Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Κάνω τη δίαιτα αλλά δεν χάνω κιλά

  Ένα φαινόμενο που παρατηρείται στις δίαιτες είναι, ενώ ο πρωταγωνιστής μας να κάνει το πρόγραμμα του να μην χάνει βάρος. Είναι ένα συχνό φαινόμενο και παρατηρείται συνήθως στους ανθρώπους που έχουν κάνει πολλές δίαιτες στο παρελθόν.
Παρατηρείται σε ανθρώπους και με υψηλό αλλά και λιγότερο υψηλό βάρος και η αιτία εδράζεται στη ποσότητα τροφίμων που τρώει. Είναι πολύ κουραστικό να συμβαίνει αυτό και είναι δύσκολο να λυθεί μιας και πολλές λύσεις δεν υπάρχουν και αυτές είναι επίπονες και απαιτούν χρόνο για να αλλάξουν την πορεία αυτή.
Γιατί συμβαίνει;
    Το φαινόμενο αυτό το προκαλούν οι πολλές δίαιτες οι οποίες αδρανοποιούν τον μεταβολισμό και τον κάνουν να δουλεύει πιο αργά. Ας πάρουμε για παράδειγμα μια κοπέλα 25 χρονών, 80κιλά που θέλει να χάσει 10κιλά. Η κοπέλα αυτή θα χάσει 10κιλά σε 4 μήνες στην πρώτη της δίαιτα ίσως και νωρίτερα. Σε ένα χρόνο ίσως και 6 μήνες θα ξαναπάρει το βάρος που έχασε και θα ξαναμπεί σε δίαιτα 2 χρόνια αργότερα και θα χάσει 7 κιλά σε 4 μήνες, την επόμενη δίαιτα θα την κάνει μετά από 3 χρόνια θα είναι 5-7 κιλά περισσότερο απ' ότι στα 25 της και θα χάσει 5 κιλά σε 3 μήνες. Από δίαιτα σε δίαιτα ο μεταβολισμός χάνει την ικανότητα του να καίει θερμίδες και τόσο πιέζει ο πρωταγωνιστής τον διαιτολόγο του να του κατεβάσει τις θερμίδες να χάσει πιο γρήγορα και όσο δεν χάνει τόσο λιγότερη τροφή. Μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο που δεν έχει τέλος, λιγότερη τροφή-λιγότερο-αδυνάτισμα-σταθερή ζυγαριά. Οι ευθύνες πάντα βαραίνουν τον ειδικό όταν η ζυγαριά δεν πέφτει αλλά δεν ευθύνεται αυτός αλλά οι ατελείωτες δίαιτες και η λογική ότι όλα πρέπει να θυσιάζονται στο βωμό της Αισθητικής. Θυσιάζουμε τα πάντα για να πέσει η ζυγαριά και δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο, ποιος θα κάτσει τώρα να ακούσει έναν ειδικό που μας λέει ότι αυτό θα μας φέρει σε αδιέξοδο μετά από λίγα χρόνια. Τώρα τι κάνουμε άσε το μετά. Η εκδίκηση έφτασε και είναι πικρή, το βάρος θα σταματήσει να πέφτει και η ζυγαριά θα παραμένει ακούνητη ακόμη και αν τρώμε αέρα. Τι και αν τρώμε λίγο, τι και αν πεινάμε, τι και αν στερούμαστε, τι και αν αλλάζουμε τους διαιτολόγους σαν τα πουκάμισα, τι και αν έχουμε δοκιμάσει όλες τις μεθόδους, η ζυγαριά ακούνητη, δεν πέφτει.
Λύση
α)Πρέπει ο ειδικός να πει την αλήθεια, κιλά δεν θα χάσει αν δεν αρχίσει να τρώει περισσότερο, άρα αυτό είναι το πρώτο βήμα, περισσότερη τροφή και υπομονή από τον πρωταγωνιστή γιατί η μείωση βάρους(τα πρώτα 2 κιλά) θα έρθει μετά από 3-4 μήνες. Ειλικρίνεια ειδικός και πρωταγωνιστής, υπομονή και εμπιστοσύνη. β)Αύξηση του μεταβολισμού, γίνεται μέσα από την αύξηση τροφής που αναφέραμε στον πρώτο τρόπο αλλά και με τη γυμναστική. Η φυσική δραστηριότητα αυξάνει το μεταβολισμό σε βάθος χρόνου αλλά και αυτή η λύση απαιτεί υπομονή. Άραγε την έχει ο πρωταγωνιστής; Το καθήκον του το έκανε ο ειδικός και ενημέρωσε τον θεραπευόμενο. Λύση από την υπομονή και την υπομονή δεν υπάρχει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!