Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Δίαιτα - Από μηχανής Θεός

   Το σημερινό μας άρθρο θα αντιστρέψει το χρόνο και θα πάει από το τέλος στην αρχή όχι ενός ανθρώπου που πίστευε ότι θα χάσει κιλά αλλά ενός ανθρώπου που έμπαινε σε μια θεραπεία χωρίς να πιστεύει ότι θα τα καταφέρει.
Στόχος μας να κρυφογελάσουμε στην ελπίδα και να αφήσουμε τόσα υπονοούμενα όσα πρέπει για να πιστέψουν αυτοί που θα διαβάσουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, όχι γιατί είναι έτοιμοι ότι θα αδυνατίσουν αλλά έτοιμοι να υποδεχτούν αυτό το καινούριο που παράγει ο οργανισμός υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Έχω χάσει 20κιλά 
   Ο πρωταγωνιστής μας έχει χάσει 20κιλά μετά από 1 χρόνο θεραπείας και πραγματικά είναι άλλος άνθρωπος. Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα του δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει αλλά η ίδια η θεραπεία παρήγαγε συναισθήματα που τον κράταγαν εντός της και τελικά έφτασε 1 χρόνο μετά με μείον 20κιλά. Ο πρωταγωνιστής μας ξεκίνησε χωρίς να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει να χάσει βάρος, πίστευε ότι θα χάσει 4-5 και τέλος. Αυτό που έκανε πάντα ήταν μετά τις γιορτές μια δίαιτα για 2 μήνες, βαριόταν μετά και τέλος. Το ίδιο συνέβει και στην τελευταία του προσπάθεια, ξεκίνησε μετά τις γιορτές με σκοπό να το κάνει για 2 μήνες. Τον πρώτο μήνα είχε χάσει 6 κιλά και τον δεύτερο 3, είχε ένα αποτέλεσμα λίγο πάνω απ' αυτό που συνήθως κατάφερνε. Τι άλλαξε όμως τα δεδομένα; Ο ίδιος μας λέει ότι αυτό που άλλαξε τα δεδομένα ήταν μείγμα πολλών πραγμάτων, τύχης, προσπάθειας, ήρεμης καθημερινότητας, επιθυμία για αλλαγή, κούραση με τα πολλά κιλά. Αναρωτιόμαστε αν αυτο το κοκτέιλ δεν υπήρχε παλιά και ο ίδιος μας λέει ότι κάποια υπάρχουν και κάποια όχι, αλλά και η ίδια η θεραπεία είναι σαν πηγάδι, πετάς μέσα κιλά και δεν ξέρεις τι συναίσθημα θα τραβήξεις. Αυτό το συναίσθημα είναι ίσως και αυτό που μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα, αλλά πρέπει να φτάσεις ως εκεί.
Συναίσθημα Χ
   Τα συναισθήματα που αναδύονται σε μια θεραπεία είναι ανάμικτα και πολλά, συναισθήματα καλά κρυμμμένα που αν δεν φτάσει ως ένα συγκεκριμένο σημείο η θεραπεία δεν αναδύονται. Τα συναισθήματα αυτά αλλάζουν εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού μιας και παίρνουν τη θεραπεία από το χέρι και την πάνε ως το τέλος. Συνήθως ξεκινούν δειλά και αθόρυβα στο τέλος του τρίτου μήνα, όταν το αποτέλεσμα έχει γράψει -8κιλά. Κάθε εβδομάδα η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει γιατί συναισθήματα ευθέως συνδεδεμένα με την σεξουαλικότητα, την αυτοπεποίθηση και την ομορφιά αλλάζουν προς το θετικό την συνέχεια της θεραπείας. Η θεραπεία έχει αλλάξει πλήρως τους κανόνες, ο πρωταγωνιστής είναι πραγματικά ευτυχισμένος που έχει αλλάξει  ο εαυτός του και κάθε εβδομάδα προσπαθεί να πάρει το 100% της απόδοσης από τον εαυτό του. Αν έμενε στους πρώτους 2 μήνες θεραπείας το κουτί δεν θα άνοιγε και αυτός είναι ο κανόνας στις δίαιτες. 8 εβδομάδες, ότι κάναμε κάναμε και τέλος. Ο πρωταγωνιστής μας είπε πιο πάνω ότι αυτό που άλλαξε τους κανόνες είναι η ήρεμη καθημερινότητα, είναι γεγονός ότι οι συνθήκες που θα συναντήσει κάποιος στη καθημερινότητα του παίζουν μεγάλο ρόλο μιας και αν πρωταγωνιστής αν δεν βλέπει το παρόν και το μέλλον του ελπιδοφόρο η θεραπεία δεν θα διαρκέσει.
Ταυτότητα συναισθήματων
  Είναι συναισθήματα που εφάπτονται με έναν εαυτό που θέλουμε να βελτιώνεται, να προχωράει προς το καλό, έναν εαυτό που θέλει να αισθάνεται ερωτικός, σεξουαλικός, εξόχως όμορφος και αισθησιακός. Αυτά τα συναίσθηματα είναι κλειδωμένα μπορεί και για πάντα κάποιες φορές, αρκεί να υπάρξουν οι προυποθέσεις για να αναδυθούν προς τα έξω. Ο κοινωνικός περίγυρος παίζει ένα θετικό ρόλο σ' αυτό μιας και δίνει την αίσθηση (που τόσο πολύ έχει ανάγκη) ότι έχει αλλάξει πολύ, σχεδόν είναι κάποιος άλλος. Το συναίσθημα αυτό της απόλυτης αποκοπής από το χθες δίνει το απόλυτο συναίσθημα της αναγέννησης. Ο πήχυς όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνει και το συναίσθημα απελευθερώνεται πλήρως δίνοντας στον πρωταγωνιστή αισθήσεις και συναισθήματα που είναι εντελώς καινούρια, ανέλπιστα αλλά αποτελεσματικά και αναζωογονητικά.
Συμπέρασμα
   Στα περισσότερα άρθρα μας έχουμε υποστηρίξει ότι η θεραπεία δεν διαρκεί πολύ και ότι η παχυσαρκία κάνει κύκλους. Σε αυτή την περίπτωση υποστηρίζουμε το αντίθετο, ότι υπάρχει ελπίδα να τελειώσει. Χρειάζεται να περάσει ένα χρονικό διάστημα στο οποίο ο πρωταγωνιστής θα έχει ένα σοβαρό απότέλεσμα το οποίο θα ανοίξει ένα δρόμο μέσα του που δεν έχει ξαναδεί και θα τον κάνει να αλλάξει τον εαυτό του. Οι περισσότεροι δεν φτάνουν ως το σημείο αυτό ή όταν φτάνουν δεν έχουν το αποτέλεσμα το οποίο είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει τον άλλο εαυτό. Ο πρωταγωνιστής μας πρέπει να φτάσει ως εκεί. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει τρόπος να χάσουν οι άνθρωποι κιλά, όλοι κρύβουν έναν τέτοιο εαυτό μέσα τους, μένει να συνωμοτήσει το σύμπαν και ο άνθρωπος μαζί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!