Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Αποφάσισα να παχύνω

Ένα πράγμα μάθαμε από τις δίαιτες ως ειδικοί το 'θέλω να χάσω κιλά' μπορεί να περιμένει μια ζωή. Δεν είναι ο κιντήριος μοχλός για αδυνάτισμα.
Όλες οι αφορμές που φέρνουν στο γραφείο έναν άνθρωπο για να χάσει κιλά είναι αφορμές 24ώρου και μη ικανές για αδυνάτισμα. Αδυνάτισμα μπορεί να καταφέρει κάποιος που έχει συνδέσει την αλλαγή στη διατροφική του συμπεριφορά με άλλες βαθύτερες ανάγκες του. Οι βαθύτερες ανάγκες του είναι συνδεδεμένες με ένα καλύτερο μέλλον εις το διηνεκές, οι ανάγκες του όταν είναι συνδεδεμένες με αδυνάτισμα μέχρι το γάμο του ή μέχρι τα βαφτίσια του εγγονού, έχουν ένα πολύ φτηνό κίνητρο και ένα πολύ κοντό κίνητρο. Είναι διαφορετικό να προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου συνολικά τοποθετώντας τον στο μέλλον ως έναν καλύτερο άνθρωπο και διαφορετικά να προσπαθήσεις να κλέψεις 5 λεπτά δημοσιότητας στο γάμο σου που όλοι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό επειδή έχεις αδυνατίσει πολύ και σου κάθεται καλά το κουστούμι. Το ένα αποτέλει το μέλλον σου και το άλλο ανάμνηση σε φωτογραφίες.
Απόφαση-Μέλλον-Βελτίωση
   Καθόμαστε απέναντι στους πελάτες μας στο γραφείο και σκεφτόμαστε, 'οι περισσότεροι που κάθονται απέναντι μας έχουν ξανάρθει, χάνουν 5-6κιλά ζορίζονται λίγο τα παρατάνε, κινδυνεύει η επιστήμη να χαρακτηριστεί διαιτο-δικαιολογία από τα εφευρήματα των πελατών μας για να μην κάνουν μια δίαιτα, ξανά απ' την αρχή, τον κόπο, τις θυσίες, την προσπάθεια, τα χρήματα, τον εαυτό τους, τη ζωή τους δεν τους ενδιαφέρει, γιατί δεν μπορούν ή γιατί δεν τελειώνουν τις προσπάθειες τους;' Η ερώτηση μας αυτή έχει απάντηση. Κάθε πρόκληση και κάθε απόφαση που διαγράφεται μπροστά μας, μας ωθεί στο να πάρουμε μια απόφαση, αλλά η απόφαση πάντα δίνει αναφορά στο μέλλον μας. Αν το μέλλον μας είναι αδιάφορο ή δεν μας νοιάζει πως θα είμαστε, τι απόφαση πιστεύεται ότι θα πάρει κάποιος αν τον ενοχλούν τα 10παραπανίσια κιλά στο σήμερα. Θα κάνει ότι είναι να κάνει σήμερα και αν ζοριστεί τέλος. Παράδειγμα: έχει χάσει ένας θεραπευόμενος μας 10κιλά μετά από 5μήνες, τον τελευταίο μήνα δεν πάει καλά και έχει πάρει 2 και του λέμε 'είστε σε λάθος πορεία πρέπει να γυρίσουμε το παιχνίδι' και παίρνει την απόφαση να αφήσει την θεραπεία του. Ο μεγάλος παρανομαστής έδειξε 'αδιάφορο μέλλον' οπότε δεν κοστίζουν και τίποτα οι αποφάσεις στο παρόν, έξοδος. Οι αποφάσεις τέτοιου τύπου λειτουργούν σαν τα βαρέα μέταλλα στον οργανισμό μας. Συσσωρεύονται, δεν διασπώνται, σε μικρές συγκεντρώσεις είναι ακίνδυνα και σε μεγάλες τοξικά. Πολλές αποφάσεις που μεταφέρουν τον μικρό πόνο για μετά δημιουργούν έναν ανυπέρβλητο πόνο στο μέλλον. Κάθε απόφαση μας είναι μια βουτιά σε ένα καλύτερο ή χειρότερο μέλλον, κάθε μας απόφαση ενέχει αυτό στη βάση της.
Σουηδία
   Μένουμε με το στόμα ανοιχτό όταν ακούμε ότι η Σουηδία έχει 5% ποσοστά παχυσαρκίας όταν στην Ελλάδα είναι 25%. Το κουφό δεν είναι εκεί όμως αλλά στο γεγονός ότι τρώνε πολύ περισσότερο από εμάς κατά μέσο όρο. Μια χώρα που ξέρει και το φαγητό της που να το πάει και τη καθημερινότητα τους και ξερει τι θέλει να κάνει τη ζωή της. Μια χώρα που ξέρει το τρόπο να ζήσει και θα ζήσει. Σίγουρα δίαιτα είναι κάτι πιο βαθύ πιο συνολικό και πιο μεγάλο, που χρήζει εκτενούς έρευνας και γνώσης που με απλές δίαιτες δεν λύνεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!