Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Μια γνώση που δεν έγινε ποτέ δίαιτα

  Σήμερα θα μιλήσουμε για τις δίαιτες και ένα σκοτεινό, ανεξιχνίαστο κομμάτι που έχει καταλήξει να γίνει μύθος χωρίς να είναι. Σήμερα διάβασα για άλλον έναν ακόμη που υποσχέθηκε πολλά και καταδικάστηκε για τις αλκαλικές δίαιτες που πουλούσε, αλλά δεν έχω μελετήσει πολύ τις δίαιτες αυτές σε βάθος για να έχω άποψη έτσι θα αναφέρω την δική μου άποψη για δίαιτες, αδυνάτισμα και ανεξιχνίαστες διαδικασίες που καθορίζουν πολλά στη θεραπεία της Παχυσαρκίας και είναι άγνωστοι μηχανισμοί. Αυτό που θα αναλύσουμε σήμερα είναι ότι όταν αδυνατίζει κάποιος σε μια δίαιτα δεν αδυνατίζει επειδή κάνει μια δίαιτα αλλά αυτό είναι απόρροια μιας βαθύτερης διαδικασίας, που υπακούει σε άλλα πράγματα και όχι σε συνδυασμούς τροφών και διαιτολόγια. Εκεί εμείς οι διαιτολόγοι επιμένουμε να πιστεύουμε ότι η διατροφή βοηθάει κάπου, αλλά τελικά δεν βοηθάει πουθενά. Η διατροφή είναι ένα μικρό καλαμάκι μπρος στο φουσκωμένο ποταμό, η δύναμη δεν μπορεί να συγκρατηθεί.
Βουβός Μηχανισμός
  Ας προτείνουμε το εξής πείραμα, λέμε σε κάποιον(προφορικά)να τρώει στη καθημερινότητα του όσο παλιά και σε έναν άλλο να ακολουθήσει ένα διαιτολόγιο 1600θερμίδων(γραπτά) που θα του δώσουμε εμείς. Αποτέλεσμα: από μόνος του αυτός που δεν έχει διαιτολόγιο σετάρεται σε χρόνο δίαιτας και στο τέλος της εβδομάδας θα χάσει από 1-1,5κιλά και ο άλλος με διαιτολόγιο θα χάσει περίπου το ίδιο. Συμπέρασμα: πριν έρθουν σε εμάς έχουν συντονιστεί σε έναν ρυθμό δίαιτας δικό τους. Ο ρυθμός αυτός είναι πλήρως ανεξάρτητος από το διαιτολόγιο που θα πάρει στα χέρια του ο πρωταγωνιστής, ο ρυθμός αυτός έχει διαμορφωθεί πριν τη δίαιτα. Όταν ξεκινάει απλά χορεύει ένα χορό που είναι σχειδασμένος από πριν. Ο ρυθμός αυτός είναι συνήθως ενοχικός και επιτακτικός γιατί έχει κύριο συστατικό τις ενοχές και οι ενοχές δεν μπορούν να περιμένουν. Εδώ υπερέχουν σε σχέση με τις δίαιτες που σου λένε να τρως πρώτα σωστά για να χάσεις κιλά, οι κακές δίαιτες εκτονώνουν ενοχές με ταχύτητα, ενώ οι άλλες όχι. Είναι σχεδόν μονόδρομος το τι θα επιλέξει κάποιος. Κακές δίαιτες-γρήγορη ανακούφιση ενοχών, σωστές δίαιτες-αργή εκτόνωση.
Ποιο το μίγμα του μηχανισμού;
   Αφού υποστηρίζουμε ότι τα κιλά που θα χαθούν στην αρχή της δίαιτας είναι προ-χαμένα, πριν τη δίαιτα, τότε πως λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός μείωσης βάρους; Από τι μίγμα αποτελείται; Ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από συναισθήματα από προηγούμενες δίαιτες, κυρίως αρνητικά, είναι συναισθήματα, ενημερώσεις, γνώσεις, περί του τι είναι δίαιτα, πως θα έπρεπε να είναι, πόσο πρέπει να χάσω, πόσο πρέπει να τρώω, ποσότητες, θερμίδες, πόσα κιλά είχα χάσει τότε και γενικά είναι συμπιεσμένη-συσσωρευμένη γνώση από το ότι αφορά κυρίως παλιές θεραπείες. Έτσι όταν η καινούρια δίαιτα, ο μηχανισμός έχει ήδη ενεργοποιηθεί, αυτόματα και δουλεύει σχεδόν ανεξάρτητα από διαιτολόγια που θα δοθούν με την έναρξη μιας δίαιτας. Άρα ότι χαθεί έρχεται από τα παλιά και όχι απ' το καινούριο. Γι' αυτό ο διαιτολόγος επιμένει να λέει ότι, πρώτα πρέπει να μάθει ο θεραπευόμενος, γιατί αν μάθει σωστά σε κάθε ενεργοποίηση μιας επόμενης θεραπείας θα πράξει τα σωστά. Αν έχει συσσωρεύσει γνώση από το πόσες θερμίδες έχει ο γύρος τι να το κάνει. Κάθε ενεργοποίηση είναι βουτιά στη γνώση και είναι πολύ σημαντικό οι ειδικοί να ενημερώνουν πρώτα και μετά να αρχίζουν τα Μαθηματικά-θερμιδοκεντρικά-συστήματα.


Κακές δίαιτες
 Τις πρώτες 4 εβδομάδες ο θεραπευόμενος θα αδυνατίσει όπως και να 'χει ότι διαιτολόγιο και να πάρει, ότι και αν κάνει. Απλά εδώ η διαφορά είναι, ότι αν πάρει μια κακή δίαιτα απλά θα έρθει να ενισχυθεί από τις ενοχές που έχει ήδη πριν ξεκινήσει τη δίαιτα και μόλις δει ότι η ζυγαριά πέφτει ραγδαία, θα υπερτιμήσει τη δύναμη της διατροφής, αλλά δεν είναι η δύναμη της δίαιτας-διατροφής αλλά η δύναμη των ενοχών που έχουν συσσωρευτεί πριν τη δίαιτα. Εδώ φταίει στο πως η κακή γνώση του τι είναι ψυχολογία δίαιτας και τι κανόνες διέπουν μια δίαιτα μπορεί να καταλήξουν να είναι μέχρι και θανατηφόρες. Αλλά όταν βλέπεις ότι μια δίαιτα σε εξοντώνει και συνεχίζεις, εκεί κουμάντο κάνουν βαθύτερες διαδικασίες που συνδέονται με την αλλαγή που βλέπεις να έρχεται και δεν μπορείς να ελέγξεις μέσα σου, αυτή την τεράστια αλλαγή και τα όνειρα που έρχονται πίσω απ' αυτό και σου είναι αδύνατο να ελέγξεις το πόση θεραπεία πρέπει να πάρεις, την   θες όλη την θεραπεία και θες γρήγορα να φτάσεις στο τέλος. Μια κακή δίαιτα μπορεί να είναι κακή και να έχει τρομερές επιπτώσεις, αλλά πίσω της δεν είναι κάτι άλλο από ελπίδα για μια άλλη ζωή, η άλλη ζωή που βλέπεις ήδη να υλοποιείται και δεν μπορείς να ελέγξεις χαρά και ευτυχία. Εκεί ποιος θα βάλει το μέτρο; Κανείς δεν μπορεί να σου βάλει μέτρο στο πόση καλύτερη ζωή οραματίζεσαι και μια κακή δίαιτα είναι πονηρή και αδίστακτη. Σου υπόσχεται αυτό που όλη σου τη ζωή μάχεσαι να καταφέρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!