Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Knowledge free Diet - Όλοι θα πάρουν τα κιλά που χάσανε

Ground control to major Tom...Στο σημερινό μας άρθρο θα αναλύσουμε ποιοι τελειώνουν την θεραπεία, έτσι όπως ορίζουμε εμείς τη θεραπεία και ποιοι πραγματικά καταφέρνουν να έχουν δημιουργήσει ένα τέτοιο έδαφος που τα κιλά να μην ξαναμπούν και κανένα πρόβλημα να μην υπάρξει στο μέλλον. Τα στοιχεία αφορούν την προσωπική μου διαδρομή και την προσωπική μου άποψη. Το άρθρο μας θα καταγράψει όσο πιο ρεαλιστικά και πραγματικά μπορεί τα γεγονότα, οπότε οι ονειροπλόκοι ας απομακρυνθούν απ' τις οθόνες τους.
Αδυνάτισμα
   Σε παλιότερο μας άρθρο έχουμε υποστηρίξει ότι μόνο 'το 10% αδυνατίζει' και φυσικά πολλοί άνθρωποι που μας διάβασαν δεν θα μας ξαναδιαβάσουν από τότε, αλλά το κύριο μέλημα μας δεν είναι αυτό. Κύριο μέλημα μας είναι να φτιάξουμε ένα μίγμα θεραπείας-γνώσης που ακόμη και ο ονειροπόλος να χωρέσει και όλοι να έχουν το δικαίωμα να κοιτάξουν τον ήλιο ευθεία και κατάματα. Αυτό δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις ούτε μπορεί να σταθεί σε σαθρές και ψεύτικες ελπίδες. Έχουμε υποστηρίξει ότι το 10% αδυνατίζει μόνο και για να το πάμε παρακάτω, το ποσοστό που αδυνατίζει και δεν θα ξαναπαχύνει ποτέ ίσως είναι κάτω του 1%. Λίγοι άνθρωποι θα αδυνατίσουν και πολύ λιγότεροι δεν θα ξαναπάρουν βάρος τα επόμενα πολλά χρόνια. Άρα μια ρεαλιστική προσέγγιση που πρέπει να γίνει σε 1 νέο ασθενή που κάθεται στην καρέκλα, είναι να του πούμε την αλήθεια, που φυσικά θα τον τρομάξει και πιθανότατα δεν θα ξαναέρθει, αλλά και η ελπίδα που θα έχει για το τι μπορεί να καταφέρει πρέπει να είναι καλοζυγισμένη για έναν και μόνο λόγο, για να τα καταφέρει. Του λέμε λοιπόν στην αρχή ότι οι πιθανότητες είναι να μην τα καταφέρει και να φύγει άπραγος, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα απ' το να δώσει μία από τις μεγαλύτερες μάχες που έχει δώσει στη ζωή του. Ένα τρομερά βαθύ πρόβλημα που χρειάζεται μια πολυεπίπεδη γνώση και έναν ειδικό να ακούει την ανάσα της ασθένειας του θεραπεύομενου στο σβέρκο του. Μια γνώση που πρέπει να φιλτραριστεί και να διοχετευτεί κατάλληλα και με τέτοιο τρόπο που να καταλήξει να γίνει θεραπευτική.
Η συνεδρία 
   Οι πρώτες 2 συνεδρίες είναι καθοριστικές και καίριες τόσο που αποκτούν ιστορικές διαστάσεις πολλές φορές. Πρέπει ο θεραπευόμενος να μάθει ότι το 1% για να μεγαλώσει πρέπει να περάσει ένας κύκλος συνεδριών που να μορφωθεί, να μάθει τι γίνεται στο πλανήτη Λίπος. Γνώση και δράση πρέπει να αποτελέσουν το ίδιο πουλόβερ σύνθεσης θεραπείας.
Θα είναι ένας εν δυνάμει 'δραπέτης' της θεραπεία του πάντα αν δεν κάτσει στο θρανίο και δεν πιάσει χαρτί και μολύβι. Θα παίρνει όση άδεια η ασθένεια του δίνει, θα είναι υποχείριο των επιθυμιών της ευκολίας και της μη δράσης. Πρέπει να καταλάβει ότι όταν έχει τα κέφια της η ασθένεια του θα του λέει 'πήγαινε παίξε με μία Knowledgefree- diet' και μετά έλα πάλι στο μποντρούμι της πραγματικότητας.
Ο θεραπευόμενος
   Ο θεραπευόμενος θα έρθει με το σκεπτικό να έρθει να κάνει άλλη μια δίαιτα που ξέρει πριν την κάνει ότι θα αποτύχει. Μέσα του παλεύουν τα εξής στοιχεία, έχει την ψευτοελπίδα ότι θα χάσει κιλά ο οποία είναι σαν να λέμε ζωογόνος ενέργεια, τον κρατάει στη ζωή δηλαδή αλλά συγχρόνως δεν είναι λιποκτόνος ενέργεια. Γιατί το να κάνεις μια δίαιτα ναι μεν είναι ένας χαβαλές που κρατάει ζωντανό το συναίσθημα 'κάνω κάτι για μένα', αλλά το 'κάνω κάτι για μένα' μπορεί να είναι και μια διαδικαστική θεραπεία ντυμένη με πολλά 30ευρα και μηδέν αποτέλεσμα. Έχουμε το εξής σκηνικό, α)θέλει να κάνει κάτι να τον κρατήσει ζωντανό και αυτό το έχει ονομάσει δίαιτα χωρίς όμως να είναι β)ξέρει βαθιά μέσα του ότι δεν θα αδυνατίσει, γιατί ξέρει ότι αυτό που τον σπρώχνει ως εκεί, δεν είναι αυτό που χρειάζεται, είναι κάτι άλλο. Που να πάει λοιπόν αυτή η θεραπεία όταν ο θεραπευόμενος είναι βαθιά διχασμένος και δεν ξέρει τι είναι τι, αυτός ο άνθρωπος δεν χρειάζεται διατροφολόγο αλλά καθαροσκεπτολόγο. Η θεραπεία, αν ο ειδικός δεν έχει ακούσει καλά την εκπνοή της ασθένειας σου, δεν μπορεί να σε βοηθήσει, αντίθετα θα σε διχάσει βαθιά και θα σε κάνει να την μισήσεις. Το συμπέρασμα που μπορούμε να πούμε δυνατά, γιατί οι θεραπείες αποτυγχάνουν παταγωδώς, είναι γιατί είναι ασαφείς, γίνονται πασαλλειματικά και λασποεκτονωτικά, διχάζουν, πετούν τον άνθρωπο έξω από την θεραπεία του και δίνουν έμφαση σε πράγματα που δεν χρειάζονται. Αυτό διασπά την προσοχή και τη γνώση, δημιουργεί βαθύ διχασμό, ακατανοησία και επιτείνει το κουβάρι του τι είναι τι και τι κάνω εγώ εδώ. Έχεις λοιπόν ασθενείς που για χρόνια κάνουν δίαιτες που αν πούλαγαν τα χαρτιά δίαιτας, δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε μισή θερμίδα γνώσης της ασθένειας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!