Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Κίτρινο Κάρι με κοτόπουλο και κόκκους πιπεριού - KAENG KARI KAI

Διαδικασία : Βάζετε την κρέμα καρύδας σε ένα γουόκ ή σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5' λεπτά, μέχρι να διαχωριστεί η κρέμα και να σχηματιστεί μια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύεται την κρέμα αν αρχίσει να παίρνει χρώμα στις άκρες. Προσθέτεται πάστα κάρι και ανακατεύεται καλά για 2-3λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα της. Προσθέτεται τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και τον κουρκουμά και ανακατεύεται για 2-3 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το μίγμα. Προσθέτεται το κοτόπουλο στο σκεύος και ανακατεύεται για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια ομοιόμορφα από το μίγμα μπαχαρικών. Σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα προσθέτοντας το γάλα καρύδας σε κουταλιές της σούπας. Προσθέτεται τους βλαστούς μπαμπού, τους κόκκους πιπεριού σε τουλπάνι, το λάιμ και τα φύλλα βασιλικού και μαγειρεύεται για 5 λεπτά. Αφαιρείται το τουλπάνι με τους κόκκους πιπεριού και σερβίρεται συνοδεία ρυζιού.

Υλικά για 2-3 άτομα
  • 60ml καρύδας
  • 2 κουτ.σούπας κίτρινη πάστα κάρι
  • 1 κουτ.σ.σάλτσα ψαριού (sauce fish)
  • 2 κουτ.γλ.ζάχαρη από φοίνικα 
  • 1/4 κουτ.γλ.κουρκουμά σε σκόνη
  • 600γρ φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες
  • 450ml καρύδας
  • 100γρ βλαστοί μπαμπού 
  • 10 κόκκοι πράσινου πιπεριού
  • 1 κουτ.σ.ξύσμα λάιμ
  • 3 κουτ.σ.φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!