Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Άνδρας 120κιλών μετά από 7 μήνες δίαιτας

   Έχουμε μετρήσεις 6μηνών ενός άνθρωπου που είναι σε πρόγραμμα μείωσης βάρους και μέσα σε πολλά στατιστικά δεδομένα που μας κάνουν εντύπωση παρατηρούμε και κάτι που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον περισσότερο.
Ο θεραπευόμενος είναι 38ετών, είναι άνδρας, με αρχικό βάρος περίπου 120κιλά. Μετά από 7 μήνες θεραπείας έχει χάσει περίπου 5 κιλά. Τα 5 κιλά τα έχει χάσει τον πρώτο μήνα θεραπείας και τους άλλους 6 χάνει και παίρνει χωρίς όμως να έχει χάσει πάνω από τα 5 αρχικά κιλά. Παρατηρούμε κάτι που στις μετρήσεις μας προκαλούν εντύπωση. Σε καμία μέτρηση δεν είναι σταθερός, όλες του οι μετρήσεις είναι πάνω ή κάτω και ποτέ σταθερές. Το εύρος δε των μετρήσεων του, έχει πολύ μεγάλα ανοίγματα δηλαδή παίρνει και χάνει 2 ή 2,5 κιλά την εβδομάδα. Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι μετά από ένα διάλειμμα για γιορτές Χριστουγέννων και 6 εβδομάδες αποχής από τις συνεδρίες(επιλογή του)  η ορμή που είχε και έχανε κιλά, σταματά.
Μεγάλο άνοιγμα μετρήσεων
Οι μετρήσεις του έχουν μεγάλα ανοίγματα, παίρνει και χάνει 2 κιλά χωρίς να χάνει την επαφή με το βάρος και χωρίς να έχει σταθερές μετρήσεις. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μέσα του δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να την κάνει τη θεραπεία. Δεν ξέρει που να στρέψει την ενέργεια που αφιερώνει στη θεραπεία και όταν χάνεις και παίρνεις 4 κιλά σε 20μέρες σημαίνει ότι αφιερώνεις μια τεράστια ενέργεια στη θεραπεία σου, η οποία δεν έχει ταυτότητα. Γιατί αν κατευθυνόταν μόνο προς το να χάνεις κιλά θα είχε χάσει πολλά περισσότερα κιλά. Η απόφαση που δεν έχει πάρει φαίνεται μέσα στις μετρήσεις του. Τη μία ημέρα ξυπνάει και προσέχει και την άλλη έχει ξεχάσει γιατί κάνει δίαιτα. Αποφάσεις οι οποίες μεταφέρονται στο χρόνο μέχρι να τον πιέσουν άλλες καταστάσεις και να πάρει την απόφαση που πρέπει. Συνήθως είναι απόφαση εξόδου από τη θεραπεία και όχι προσεκτικότερης συνέχειας. Αυτό το δείχνουν και ότι δεν έχει σταθερές μετρήσεις, δηλαδή να έχει για 2 συνεχόμενες συνεδρίες ίδια μέτρηση. Αυτό δείχνει την επίσης εσωτερική διελκυστίνδα που λαμβάνει χώρα.
Διάλειμμα για Χριστούγεννα
Σε 1 μήνα έχει χάσει περίπου 5 κιλά με περίπου μείωση βάρους την ημέρα 180γραμμάρια. Αν συνεχιζόταν αυτό υπολογίσαμε όχι με 180γραμμάρια την ημέρα αλλά με 140γραμμάρια σε 7μήνες θα ήταν 23κιλά λιγότερο. Αντί για ένα άνθρωπο ο οποίος σήμερα ζυγίζει 115 κιλά, θα είχαμε έναν άνθρωπο 97 κιλά. Και τώρα τίθεται το εξής ερώτημα, έχεις να πάρεις μια απόφαση μετά από 7μήνες θεραπείας και αντί για 97κιλά ζυγίζεις 115, προς ποια απόφαση γέρνει η ζυγαριά; Σαφέστατα να αφήσεις χρόνους στη θεραπεία. μιας και αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι που τους τελευταίους μήνες δεν σε οδηγεί σε κάποιο αποτέλεσμα. Τα Χριστούγεννα και το μεγάλο κενό εδώ λειτούργησε καταλυτικά για να κόψει αυτή την μεγάλη φόρα που είχε στην αρχή. Φόρα που κόπηκε μιας και όταν έχεις φορτσάρει και πας με ταχύτητα στο στόχο σου το κενό δρα καταλυτικά για να κατέβεις απ' το τρένο. Πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κόσμος και όσοι μας διαβάζουν, όταν είστε σε θεραπεία, τα κενά, οι αναβολές, οι ακυρώσεις, οι γιορτές είναι μεν μια ανακούφιση από μια πιθανή κακή μέτρηση αλλά δημιουργούν ένα κακό που δεν αντιστρέφεται. Είναι σαν να πας με 120χλμ/ώρα  και να σε βάζουν οι γιορτές σε ταχύτητα 10χλμ./ώρα. Μετά από κενό 6 εβδομάδων δεν μπορείς να συνέρθεις εύκολα και σου παίρνει πολύ χρόνο να συντονιστείς, αν συντονιστείς ποτέ. Μπορεί και να σου κοστίσει και το μέλλον σου στη θεραπεία, πράγμα που επιβεβαιώνεται από το παράδειγμα που αναφέραμε. Είναι δύσκολο μετά από 7 μήνες θεραπείας να μπορέσεις να γυρίσεις το παιχνίδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!