Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

DietVille

   Υπάρχουν 4 ουσίες που η ανακάλυψη τους έφερε επανάσταση στο αδυνάτισμα. Από εκεί και μετά τίποτα δεν είναι ίδιο. Τα αποτελέσματα που έφεραν χώρισε
την Ιστορία στα δύο. Αυτές οι 4τροφές είναι το μάγκο, που εμπεριέχει την λιποκρυψίνη, το σταφύλι το αργίτικο, που περιέχει την λιποψευτίνη, η άσπρη μελιτζάνα Κέρκυρας, που περιέχει την λιποενοχικίνη και η μαύρη αργεντίνικη τομάτα που περιέχει την λιποαιλουροειδίνη. Αυτές οι 4 ουσίες ανακαλύφθηκαν μετά το 2030 και έφεραν την επανάσταση στο αδυνάτισμα, που έκτοτε αποτέλεσαν την απόλυτη ανάσχεση στην νόσο της παχυσαρκίας. Έκτοτε ο αναπτυγμένος Δυτικός κόσμος αδυνάτισε μεμιάς και κανείς πια στον όμορφο πλανήτη μας δεν πάχυνε ξανά. Κατάφεραν όσο και αν τρώμε εμείς, ότι ποσότητες και αν καταναλώνουμε, να μην παίρνουμε γραμμάριο. Μπορεί να χρειάστηκε να θυσιαστούν μερικοί διπλανοί μας πλανήτες γιατί οι 12δισεκατομμύρια άνθρωποι της γης κατανάλωναν περίπου 20000θερμίδες ο καθένας και έτσι αφού δεν έφτανε το φαγητό στη γη αρχίσαμε να καταναλώνουμε τους πλανήτες δίπλα μας, αλλά δεν πειράζει, χαλάλι μας το αξίζουμε, τουλάχιστον πεθάναμε χορτάτοι.
Λιποκρυψίνη
   Αναλακύφθηκε το 2031 και έφερε πραγματικά την επανάσταση στο αδυνάτισμα, γιατί κατάφερε ότι λίπος τρώμε να το κρύβει πίσω από κυτταρικούς θάμνους και ιστικά πάρκα. Η λιποκρυψίνη προσδενόταν μόνο στα λιπώδη κύτταρα και παίζοντας κρυφτό με την ινσουλίνη που έδινε εντολή στα λιπώδη κύτταρα να μείνουν, αυτή τα φυγάδευε προσεκτικά και για όσο καιρό χρειαζόταν μέχρι ο αδίστακτος κυνηγός ινσουλίνη να εκτονώσει το θυμό της. Η πώληση της τους πρώτους 6μήνες της κυλοφορίας έφτασε τις 6 δισεκατομμύρια δόσεις και έσπασε οποιοδήποτε προηγούμενο ρεκόρ κατανάλωσης αδυνατιστικής φόρμουλας. Η λιποκρυψίνη είχε την ιδιαιτερότητα να αποβάλλεται μαζί με τα λιπώδη κύτταρα σε μορφή ιδρώτα από το δέρμα και να διαχέεται στο περιβάλλον. Προσοχή η κατανάλωση από 10άτομα μαζί που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο προκαλούσε μυρωδιά τηγανητής πατάτας στο περιβάλλον, γι' αυτό υπήρχε ειδκή σήμανση στα καταστήματα 'απαγορεύεται η είσοδος σε πάνω από 3 άτομα που έχουν καταναλώσει λιποκρυψίνη, κίνδυνος δημιουργίας τοξικής ατμόσφαιρας'.
Λιποψευτίνη
Η λιποψευτίνη ανακαλύφθηκε το 2032 και αποτέλεσε τον κρυφό σύμμαχο των γυναικών να βρουν το ταίρι τους. Τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας της λέγεται ότι αγοράσθηκε από το 70% των γυναικών του πλανήτη. Η δράση της επικεντρωνόταν στο να αλλάζει τις επιθυμίες την στιμγή που αυτές προέκυπταν. Ήθελες γλυκό σου άλλαζε τις επιθυμίες και ήθελες φρούτο, ήθελες σουβλάκια, αλλαγή με ρόκα, ήθελες παγωτό, αλλαγή με βλίτα. Ήθελες πολύ στο άλλαζε στο καθόλου, ήθελες υγρό στο άλλαζε με θαλασσινό αέρα. Είχε άμεση διαθεσιοκατασταλτική  και ορεξιονοπληκτική δράση. Ήταν το κρυφό ατού των γυναικών μιας και όταν έπαιζε σύντροφος ή φλέρτ, έκαναν χρήση της λιποψευτίνης και ενώ ο υποψήφιος τις είχε καταδικάσει ως υποψήφιες σεξουαλικές συντρόφους, αυτές κατανάλωναν την ουσία και μετά από 15ημέρες επέστρεφαν ως απόλυτα body-symbol και μετουσίωναν αυτό που πάντα ήθελαν, την ρεβανσιστική απορριπτική τους φύση. Η λιποψευτίνη απελευθέρωσε ένα μέρος της φύσης της γυναίκας, που καταπιεζόταν μεταξύ έρωτα και σεξ, 'θα είμαι πάντα ο κρυφός, απόμακρος, ανέγγιχτος πόθος των ανθρώπων που απορρίπτω'.
Λιποενοχικίνη
Η λιποενοχικίνη είναι ο μόνη ουσία που δεν δρούσε κατευθείαν πάνω στο φαγητό αλλά στις ενοχές που προκαλούσε ένα σώμα υπέρβαρου. Ανακαλύφθηκε το 2030 και η κατανάλωση της αύξανε τις ενοχές που απέρρεαν από την κακή εικόνα που είχαμε εμείς για μας. Λέγεται ότι την κατανάλωσαν το 1/10 των κατοίκων του πλανήτη με μεγάλα ποσοστά κατανάλωσης από τον ανδρικό πληθυσμό. Η κατανάλωση της διατηρούσε τις ενοχές σε υψηλό επίπεδο και έτσι οι καταναλωτές δεν ακουμπούσαν τίποτα. Οι ενοχές χωρίς την κατανάλωση της λιποενοχικίνης είχαν μια φυσιολογική καμπύλη, μέχρι την εκτόνωση. Ασκούσαν στην αρχή μια πολύ επιθετική δράση, χανόντουσαν πολλά κιλά αλλά μετά τα ξαναπάιρνανε γιατί οι ενοχές κρατάνε πάντα λίγο. Η λιποενοχικίνη τα ανέτρεψε όλα αυτά, μόνιμα ενοχές και όχι μόνο στη περίοδο της λιποαποκάλυψης-μαγιό. Ενοχές όλες τις εποχές, σε όλα τα γεύματα, με όλα τα ρούχα ακόμη και με ράσο. Ενοχές απ' το κόκκο του αλατιού στο μπιφτέκι, μέχρι το λίπος που έχει σωρευτεί στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Ενοχές τόσες όσες θα σου προκαλούσε ένα άβολο νυφικό στη κοιλιά, αλλά σε καθημερινή βάση. Μονιμοποίηση και παγίωση ενοχών για την απόρριψη από ανικανοποίητη σύντροφο λόγω σπλαχνικού λίπους με άμεσο αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση διαζυγίων και κρατήσεων σε only one night wedding husband και rooms forget. Η λιποενοχικίνη έγινε η επίσημη αγαπημένη ινστιτούτων ομορφιάς και των spa μιας και κυκλοφορούσε σε μορφή αλοιφής.
Λιποαιλουροειδίνη
Η λιποαιλουροειδίνη ανακαλύφθηκε το 2033 από τυχαίο γεγονός από αργεντίνο γεωργό, ο οποίος έβρασε πολλές φλούδες μαύρης αργεντίνικης τομάτας και ανακάλυψε ότι του προκαλούσαν κορεσμό τέτοιο σαν να τρώει χοιρινό κρέας, με αποτέλεσμα όταν πήγε να φάει χοιρινό στο σπίτι του να μην έχει την επιθυμία να το φάει πια. Ο νεαρός κτηνότροφος κατάλαβε αμέσως ότι βρισκόταν μπροστά σε μια σημαντική ανακάλυψη, σήμερα είναι ένας από τους 5 πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη. Η λιποαιλουροειδίνη καταναλώνετε καθημερινά από 8δισεκατομμύρια ανθρώπους και είναι η πιο διαδεδομένη ουσία του πλανήτη. Έχει την ικανότητα να διαστρέφει αυτά που τρως σε άλλα και εκεί που νομίζεις ότι τρως κρέας εσύ να τρως μαρούλι και να αισθάνεσαι ευχαρίστηση σαν να τρως κρέας. Οι ιδιότητες της χαρακτηρίστηκαν επαναστατικές σε βαθμό τέτοιο που οι σπόροι μαύρης τομάτας να έχουν σταλεί σε ειδικό σποριοφυλάκιο στον Πλούτωνα, μιας και σε λίγους μήνες όλοι ήθελαν να καλλιεργήσουν στην αυλή τους μαύρη τομάτα. Η λιποαιλουροειδίνη προκαλεί αντιστροφή επιθυμίας, χωρίς να κάνει αντιστροφή απόλαυσης επιθυμίας. Προκαλεί σε ότι τρως την πληρότητα τροφών τέτοιων, σαν τις αγαπημένες , απαγορευμένες μας γεύσεις. Τρως βλίτα με γεύση γαλακτομπούρεκο, μήλο με γεύση σοκολατόπιτας, μπρόκολο με γεύση μπριζόλας. Προς στιγμήν πολλές γυναίκες έπαθαν σύγχυση και νόμισαν ότι όταν πολλοί σύζυγοι τις απέρριπταν και ζητούσαν διαζύγιο, ήταν από την αντιστροφή των γεύσεων, που νόμισαν ότι μπορεί να προκαλούσαν και αντιστροφή ορέξεων, δηλαδή συντρόφων αλλά η λιποαιλουροειδίνη δεν έχει παρενέργειες. Οι σύζυγοι αδυνάτισαν και απλά έψαξαν αλλού για νέες συντρόφους. Μοναδικό αρνητικό γεγονός της κατανάλωσης λιποαιλουροειδίνης η υπερκατανάλωση τροφών με πολύ λίγες θερμίδες, σε βαθμό τέτοιο που καλλιεργούσαμε στους διπλανούς πλανήτες λαχανικά και φρούτα, αλλά αυτά που καλλιεργούσαμε στους διπλανούς πλανήτες είχαν τις διπλάσιες θερμίδες απ' αυτά της Γης, έτσι οι πλούσιοι πελάτες κατανάλωναν λαχανικά και φρούτα Γης και οι φτωχοί λαχανικά και φρούτα εκτός Γης... Homo-dietous
*Σημείωση
   Το παραπάνω κείμενο μας είναι ένα βαθιά αλληγορικό κείμενο με ένα καλυμμένο χιουμοριστικό-καταθλιπτικό ύφος. Οι προεκτάσεις του φεύγουν απ' τα όρια του Brave New Diet ύφους μας. Τα πρόσωπα και τα πράγματα είναι παντελώς φανταστικά και ανύπαρκτα. Η μομφή και η αίσθηση της επικαιρότητας-πραγματικότητας όμως είναι πλήρως πραγματική και ρεαλιστική. Καλή ανάγνωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!