Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Δανείστηκα 5κιλά από το μέλλον μου

   Υπάρχουν τα κιλά που φαίνονται και τα κιλά που δεν φαίνονται. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα κιλά που δεν φαίνονται, δεν είναι σε μορφή λίπους, δεν έχουν υλική υπόσταση,
αλλά κατακλύζουν το σώμα και δημιουργούν προβλήματα εκεί που η κατάσταση φαντάζει ήρεμη. Σήμερα θα μιλήσουμε και για ένα μεγάλο μύθο στο αδυνάτισμα που θεωρεί ότι 1κιλό από το σωματικό μας βάρος που χάνεται αποτελεί παρελθόν. Θα μιλήσουμε για τις δυνάμεις εκείνες που αναπτύσσονται, περιμένουν και δρούν όταν πάμε να 'κλέψουμε' από το σώμα κάτι που θεωρεί δικό του.
Τα κιλά ήρθαν για να μείνουν
   Υπάρχουν κιλά που δεν είναι σε μορφή λίπους είναι άυλα και περιμένουν τις ανάλογες συνθήκες να γίνουν λίπος. Τα κιλά όταν είναι για χρόνια στο σώμα μας αποκτούν ρίζες γιατί δένονται με καθημερινές συμπεριφορές. Συμπεριφορές οι οποίες αλλάζουν δύσκολα και αργά. Όταν λέμε έχασα 5κιλά για να μπορούμε να πούμε ότι έχουν φύγει οριστικά από το σώμα θα πρέπει να έχει γίνει μια  μετατόπιση συμπεριφοράς σε σχέση με την διατροφή 10%. Αν δεν έχει γίνει μετατόπιση τα κιλά απλά θα πάνε διακοπές για 1 μήνα και θα ξαναγυρίσουν, αυτά τα κιλά δεν είναι κιλά χαμένα απλά έχουν μεταφερθεί στο μέλλον. Για να είμαστε ειλικρινείς μετατόπιση συμπεριφοράς γίνεται σπάνια και τα κιλά επιστρέφουν. Όταν ξεκινάει μια δίαιτα και χάνει κάποιος 2 κιλά σε μία εβδομάδα, σωστή έκφραση που θα έπρεπε εμείς οι ειδικοί να λέμε είναι 'δανείστηκε συμπεριφορά από 1 πιθανό αβέβαιο μέλλον ή δανείστηκε 1 κιλό με την υπόσχεση ότι θα αλλάξει συμπεριφορά'. Το βάρος των ανθρώπων όταν είναι για καιρό στο σώμα και μέσω δίαιτας προσπαθούμε να το αφαιρέσουμε, το σώμα αισθάνεται ότι του κλέβουμε κομμάτι του και αμύνεται. Για παράδειγμα για χρόνια κάποιος τρώει βραδινό ότι και το μεσημέρι, μπαίνει σε πρόγραμμα και ο ειδικός του προτείνει άλλο βραδινό. Η συνήθεια αυτή έχει όμως μια τεράστια δύναμη που δεν έχουμε υπολογίσει και όταν περάσει μικρό διάστημα θέλει να ξαναφάει το παλιό του βραδινό ή βραδινό άλλο ίδιο σε ποσότητες με το παλιό.  Το βάρος που θα χαθεί εδώ είναι δανεικό και σίγουρο ότι θα ξαναμπεί. Παράδειγμα ανάλυσης έχει αποτελέσει για εμάς στο παρελθόν το τηλεπαιχνίδι Survivor και έχουμε κάνει τις προβλέψεις μας για το τι θα συμβεί σε παίκτες όταν επιστρέψουν στη παλιά τους ζωή.
Μια αόρατη δύναμη
 Όταν χάνεις 1κιλό, έχεις ασκήσει μια δυναμική στον εαυτό σου για να χάσει βάρος, αυτή η δυναμική δεν εξαφανίζεται απλά μεταφέρεται στις επόμενες εβδομάδες. Η Φυσική μας λέει κάθε Δράση έχει μια Αντίδραση και στο αδυνάτισμα συμβαίνει το ίδιο. Όταν ασκείς μια δύναμη να χαθεί 1κιλό απλά μεταφέρεις δύναμη στο μέλλον, όσο περισσότερα κιλά τόσο περισσότερη δύναμη μεταφέρεται. Αυτή η δύναμη δεν φαίνεται, δεν μετριέται, είναι αθόρυβη αλλά αποτελεσματική. Όταν η πίεση της ζυγαριάς ή ο διαιτολόγος φύγουν απ' τη μέση η συσσωρευμένη δύναμη εκτονώνεται με ορμή. Το αμέσως επόμενο διάστημα μετά από μια δίαιτα είναι το πιο επικίνδυνο να μπουν τα περισσότερα κιλά. Αυτά τα κιλά δεν είναι χαμένα, αλλά δανεισμένα από το μέλλον σου που επιστρέφουν στο τόπο που τα δανείστηκες. Αν θα έπρεπε να δούμε αδυνάτισμα, κιλά, Παχυσαρκία και δίαιτα με το σωστό μάτι θα έπρεπε να λέμε '1 κιλό χάθηκε, πάμε να κατεβάσουμε και την δυναμική που έχει να ξαναμπεί'.
Οι δίαιτες σήμερα
   Οι δίαιτες σήμερα μεταφέρουν κιλά στο μέλλον, έχουν αποτελέσει τον τέλειο 'βαρκάρη'. Το καζάνι βράζει από κάτω και εμείς πάμε από πάνω και κάνουμε αέρα με το χέρι μας να ξεθυμάνει η ζέστη που βγάζει. Το χέρι θα κουραστεί η φωτιά ποτέ. Έτσι γίνεται και στις δίαιτες, οι άνθρωποι κουράζονται, αλλά οι παγιωμένες συμπεριφορές δεν αλλάζουν με τίποτα. Οι δίαιτες παίρνουν τα κιλά από την Πέμπτη και τα ακουμπάνε στην Παρασκευή με τον ανάλογο τόκο. Η δύναμη που μεταφέρουν δεν έχει αλλάξει καθόλου, οπότε περιμένουμε με το ρολόι στο χέρι αν το κιλό που χάθηκε θα μπει στις 13:00 ή στις 14:00. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από 1 μικρό διάλειμμα θα μπει. Στο μικρό διάλειμμα ο άνθρωπος που θα έχει χάσει 10, 20, ή 30κιλά χαίρεται, ελπίζει, φαντάζεται, κάνει όνειρα, αλλά ο ειδικός όσο και γραφικός να φαντάζει στο σημείο αυτό πρέπει εξ αρχής να τονίσει, ότι τα κιλά που χάθηκαν, θα ξαναμπούν σίγουρα να μην χαίρεται, πρέπει να γίνει πολύ δουλειά ακόμη. Το λυπηρό στις μέρες μας είναι ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πολύ βασικές εκφάνσεις της ασθένειας ακόμη και αν έχουν αφιερώσει δεκαετίας σε θεραπείες. Τελικά έχει περισσότερη σημασία να γνωρίζουμε ότι 1 κουταλάκι ζάχαρη έχει 40 θερμίδες από το να γνωρίζουμε τι είδους ασθένεια αντιμετωπίζει ο θεραπευόμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!