Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

20 χρόνια μετά την 1η δίαιτα   Έτος 2020, ζυγίζω 120κιλά και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι με μια δίαιτα στο χέρι. Από τα 19 μου προσπαθώ να χάσω κιλά, στην αρχή με κάτι σούπες, μετά με κοτόπουλο-σαλάτα και μετά με δίαιτες πιο ορθόδοξες αλλά
μόλις σταμάταγα έπαιρνα όλα τα κιλά και περισσότερα. Νομίζω ότι έχω κάνει τα πάντα και βρίσκομαι στο τίποτα και να πεις ότι έτρωγα ασύστολα και χωρίς μέτρο, μια ζωή προσέχω. Πάντα να τρώω προσεγμένη ζάχαρη, πάντα ψωμί με μέτρο, καφέδες σκέτους, γλυκά μία στο τόσο, κοτόπουλο φιλέτο στις εξόδους και αναψυκτικά παγωτά light. Δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί δεν έχω φυσιολογικό βάρος, δεν έχω καταλάβει τι μου συμβαίνει και δεν αδυνατίζω. Είδα τον ξάδερφο μου πέρυσι είχε χάσει πολλά κιλά και πήγα στον διαιτολόγο του, μια απ' τα ίδια, φασολάκια, μπριζόλα και κοτόπουλο, το έκανα 2 μήνες έχασα 2 κιλά και τα παράτησα. Σε μία εβδομάδα πήρα τα κιλά που έχασα, δεν έχει τέλος αυτό το παραμύθι, ποτέ δεν θα χάσω κιλά. Πρέπει να συμβιβαστώ με το ότι θα πεθάνω χοντρός.
Είχα χάσει 20κιλά
Μία φορά έχω καταφέρει να χάσω πολλά κιλά όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πρέπει να ήταν η 1η ή 2η φορά. Ήμουν μικρός τότε και άντεχα, ότι και να μου έλεγαν το έκανα, σε 6μήνες είχα χάσει 20κιλά, τις άλλες φορές 6, 7 και πάλι πίσω. Στο συρτάρι μου οι δίαιτες από διάφορους διαιτολόγους είναι στίβες και αυτοί πρέπει να αποφασίσουν επιτέλους τι είναι καλό και τι είναι κακό. Τώρα ακούω ότι οι παχύσαρκοι λέει παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης D και πρέπει να αποκατασταθούν τα επίπεδα για να χάσεις κιλά, λες και το 1960 που ήταν όλοι κανονικοί και τρώγανε τα μισά απ' ότι εμείς οι αποθήκες ήταν γεμάτες από βιταμίνη D. Έχω βαρεθεί με αυτά που ακούω, αλλά τελικά πείθομαι και τα δοκιμάζω, έχει δύναμη η εικόνα, βλέπεις κάποιον πριν και μετά και λες το κατάφερε αυτός πήδηξε από τον ένα κόσμο στον άλλο, γεμίζεις ελπίδα, αδειάζεις πορτοφόλι και πάλι χοντρός είσαι. Όταν είχα χάσει τα 20κιλά θυμάμαι είχα γνωρίσει τη Μαρία, ήθελα να κοιμηθώ μαζί της και να είμαι κανονικός, είχαν ξυπνήσει απίστευτα συναισθήματα τότε μέσα μου. Νομίζω ότι η ένταση των συναισθημάτων ήταν τέτοια τότε που τα ακολούθησα απλά και με έβγαλαν στο ξέφωτο, από τότε δεν θυμάμαι να έχω ξανααισθανθεί έτσι. Μετά από μερικούς μήνες που κάναμε πολλές φορές σεξ με τη Μαρία, μου έφυγε αυτό το πρώτο που είχα και ξαναπήρα κιλά.
Αύγουστος 2002
   Με θυμάμαι Αύγουστο 2002 και ήμουν 105κιλά και έλεγα πως έγινες έτσι ρε δεν πάει άλλο. Τελικά και άλλο πάει και δεν έχει πάτο το βαρέλι, όταν παίρνεις 1κιλό μετά από λίγο καιρό το συνηθίζεις και λες απο Δευτέρα Δίαιτα, την επόμενη Δευτέρα έχεις πάρει άλλο 1 και στο τέλος μετά από 15Δευτέρες ψάχνεις να βρεις ποιο κιλό θες να χάσεις.  Κάποτε είχα δοκιμάσει και αυτή τη δίαιτα λιπομονάδων, είχα χάσει θυμάμαι 4κιλά την πρώτη εβδομάδα, γιατί δεύτερη δεν θυμάμαι αν υπήρξε, μέτραγα όλη μέρα αριθμούς και τροφές. Ψόφησα από την πείνα και η πείνα φίλε μου δεν αντέχεται και είναι ένα πράγμα που έμαθα καλά, στην πείνα κόντρα δεν πας, μία μέρα, δύο μέρες τρεις μέρες και πόσο θα πάει, ότι αντίτιμο και να πάρεις πάνω από 2-3 μέρες δεν αντέχεις. Άλλη δίαιτα που είχα κάνει με κοτόπουλο-σαλάτα, νομίζω την έλεγαν Atkins, άλλα 4 είχα χάσει τότε. Ότι δίαιτα είχαν τα περιοδικά την κάναμε, νάτα τώρα, πόσο χρόνο χάσαμε για να συνειδητοποιήσουμε ότι παίζαμε. Έχω και εγώ μια δίαιτα να προτείνω την ονομάζω Μήτσος και προτείνω πως θα πάρεις 30κιλά όταν έχεις χάσει 20, αν την είχα εκδόσει σε βιβλίο θα είχα γίνει πλούσιος. Έχω γίνει εξπέρ στο πως κάνεις δίαιτα για να πάρεις κιλά.
Μια συμβουλή κάποτε
   Κάποτε μου είχε πει ένας διαιτολόγος ότι εσύ για να αδυνατίσεις πρέπει να αφιερώσεις χρόνια σε αυτό και να δουλέψεις πολύ, δεν θες ούτε διαιτολόγιο, ούτε ζυγαριά, εκπαίδευση θέλεις, γιατί για πότε θα περάσουν τα χρόνια δεν θα το καταλάβεις και θα είσαι πιο παχύς απ' ότι πριν.  Παντρευόμουνα τότε θυμάμαι και του είχα ζητήσει να χάσω γρήγορα 10κιλά και μου είχε πει, παντρέψου και έλα μετά να το δούμε το θέμα και λέω το κουστούμι, τα ρούχα πως θα τα φορέσω. Τώρα καταλαβαίνω ότι είχε δίκιο, δεν με ανέλαβε γιατί έβλεπε ότι εγώ ήθελα να εξυπηρετήσω τη στιγμή και την εξυπηρέτησα. Τα χρόνια περνάνε άνεμος και ο χρόνος μπορεί να σε κοιμίσει και σε ρωτάει κάποια στιγμή ο γιατρός 'πόσα χρόνια είσαι υπέρβαρος' του λες '20 χρόνια' και σου λέει μα και 'τόσα χρόνια τι έκανες' και σου έρχεται να τον σκοτώσεις. Αν δεν φτιάξεις τις συνθήκες εκείνες μέσα σου που θα σε μεταμορφώσουν αργά σταθερά και μεθοδικά θα είσαι μια ζωή χοντρός και εσύ θες να είσαι χοντρός γιατί θες να χάσεις κιλά γρήγορα, εύκολα και χωρίς δίαιτα. Κάτσε τώρα δίπλα στη θάλασσα και κάνε το φιλόσοφο, έχοντας χάσει 20χρόνια ζωής και καμιά 30000ε για να το παίζεις έξυπνος, παντογνώστης και μάγκας.
Αν γύριζα πίσω
   Αν επέστρεφα πίσω θα έκανα μία προσπάθεια και τέλος. Θα έβρισκα ένα σοβαρό άνθρωπο να συνεργαστώ, θα αφιέρωνα χρόνο, θα έκλεινα τα αυτιά μου με κερί από εκείνο που είχε βάλει ο Οδυσσέας στα δικά του και θα έκανα τα πάντα για να τα καταφέρω. Όταν λες αύριο και αύριο, φλερτάρεις με το ποτέ και κάθε μέρα που περνάει είναι χρόνος χαμένος. Θα δούλευα πολύ με τον ειδικό μου και θα έκανα ότι μου έλεγε. Αυτά που λένε έχουνε περάσει 6μήνες και έχεις χάσει μόνο 5κιλά είναι μπούρδες, έλα να δεις πως έχουν περάσει 20χρόνια και έχω πάρει 40 θα τους λέω, αλλά το πουλάκι πέταξε. Οι δίαιτες δεν έχουν 'τόσο αποτέλεσμα σε τόσο χρόνο' είναι μια θεραπεία που είναι 'ζωντανή' συστέλλεται και διαστέλλεται στο χρόνο και απαιτεί χρόνο και εκπαίδευση, σαν σχολείο Παχυσαρκίας ή σχολείο διατροφικής συμπεριφοράς. Τώρα που έχω βάλει μυαλό, δεν έχω ενέργεια ούτε να ψάξω, ούτε να προσπαθήσω, αλλά ξέρω σίγουρα τι δεν θα κάνω. Το πορτοφόλι μου στο να αγοράσω ελπίδες για τις ενοχές μου δεν το ξαναανοίγω, θα βρώ έναν σοβαρό άνθρωπο να κάνω κάτι ποιοτικότερο για μένα, τουλάχιστον αν δεν αδυνατίσω να καταλάβω γιατί τόσα χρόνια δεν το κατάφερα, ποιος είμαι, τι ήθελα, τι δεν πέτυχα, γιατί; Αν είναι να πεθάνω χοντρός ας πεθάνω σοφότερος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!