Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Τα πιο πολλά κιλά τα έχασα την 1η Εβδομάδα

   Είναι μια απορία που πρέπει να έχουμε όλοι, γιατί την πρώτη εβδομάδα δίαιτας κάνουμε 100% το πρόγραμμα μας; Γιατί δεν πεινάμε, αλλά ακόμη και αν πεινάμε είναι εύκολο για μας να αντισταθούμε;
Γιατί την 1η εβδομάδα δίαιτας χάνουμε το περισσότερο βάρος; Είναι τα υγρά όπως λένε οι περισσότεροι; Τι συμβαίνει την πρώτη εβδομάδα και πάνε όλα τόσο καλά και γιατί αυτό δεν κρατάει ως το τέλος; Τι αλλάζει στην πορεία; Αυτή η πρώτη εβδομάδα έχει κάτι μαγικό σίγουρα.
Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα
    Η αλήθεια είναι ότι η δίαιτα ξεκινάει με μεγάλη ώθηση που έχει συσσωρευτεί πριν τη δίαιτα. Μία ώθηση συσσωρευμένη απ' τα τόσα πολλά αρνητικά που έχουμε κάνει. Η αλήθεια είναι όχι ότι ξεκινάμε με όρεξη και πολύ έτοιμοι μια δίαιτα αλλά έχουμε συσσωρεύσει πολύ αρνητική ενέργεια απ' τα κιλά που έχουμε πάρει ή απ' αυτά που έχουμε φάει. Η δίαιτα δεν κοιτάει μπροστά αλλά πίσω και αυτό έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Αυτό δίνει μια ενέργεια τέτοια τις πρώτες εβδομάδες που και μέσα στη σοκολάτα να πέσουμε δεν θα ρουφήξουμε σταγόνα. Η πρώτη και η δείυτερη εβδομάδα είναι οι πιο προσεκτικές της θεραπείας γι' αυτό το λόγο, το καύσιμο στις μηχανές που έχουμε μαζέψει πριν τη δίαιτα είναι πολύ και πρέπει να διοχετευτεί με αρνητική φόρα απ' ότι συσσωρεύτηκε. Φάγαμε πολύ πριν τη δίαιτα, τρώμε λίγο ή καθόλου μετά. Έτσι ισοσκελίζεται το πριν και το μετά, μόνο που το μετά διαρκεί πολύ λιγότερο και η φόρα για αδυνάτισμα εκτονώνεται γρήγορα. Απόδειξη γι'αυτό είναι ότι οι πρώτες εβδομάδες πάντα είναι οι προσεκτικότερες, αν στην πορεία επιτευχθεί πιο μεγάλο αποτέλεσμα από τις αρχικές εβδομάδες θα είναι από τυχαίο γεγονός. Συμπέρασμα 1ο - το πόσο θα χάσουμε τις πρώτες εβδομάδες είναι συνάφεια του τι συνέβει πριν τη θεραπεία. Αν έχουμε εκτροχιαστεί εντελώς πριν, τόσο περισσότερο θα προσέξουμε μετά. Σε κάθε άνθρωπο το σημείο εκτόνωσης και συσσώρευσης διαφέρει και αυτό είναι ένα σημείο που οι εφαρμογές και το ηλεκτρονικό αδυνάτισμα που θα προσφέρει ο διαιτολόγος του μέλλοντος, θα το μελετά και θα το προσφέρει ως υπηρεσία μέσα από κινητά smartphones και smartdiettips. Μια έξυπνη ερώτηση θα ήταν μπορούμε να επιμηκύνουμε το σημείο αυτό; Απάντηση για επόμενο άρθρο.
1η Εβδομάδα Δίαιτας
 Εγκράτεια σε σημείο τέτοιο που μένει παροιμιώδης μέχρι τα βαθιά γεράματα. Η πρώτη εβδδομάδα είναι σαν εφιάλτης για μετά, γιατί απορούμε πως τα κάναμε τότε και και δεν μπορούμε τώρα. Οι ενοχές κάνουν θαύματα είναι η απάντηση. Περνάμε μπροστά από φαγητά και τα προσπερνάμε με ευκολία, πεινάμε και δεν τσιμπάμε μπουκιά, βουνά τα γλυκά και δεν ακουμπάμε κουταλάκι, βάζουμε λιγότερο φαγητό στο πιάτο, η ζυγαριά κατεβαίνει εντυπωσιακά, δεν τρώμε ψωμί, βλέπουμε τηλεόραση χωρίς ποπ κορν και άλλα τόσα που συμβαίνουν την πρώτη εβδομάδα. Είμαστε θεραπευόμενοι πρότυπο, αλλά ο ξενοδόχος τι γνώμη έχει; Φανταστείτε για να είμαστε τόσο προσεκτικοί πόση αρνητική ενέργεια εκτονώνουμε την πρώτη εβδομάδα. Αν θα μπορέσουμε να την μετρήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον θα βρεθούμε μπροστά σε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε όλες τις επόμενες εβδομάδες ψάχνουμε να φορέσουμε τον εαυτό εκείνο της πρώτης εβδομάδας αλλά δύσκολα θα πάρουμε τα αποτελέσματα εκείνα. Το λάθος που κάνουμε είναι ότι νομίζουμε αυτό θα διαρκέσει και τις επόμενες και χαιρόμαστε γι' αυτό. Οι επόμενες εβδομάδες μας προσγειώνουν. Οι πρώτες εβδομάδες δίαιτας μπορεί να προσφέρουν αποτέλεσμα που δεν διαρκεί αλλά είναι σημαντικό, κιλά που μπήκαν σε μήνες μπορεί να χαθούν σε 2εβδομάδες.
Μετά την πρώτη εβδομάδα
Μετά την πρώτη εβδομάδα τα αδυνάτισμα παραμένει αλλά πέφτει αρκετά και μετά τον πρώτο μήνα πέφτει σε διπλάσιο βαθμό απ' ότι πριν. Αν στην αρχή έπεφτε 10%, μετά την 4η εβδομάδα πέφτει 20%. Αυτό που συμβαίνει μετά την 4η εβδομάδα είναι ουσιαστικά διαχείριση των θετικών συναισθημάτων που προέκυψαν από τις πρώτες εβδομάδες. Η ενέργεια μπορεί να έχει σχεδόν σβήσει αλλά έχει αφήσει μια φόρα που θα διαρκέσει κάποιο διάστημα και θα προσφέρει κάποια αποτελέσματα. Πάντα όμως θα υπάρχει η απορία 'γιατί δεν μπορώ να είμαι όπως ήμουν την πρώτη εβδομάδα;' 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!