Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Η ομορφιά που αδυνατίζει   Στο σημερινό μας άρθρο θα συνδέσουμε όπως κάνει και η Εποχή μας το αδυνάτισμα με την Αισθητική και θα αναλύσουμε αν η σύνδεση αυτή τελικά μας κάνει καλό ή το αντίθετο. Οι διατροφικές διαταραχές άλλωστε μέχρι να εξωτερικευτούν στο σώμα μας δεν θεωρούνται προβλήματα.
Ποιον θα ένοιαζε για παράδειγμα αν τα γλυκά παχαίνουν αν αυτά δεν οδηγούσαν σε αύξηση βάρους, ποιον θα ένοιαζε αν έφαγε πολλά σουβλάκια το βράδι αν δεν έδειχνε ένα κιλό πάνω η ζυγαριά το πρωί. Ποιον θα ένοιαζε να χάσει κιλά αν δεν αισθανόταν ο ίδιος κοινωνικά περιορισμένος. Η Αισθητική έχει έρθει να αφαιρέσει από την Παχυσαρκία την πραγματική της διάσταση.
Δίαιτα για ομορφιά
   Πολλοί νομίζουν ότι  οι άνθρωποι θέλουν να χάσουν κιλά για λόγους υγείας. Αυτό είναι λάθος, τις περισσότερες φορές ένας σοβαρός λόγος Αισθητικής κρύβεται από πίσω. Το σημαντικότερο κίνητρο για δίαιτα είναι η ομορφιά και η καλαισθησία γι΄ αυτό απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες. Αν η μείωση του βάρους βοηθήσει και κάποιο πρόβλημα υγείας ακόμη καλύτερα αλλά επαρκές  κίνητρο για αδυνάτισμα δύσκολα θα γίνει. Ερχόμαστε σε ένα παλιό μας άρθρο που λέγαμε 'ότι η παχυσαρκία πλήττει καίρια την σεξουαλικότητα και αυτή είναι που δεν θέλει να χάσει ο άλλος', τα υπόλοιπα είναι τρίτα, τέταρτα και πέμπτα. Η επιθυμία για βελτίωση του βάρους κύριο σκοπό έχει την ομορφιά και μόνο και αυτό είναι ικανό να βάλει κάτω από το χαλάκι ή να καμουφλάρει καλά ένα μεγάλο πρόβλημα που επωάζεται. Για παράδειγμα δεν είναι πρόβλημα ότι κάποιος δεν μπορεί να βάλει όριο στον εαυτό του αλλά είναι πρόβλημα ότι δεν μπορεί να βάλει κουστούμι Νο.40 στο γάμο του. Δεν είναι πρόβλημα ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει το φαγητό δείχνει μια βία απέναντι του αλλά είναι πρόβλημα αν το μαγιό που είχε πέρυσι δεν του κάνει. Δεν είναι πρόβλημα ότι αν ο κόσμος όλος ήταν τροφή θα τον έτρωγε αλλά είναι πρόβλημα μόνο αν αυτό τον κάνει να παχύνει. Μόνο ότι φαίνεται είναι πρόβλημα και τίποτε άλλο. Ένας αδυνάτισμα ενοχο-κεντρικό δεν έχει ελπίδες γιατί δεν αλλάζει δομές αλλά το περιτύλιγμα.
Διαχωρισμός Αισθητικής-Παχυσαρκίας 
   Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον καταφέρουμε να διαχωρίσουμε αυτά τα δύο μέρη, καταφέρνοντας να εξηγήσουμε ότι θέτοντας Τέλος στο φαγητό ουσιαστικά θέτεις ένα όριο που θα σου χρησιμεύσει σε όλη σου τη ζωή. Θέτοντας Τέλος στο φαγητό, χτίζεις πολλές νέες Αρχές που χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον. Όταν δεν τελειώνει ή δεν λύνεται κάτι είναι σαν να έχεις μόνιμη κατοικία στο βάλτο και δεν λύνεται κάτι αν δεν καταλάβουμε την πραγματική του διάσταση. Η Αισθητική σου προσφέρει αυτό που φαίνεται αλλά αυτό που φαίνεται είναι το τέλος και από το τέλος προς την αρχή δεν μπορείς να πας αν δεν μάθεις. Πρωταρχικός στόχος στο αδυνάτισμα είναι να μάθεις 'τι έχεις, γιατί το έχεις, πόσο καιρό, πως θα το λύσεις και τι θα χρειαστεί να κάνεις'. Αν ακολουθήσεις το δρόμο 'έχω μεγάλη κοιλιά και δεν μπορώ να βάλω το παντελόνι που θέλω', περιμένεις απλά με το ρολόι στη γωνία πότε θα αδυνατίσεις να πας να επαναλάβεις τη βία πάνω στο πιάτο. Το αδυνάτισμα είναι μια τέτοια περίοδος και λυπούμαστε πολύ γι' αυτό. Είναι διάστημα που ο απέναντι μας περιμένει πότε θα χάσει πολύ βάρος για να πάει να φάει να σκάσει στο φαί. Η γυμναστική, η δίαιτα, η ομορφιά πρώτα περνάνε από την κολυμβήθρα της Αισθητικής. Εννοούμε φυσικά ότι γυμναζόμαστε για να μπορούμε να φάμε περισσότερο, κάνουμε δίαιτα για να χάσουμε κιλά, γιατί όταν χάσουμε κιλά θα μπορούμε και πάλι να φάμε πολύ. Δεν τα κάνουμε γιατί έχουμε εντοπίσει κάποιο πρόβλημα αλλά για να γυρίσουμε πίσω να φάμε και πάλι πολύ. Αισθητική και Παχυσαρκία είναι κατα βάθος εχθροί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!