εδώ που είσαι, ξεκίνησες για κάτι άλλο και τελικά στη πορεία βρήκες άλλα. Είσαι από τύχη εκεί αλλά αυτή τη φορά θα μείνεις από επιθυμία. Αλλά πρέπει να προλάβεις να φτάσεις ως εκεί, γιατί η δίαιτα είναι στάδια και αν δεν φτάσεις στο στάδιο 3 μάλλον θα πας στο στάδιο 1 και πάλι. Ξεκινώντας δεν περίμενες ότι μπορείς να βρεις κάτι καλό, αλλά αυτός ο τεράστιος όγκος των θετικών συναισθημάτων σου θυμίζει 2 πράγματα α)τελικά κατάλαβες τι είναι αυτή η περιβόητη αλλαγή β)έχεις μάθει ποια τι δεν θες και σου είναι πια αδιανόητο να παχύνεις, αλλά αυτό έμαθες επειδή αδυνάτισες, αλλιώς θα ήσουν στην καρέκλα σου και θα έλεγες 'για μοντέλο θα πάω;'.
Μήνυμα σε όλους
   Μην παραιτείστε. Επιλέγετε ένα τρόπο ζωής και τον υπερασπίζεστε και κανείς δεν μπορεί να σας πει τίποτα, αλλά είναι μόνο αυτό; Μήπως δεν έχετε γνωρίσει την καλή σας πλευρά; Γιατί αν δεν την έχετε γνωρίσει δεν διαλέγετε, απλά αμύνεσθαι για να μπορέσετε να πείτε ότι 'έτσι θέλω εγώ να ζήσω τη ζωή μου'. Αν έχετε γνωρίσει και την άλλη πλευρά δεν νομίζω ότι θα το λέγατε, αλλά μάλλον δεν την έχετε γνωρίσει και είναι κρίμα να μην τη γνωρίσετε. Είναι κρίμα το πέρασμα σας απ' αυτό το κόσμο να σας φέρει αντιμέτωπους με ένα σκοτεινό κομμάτι, είναι κρίμα να μην μάθετε εσάς, για 'σας. Αν μάθετε το φωτεινό σας κομμάτι τότε εκεί μπορείτε να διαλέξετε, γιατί ναι εκεί είναι επιλογή, γιατί ξέρετε. Και κάτι ακόμη, τι σας χωρίσει από το καλό σας εαυτό; 60μέρες, μερικά δύσκολα βραδινά και λίγο περισσότερη κουβέντα με τον διάβολο σας.

1 σχόλιο:

  1. Στα θεραπευτικά πλαίσια η παραίτηση μπορεί εν προκειμένω να πρωσοποποιηθει;Να μετακινηθω από το Α στο Β θέλω ή χρειάζομαι μια δύναμη. Μια ώθηση.Στην επικράτεια που 'ότι δηλώσεις είσαι',δίνονται τα διαιτολογια πιο εύκολα και από την αντιβίωση, εκεί όπου βλέπεις παντού e-diet,θα πας σε δέκα ειδικούς, θα ακούσεις και θα ζήσεις διαμάντια. Εκεί όπου δεν έχουν χρόνο να σου πάρουν ιστορικό αλλά άμα θες διαιτολόγιο? Εύκολο.. Ποιος ενημερώνει σωστά κι αξιόπιστα? Κι όχι μονάχα στο τεχνικό κομμάτι. Δεν λέω ότι όλοι είναι έτσι. Αλλά όταν έχω παραδείγματα από δέκα ειδικούς κάπου θα δω τι γίνεται, ίσως το γιατί....... Ελπίζω να μην έκανα κατάχρηση της κυριολεξίας ή της φιλοξενίας αλλά απορώ αυτοί που ξέρουν/γνωρίζουν/ αυτό σπουδασαν γιατί παραιτούνται....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!