Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Αδυνάτισμα από απόσταση

   Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα των ημερών μας που κάνει την εμφάνιση του εδώ και κάποια χρόνια και οι τάσεις του είναι αυξητικές. Αδυνάτισμα από απόσταση μπορεί να επιτευχθεί; Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητάνε να λαμβάνουν υπηρεσίες από το σπίτι τους;
Έχει διαφορά με το αδυνάτισμα από κοντά; Ποιο είναι καλύτερο;
Skype και αδυνάτισμα
   Το τηλεαδυνάτισμα όλο και περισσότερο χώρο θα λαμβάνει στο μέλλον, θετικό σε αυτό είναι η απόσταση, το ότι δεν χρειάζεται να μετακινηθεί, επίσης είναι περισσότερο χρηστικό και άμεσο αλλά ,καπό άποψη τεχνολογίας. Το αρνητικό είναι ότι το βασικότερο στοιχείο του αδυνάτισματος το touching του ειδικού πάνω στο θεραπευόμενο μειώνεται σε σημαντικό βαθμό. Αυτό το αισθάνεσαι μόνο όταν είσαι απέναντι από τον ειδικό. Αν ο θεραπεύομενος έψαχνε απλά μια δίαιτα θα έβρισκε εκατομμύρια στο Διαδίκτυο. Η συνεδρία από απόσταση είναι απρόσωπη, αλλά είναι σίγουρα καλύτερα από το να βρίσκει και να εφαρμόζει μια δίαιτα απ' το Διαδίκτυο. Διαφέρει η συνεδρία του διαιτολόγου από τη συνεδρία σε ψυχολόγο γιατί στην πρώτη περίπτωση υπάρχει και ο έλεγχος βάρους μέσα από τη ζυγαριά, υπάρχει και ένα πρακτικό κομμάτι που πρέπει να πραγματοποιείται από κοντά. Όσο η δίαιτα αποπροσωποποιείται τόσο χειρότερο είναι αυτό για το αδυνάτισμα. Άλλωστε αυτό ψάχνουμε σε έναν ειδικό. Δεν ψάχνουμε να μάθουμε αν η κανέλλα έχει 500 ή 1200αντιοξειδωτικά, να αδυνατίσουμε θέλουμε και αυτό κάνει τον ειδικό αναγνωρίσιμο στα μάτια μας. Το στοιχείο που θα κάνει τον ειδικό αποτελεσματικό ως προς τους πελάτες τους είναι η οριοθέτηση και αυτή από απόσταση δεν γίνεται. Στο συμβουλευτικό κομμάτι μπορεί η τηλεσυνεδρία να βοηθήσει, στο θεραπευτικό όχι και το 90% των πελατών μας είναι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν κιλά.
Τηλε-συνεδρία
   Το τηλε-αδυνάτισμα χαίρει θερμής υποδοχής από τον κόσμο που θέλει να χάσει κιλά γιατί είναι απρόσωπο. Το απρόσωπο πάντα είναι καλύτερο γιατί βάζει σε λιγότερο απολογητική στάση τον θεραπευόμενο. Το αρνητικό είναι ότι αυτού του είδους η θεραπεία δεν μπορεί να μεταδώσει ενέργεια στον θεραπευόμενο, δεν μπορεί να τον πάρει μαζί του η θεραπεία, είναι απρόσωπη και έχει και την αίσθηση της απόστασης, που όσο και αν κάποιος δεν μπορεί να φανταστεί ότι παίζει ρόλο, αντίθετα παίζει καθοριστικό και καίριο ρόλο. Στο συμβουλευτικό μπορεί να βοηθήσει, στο θεραπευτικό καθόλου. Η έννοια της συμπόρευσης που πρέπει να κατακτήσει ο ειδικός παίζει καθοριστικό ρόλο στην θεραπεία και αυτό είναι μια σχέση που θέλει χτίσιμο και παίζει ρόλο στη θεραπεία του πρωταγωνιστή. Η απόσταση δεν χτίζει σχέσεις αλλά εντείνει την απρόσωπη σχέση, φανταστείτε να θέλατε να σας συμπαρασταθεί ένας φίλος σας ο οποίος έμενε στην Αυστραλία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!