Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Κιλά και Bullying

   Tα κιλά είναι η εικόνα που προσλαμβάνει ο άλλος για σένα. Αν έχεις κιλά ας είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, υστερείς και υστερείς γιατί έχεις κιλά. Θα υποστείς εκεί ένα πρωτοβάθμιο μπούλινγκ, αλλά το κύριο πρόβλημα στο μπούλινγκ που μπορείς να υποστείς δεν είναι αυτό που θέλουν οι άλλοι να είσαι, αλλά που εσύ δεν μπορείς να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι να είσαι. Αυτή είναι η αλήθεια μην γελιόμαστε, αν το πρότυπο είναι το σώμα της τάδε σήμερα, υφίστασαι ένα εσωτερικό δικό σου μπούλινγκ γιατί δεν μπορείς να είσαι αυτό που η εικόνα σου δίνει στο πιάτο. Αυτό κατά την άποψη μου είναι το μεγαλύτερο μπούλινγκ που μπορεί να υποστεί ένας άνθρωπος με κιλά. Ένα δικό του προσωπικό, ατομικό μπούλινγκ.
Μπροστά στην απόφαση
   Τα πρότυπα λένε σήμερα ότι το σώμα που πρέπει να λανσάρεται και να 'φοριέται' στα νησιά είναι της τάδε διάσημης. Εσύ βρίσκεσαι σε σύγχυση γιατί αυτό το σώμα εσύ δεν μπορείς να το έχεις αλλά θες να το έχεις και θες να το έχεις γιατί όλοι οι άντρες ποθούν το πισινό της διάσημης που εσύ δεν έχεις. Δανεική αυτοπεποίθηση. Θες να είσαι ο κρυφός πόθος όπως αυτή, αλλά δεν μπορείς να είσαι και υποφέρεις. Τελικά αφού δεν μπορείς να είσαι αυτό που θέλουν πολύ οι άλλοι να είσαι, πρέπει να μεταφέρεις κάπου την αγωνία σου αυτή. Ριζοσπαστικοποιείσαι και βρίζεις τα πρότυπα αυτά, αλλά τα βρίζεις γιατί θες πολύ να είσαι μέσα στα πρότυπα. Ο εαυτός που δεν μπορείς να είσαι πρέπει 'να σκοτωθεί' και παχαίνεις. Παχαίνεις αλλά κάνεις και δίαιτα. Κάνεις δύο πράγματα ταυτόχρονα, σκοτώνεις την εικόνα που δεν μπορείς να είσαι, αλλά προσπαθείς να κρυφογελάσεις και στην ελπίδα. Η ζωή έτσι θα συνεχιστεί δίαιτα-παχαίνεις-δίαιτα-παχαίνεις. Δεν έχεις αποφασίσει και δεν ξέρεις τι θες, χάνεις χρόνο. Η απόφαση σε περιμένει αλλά την αγνοείς επιδεικτικά. Την ίδια ώρα που κάποια μάτια σε κοιτούν και αισθάνεσαι την υποτίμηση στα μάτια τους, την ίδια στιγμή λες 'δεν θα χάσω κιλά θα δεις'. Βλέπεις στα μάτια του ανθρώπου που σε κοιτάει περίεργα κάτι που ποτέ δεν θα εξομολογηθείς, ότι η υποτιμητική του ματιά έρχεται και συναντιέται με την δική σου υποτιμητική ματιά, αλλιώς καμία περίεργη ματιά δεν θα σε άγγιζε. Τελικά θ' αποσυρθείς απ' το πόλεμο αυτό χωρίς να αποδεχθείς ποτέ τα κιλά σου. Αυτός ο άνθρωπος θα υποφέρει πολλές φορές περισσότερο για τα κιλά του όχι γιατί θα τον κοιτούν ρατσιστικά οι γύρω του αλά γιατί η διαφορά αυτό που ήθελε να είναι και αυτό που είναι έχει μια χαοτική απόσταση. Αυτός ο άνθρωπος δεν φόρεσε ποτέ και δεν θα φορέσει ποτέ την εικόνα του χοντρού, αλλά θα είναι χοντρός.
Η αλήθεια είναι μία
   Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν οι έξυπνοι άνθρωποι και οι λιγότεροι έξυπνοι άνθρωποι, οι πρώτοι δεν θα πουν ποτέ δημόσια και ανοιχτά 'κοίτα το χοντρό', αλλά όταν πάνε σπίτι θα κοιτάξουν το παιδί τους και θα πουν 'μην γίνει χοντρό το παιδί μου' και εκείνο το συναίσθημα όταν είδε το χοντρό το πρωί στο δρόμο ήρθε και συναντήθηκε με αυτό που κρύβει βαθιά μέσα του. Η εξυπνάδα του είναι ότι δεν θα το πει και θα αποφύγει να είναι ο επόμενος 'ρατσιστής', γιατί δεν θέλει να λερώσει την καθαρή του υπόληψη, αλλά βαθιά μέσα του λέει 'πόσο χάλια είναι να είσαι χοντρός'. Όλοι οι άνθρωποι αυτό κάνουν και έτσι αισθάνονται, απλά οι έξυπνοι δεν θα το πουν. Οι λιγότεροι έξυπνοι δεν μπορούν να συγκρατήσουν αυτό που οι πρώτοι μπορούν και το λένε και ναι είναι αγενείς και ρατσιστές, αλλά και εμείς είμαστε μην λέμε ψέματα. Πίσω απ' αυτού του είδους το ρατσισμό κρύβεται η ανθρώπινη μας φύση, κάθε χοντρός ένας λιγότερος, όσο λιγότεροι, τόσο πιο ανοιχτός στο δρόμο του να γίνει βασιλιάς στο θρόνο του. 'Σε θάβω και κλαίω.'


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!