Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Υπάρχει εύκολο αδυνάτισμα;

Υπάρχουν κιλά στη δίαιτα που χάνονται εύκολα; Υπάρχουν κιλά που είναι ευκολότερο από άλλα να φύγουν; Πότε αδυνατίζουμε ευκολότερα; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σήμερα μέσα από το άρθρο μας παρακάτω.


Εύκολα κιλά
Εύκολα κιλά ο κόσμος συνήθως λέει ότι είναι τα κιλά που χάνονται την πρώτη εβδομάδα, ίσως και την δεύτερη. Τελικά όμως είναι εύκολα κιλά ή εμείς μπαίνουμε με μια τέτοια ταχύτητα που σχεδόν παίρνουμε μαζί μας το αποτέλεσμα; Εύκολα κιλά ή ενθουσιασμός; Εύκολα κιλά ή η καταπόνηση είναι στην αρχή της ακόμη; Η θέση μας είναι ότι κανένα κιλό δεν είναι εύκολο, όλα είναι κόποι προσπάθειας και προσοχής. Τα πρώτα κιλά που χάνονται απλά δεν φαίνονται περνάνε απαρατήρητα λόγω του ενθουσιασμού που υπάρχει, ο χρόνος περνάει γρήγορα, επειδή περνάει χωρίς πίεση, τα κιλά αυτά μπορούμε να πούμε ότι χάνονται εύκολα. Μετά την 4η εβδομάδα το σκηνικό αλλάζει και τα εύκολα κιλά γίνονται δύσκολα γιατί ο ενθουσιασμός φεύγει και μένει ο αδυσώπητος χρόνος που δεν περνάει εύκολα πια.
Ευκολότερο αδυνάτισμα 
Ευκολότερο είναι το αδυνάτισμα που τρως όσο θες, όπως θες, ότι θες και δεν παίρνεις γραμμάριο, αν χάνεις δε κιλά ακόμη καλύτερα. Με αυτή την έννοια τέτοιο εύκολο αδυνάτισμα δεν υπάρχει, ανάγεται στη σφαίρα του μεταφυσικού τέτοιο αδυνάτισμα. Ευκολότερο είναι το αδυνάτισμα που ο χρόνος δεν έχει πιεστική υπόσταση και αυτό συμβαίνει μόνο στην αρχή. Οι 4 πρώτες εβδομάδες είναι τέτοιες, τίποτα δεν μοιάζει μετά με εκείνες τις 4 εβδομάδες. Άρα εύκολο αδυνάτισμα υπάρχει μόνο ως την 4η εβδομάδα, όλος ο υπόλοιπος χρόνος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δύσκολο αδυνάτισμα. Ευκολότερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το αδυνάτισμα που κάνεις 5 πράγματα σωστά στη δίαιτα και παίρνεις 15. Προσέχεις λιγότερο και αδυνατίζεις περισσότερο. Αυτό επίσης χαρακτηρίζεται εύκολο αδυνάτισμα αλλά ούτε και αυτό υπάρχει σε μια δίαιτα. Η ευχή όλων μπορεί να είναι αυτή, να αδυνατίσει χωρίς να ζοριστεί, αλλά πείτε μου και εσείς τι θα ζήταγε ο άνθρωπος να πετύχει που έχει κόπο; Θα έλεγε ποτέ 'μακάρι να κουραστώ για να το πετύχω'. Ποτέ και κανείς. Ένα μικρό ποσοστό και για 2 ή 3 εβδομάδες κάποιος να χάσει γρήγορα κιλά αλλά ως εκεί. Όλοι οι οργανισμοί προσαρμόζονται και αντιδρούν ανάλογα, το αδυνάτισμα πέφτει και όλοι θυμούνται εκστασιασμένοι εκείνη την περίοδο που έχαναν εύκολα κιλά.
Γιατί ζητάμε να χαθούν εύκολα τα κιλά;
Όταν ο οργανισμός μας ξέρει ότι θα μπει σε πίεση αντιδρά και κάνει τα πάντα η πίεση αυτή να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη ή αποφεύγει εντελώς την πίεση. Οι δίαιτες είναι μια τέτοια κατάσταση και αν λάβουμε υπόψιν μας ότι είναι μια πάθηση που έχει αυξηθεί 700% από το 1977 μάλλον είναι μια πολύ σοβαρή πάθηση που την πίεση που ασκεί την αποφεύγουν ως το ύστατο σημείο καταφυγής οι άνθρωποι. Ότι συνδέεται με κόπο και πόνο δημιουργεί στον άνθρωπο μια φοβική απόσταση. Όταν μπαίνουμε σε μια δίαιτα θέλουμε να περνάει όσο το δυνατόν ευκολότερα και ανώδυνα ο χρόνος αυτός, γι' αυτό ζητάμε και εύκολο αδυνάτισμα ή είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε περισσότερα για να αγοράσουμε λίγο απόσταση ακόμη από το φόβο. Πάντα όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν οι άνθρωποι θέλουν αυτό το 'μαξιλάρι', να μπορούν να αγοράσουν λίγο ελπίδα ότι μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς να ζοριστούν, αλλά ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και τον συναντάμε πάλι στο ίδιο σημείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!