Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Από Δευτέρα...Δίαιτα

   Είναι σημαντικό το κομμάτι που προηγείται της απόφασης 'ξεκινάω δίαιτα'. Ο προηγούμενος μήνας πριν το ξεκίνημα της δίαιτας θα καθορίσει πόσα κιλά θα χάσει ο πρωταγωνιστής όταν θα ξεκινήσει.
Στο άρθρο μας 'Τα πιο πολλά κιλά τα έχασα την 1η εβδομάδα'(http://bit.ly/2p1scGA), αναλύσαμε διεξοδικά ότι ο λόγος που ξεκινάει κάποιος να χάσει κιλά είναι λόγω ενοχών που έχει συσσωρεύσει πριν τη θεραπεία. Όλη η ενέργεια που εμφανίζεται στην αρχή μιας δίαιτας και τα κιλά που χάνονται είναι επειδή πολλές ενοχές έχουν συσσωρευτεί πριν τη θεραπεία. Όσο περισσότερες ενοχές τόσα περισσότερα κιλά χάνονται. Πολλές φορές οι ενοχές είναι τόσες και η ανυπομονησία για να μπουν σε πρόγραμμα τέτοια που ακόμη και ένα λευκό χαρτί να δίναμε και να το ονομάζαμε δίαιτα, τα κιλά θα φεύγανε όχι λόγω σωστών οδηγιών του ειδικού (που παίζουν ρόλο) αλλά επειδή έχει συγκεντρωθεί τεράστια ενέργεια πριν που πρέπει να εκτονωθεί μέσα στη θεραπεία. Αυτή η ενέργεια θέλει να εκτονωθεί και θα εκτονωθεί. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι θέμα σχεδιασμού δίαιτας αλλά συσσώρευσης πολλών ενοχών πριν.
Ο προηγούμενος μήνας 
   Έχασα λέμε '2 κιλά την πρώτη εβδομάδα' αλλά θα ήταν σωστό να πούμε τι προηγήθηκε για να χάσεις 2κιλά. Η άποψη μας είναι ότι η δίαιτα είναι η δημιουργία μιας τρύπας στο χρόνο που μέσα της πετάμε ενοχές και από κάτω στραγγίζονται κιλά. Όταν εκτονωθεί η ενέργεια που σέρνουν πίσω τους οι ενοχές το αδυνάτισμα τέλειωσε. Αυτό έχει επικρατήσει να λέγεται δίαιτα και αδυνάτισμα. Κάθε μέρα που περνάει και βλέπουμε το σώμα μας να είναι όπως δεν μας αρέσει είναι ένα συν στις ενοχές μας. Όσο περισσότερο έχει αλλάξει το σώμα μας τόσο ο χρόνος μπροστά πιέζει και σφίγγει. Η απόφαση αρχίζει και εμφανίζεται ως μονόδρομος. Τα ρούχα δεν κουμπώνουν, το πρόσωπο φούσκωσε, ανεβαίνω τις σκάλες και φουσκώνω και άλλα τόσα αποτελούν πρόδρομες σκέψεις της θεραπείας. Τόσο περισσότερο η σκέψη για δίαιτα ανεβαίνει μέσα μας σιγά σιγά και κατακτά χώρο. Στο τέλος κάνουμε την εξής σκέψη: 'ας φάω το Σαβ/κο όσο πάει γιατί τη Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα'. Όταν ξεκινάει η δίαιτα είναι σαν αντιπυρετικό σε υψηλό πυρετό, κάνεις τα πάντα όπως πρέπει, δεν αισθάνεσαι καμία πείνα, δεν τρως γλυκό, τα κάνεις όλα. Η αλήθεια είναι ότι όσο οι ενοχές των κιλών είναι ψηλά θα διαρκέσει και η δίαιτα, μετά απ' αυτό ξεχνάμε τα πάντα. Οι σύγχρονοι διαιτολόγοι θα λαμβάνουν λεπτομερές ιστορικό στο τι προηγήθηκε για να κάνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το που μπορεί να πάει ο καθένας και φυσικά θα μοιράζονται την εικόνα που έχουν με τους θεραπευόμενους. Στόχος τους να φτιάξουν την επόμενη μέρα μετά το πέρας των ενοχών. Στόχος δύσκολος, αχαρτογράφητος, άγνωστος που απαιτεί πολύ δουλειά με τον θεραπευόμενο, αλλά είναι και ο μαναδικός δρόμος που μπορεί να τον πάει κάπου.
Απόφαση για δίαιτα
   Πως παίρνει κάποιος την απόφαση για δίαιτα;  Θέλει πολύ καιρό να ξεκινήσει μια θεραπεία αλλά λέει συνέχεια 'από Δευτέρα'. Οι κύριοι λόγοι είναι δύο. α)Η αλήθεια είναι ότι οι ενοχές δεν έχουν χτυπήσει ακόμα 'κόκκινο'. Μόλις χτυπήσουν κόκκινο θα σε πάνε αυτές στο διαιτολόγο. β)Αφορμή αποτελεί κάποιος γνωστός, φίλος ή οικείος που τον βλέπουμε αδυνατισμένο και οραματιζόμαστε το ίδιο και σε 'μας. Ρωτάμε σε ποιον πήγε και παίρνουμε τηλέφωνο για ραντεβού. Μέχρι να ενωθεί στο μυαλό μας το δικός μας θεωρητικό κομμάτι 'πρέπει να χάσω κιλά', με το πρακτικό 'ο Χ. έχασε κιλά θέλω και γω', πρέπει να δούμε κάποιον να το 'χει καταφέρει. Αν δεν το δούμε δεν μπορεί να ενωθεί το ένα κομμάτι με το άλλο και η απόφαση δεν παίρνεται ποτέ. Η διαφορά του ενός με τον άλλο λόγο είναι ότι το ένα μεταφέρει ενέργεια που οδηγεί σε σημαντική μείωση βάρους, ενώ ο άλλος μεταφέρει μόνο μια εικόνα που μας άρεσε και θέλουμε να την έχουμε και εμείς αλλά δεν έχει δυναμική και εκπνέει γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!