Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Και μετά την 8η εβδομάδα δίαιτας;

 
Πρέπει σε 2 μήνες να έχουν επιτευχθεί τόσα αποτελέσματα ώστε ο θεραπευόμενος να μείνει στη θεραπεία. Αν σε 2μήνες τα αποτελέσματα είναι μέτρια και κακά δεν θα υπάρξει συνέχεια και αν υπάρξει απλά θα είναι μια τυπική διαδικασία προθάλαμος εξόδου. Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για τα συναισθήματα που πρέπει να μπουν στη θεραπεία πριν αυτή κουράσει και κουραστεί.
Νέα συναισθήματα
Η φιλοσοφική μας άποψη είναι ότι κάθε συναίσθημα που γεννάτε είναι πάντα μοναδικό, κανένα καινούριο συναίσθημα δεν είναι όμοιο με το παλιό. Έτσι και στη θεραπεία είναι απλωμένα πολλά συναισθήματα που κάθε χρονική περίοδο ξέρουμε ότι θα αναδυθεί περίπου ένα (ανάλογα που είναι χρονικά η θεραπεία), συναίσθημα. Για παράδειγμα στην αρχή έχουμε τις ενοχές που κυριαρχούν και οδηγούν το αδυνάτισμα, αυτό το συναίσθημα μετά από 4 μήνες πεθαίνει και ένα άλλο γεννάται και όλη η δίαιτα είναι μια τέτοια διαδικασία. Αυτό που θέλουμε είναι μέχρι την 8η εβδομάδα, που είναι πολύ επικίνδυνο σημείο να παρθούν αποφάσεις εξόδου ή στασιμότητας και να τελειώσει η θεραπεία, να επιτευχθεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα που να διεγερθούν συναισθήματα που όμοια τους δεν έχουν ξανααναδυθεί και να οδηγήσουν την διψασμένη για ζωή θεραπεία στο επόμενο βήμα που μπορεί να διαρκέσει και 6 μήνες. Τι είναι όμως αυτά τα νέα συναισθήματα; Είναι η σεξουαλικότητα, η ομορφιά, η αυταρέσκεια, η θηλυκότητα, η κοινωνικοποίηση και άλλα πολλά συναισθήματα που δίνουν ζωτική ένεση στη θεραπεία. Το χρονικό σημείο είναι καίριο και σημαντικό μιας και η ένεση που θα πάρει η θεραπεία θα διαρκέσει 6-8 μήνες. Αν η ένεση αυτή δεν γίνει, πολύ δύσκολα η θεραπεία θα συνεχιστεί ή αν συνεχιστεί δεν θα παραχθεί αποτέλεσμα. Υπάρχει η περίπτωση η ένεση να είναι και μεγάλης δόσης που αυτό δίνει ακόμη περισσότερη ορμή στη θεραπεία, αλλά αυτό είναι στατιστικά μεγάλη εξαίρεση. Εδώ επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι στη θεραπεία ότι δεν πάει μπροστά πάει πίσω. Πολλοί θα πουν μα τι σόι ειδικός είναι αυτός που θέλει να ξεζουμίσει τον θεραπευόμενο για να χάσει κιλά και να συνεχίσει. Η αλήθεια είναι ότι ο ειδικός μπορεί να πληρώνεται και για πάντα χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα, ο ρόλος του δεν είναι αυτός όμως. Ακόμη και ασθενείς που θέλουν να πάει η θεραπεία πιο αργά, ή που λένε ότι δεν τους νοιάζουν οι αριθμοί, μέσα τους οι διαδικασίες είναι ίδιες με αυτούς που τους νοιάζουν οι αριθμοί. Ψυχολογικά αν δεν τρέφονται με συναίσθημα από την θεραπεία δεν θα συνεχίσει ούτε ο μεν ούτε ο δε. Αυτό που αλλάζει μεταξύ των ανθρώπων είναι ότι με μικρότερο αποτέλεσμα αναδύεται μεγάλη ποσότητα ευχάριστων συναισθημάτων, αλλά και αυτό έχει ένα κατώτερο ποσό. Δηλαδή αν σε 6μήνες έχεις καταφέρει να χάσεις από τα 30παραπανίσια κιλά 2, αυτό θεωρείται κακό αποτέλεσμα.
Το δίλημμα
Όλη η θεραπεία και αυτό γίνεται καθημερινά είναι ένα ανελέητο, τα παρατάω-συνεχίζω, κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα. Αν έχεις φτάσει στο σημείο σε 6μήνες να έχεις χάσει από τα 30 παραπανίσια κιλά 2, το δίλημμα που θα τεθεί θα βγάλει αρνητικό αποτέλεσμα και έτσι δεν θα συνεχίσεις. Αυτός ο φυσικός μηχανισμός υπάρχει σε όλους και λειτουργεί 'τι έχω πάρει εδώ που είμαι;'. Ένας ωφελιμιστικός μηχανισμός που κρατάει το 'λογαριασμό'. Το δίλημμα ξεκινάει να μπαίνει από την στιγμή που οι ενοχές, που σε έφεραν στη θεραπεία, κοπάσουν. Αν δεν μπουν νέα συναισθήματα δεν υπάρχει μέλλον και το δίλημμα όσο περνάει ο καιρός γέρνει επικίνδυνα.
Ποιος θα πρέπει να είναι ο επαρκής στόχος ως την 8η Εβδομάδα;
  Τώρα θα γράψω αριθμούς οι οποίοι διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά θα αναφερθούμε σε ένα minimum αποτέλεσμα-στόχο. Στους 3μήνες θα πρέπει να έχουν χαθεί 5-6κιλά και στους 6μήνες 8-10κιλά, για έναν άνθρωπο που θέλει να χάσει 25κιλά. Αν χάσει λιγότερο η θεραπεία βάζει νερά και η υγιής ισορροπία σπάει και αυτό γιατί ο θεραπευόμενος φτάνει σε ένα σημείο που και τα κιλά που έχει χάσει τα έχει συνηθίσει και ψάχνει τον επόμενο στόχο. Αν ο αρχικός στόχος είναι καλός θα περάσει εύκολα το δίλημμα αυτό. Αν στην αρχή πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα αυτό δίνει μια μεγάλη ορμή αλλά θα έρθει και πιο νωρίς (στο χρόνο) η συνήθεια των χαμένων κιλών, οπότε πρέπει να υπάρξει μια υγιής ισορροπία. Δεν θέλουμε να δούμε φαινόμενα, σε 3μήνες χαμένα 12κιλά και ως τους 6 να παραμένουν 12.
Στόχος του άρθρου
    Δεν είναι στόχος να μαθηματικοποιήσουμε μια πάθηση που δεν γίνεται να γίνει αριθμός, αλλά στόχος είναι να ενημερώσει την τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων που επιλέγει μια θεραπεία με ζύγισμα, ότι θα βρεθεί μπροστά σε αυτό το φαινόμενο. Όπως και να είσαι, ότι και να θες, όσο ήρεμος, υπομονετικός και επίμονος είσαι θα περάσεις από τη παραπάνω διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!