Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Θέλω να χάσω 10κιλά

    Το σημερινό μας άρθρο θα επικεντρωθεί σε ένα αγαπημένο θέμα των αναγνωστών, τους αριθμούς. Αριθμοί οι οποίοι σχετίζονται με 'πόσο' και 'πότε' είναι αγαπημένα θέματα των αναγνωστών. Στο παρακάτω άρθρο θα αναφερθούμε στο πόσο και πότε μπορεί να χάσει μια γυναίκα 10κιλά και με αρχικό βάρος τα 80κιλά.


Ο πρώτος μήνας
   Την πρώτη εβδομάδα χάνεται το περισσότερο βάρος απ' όλες τις εβδομάδες και ο αριθμός που παίρνουμε στη ζυγαριά μας είναι ο μεγαλύτερος που θα δούμε. Η τιμή που θα πάρουμε στη ζυγαριά μας είναι εφάμμιλη του πάθους μας για αδυνάτισμα. Την πρώτη εβδομάδα η μέση τιμή είναι 1,5κιλό, πολλές φορές μπορεί να είναι και δύο κιλά. H δεύτερη εβδομάδα έχει λίγο από το πάθος της πρώτης και η μέτρηση πέφτει στο 1 κιλό. Την τρίτη εβδομάδα μεγάλο μέρος από το πάθος των δύο προηγούμενων εβδομάδων έχει φύγει και η μέτρηση είναι οριακά κάτω από 1 κιλό, δηλαδή 0,8κιλά. Την ίδια μέτρηση παίρνουμε και την τέταρτη εβδομάδα. Κλείνοντας ο μήνας μετράμε μείωση βάρους κοντά στα 5 κιλά. Ο πρώτος μήνας έκλεισε με μείωση βάρους κατά 5,1 κιλά.
Ο δεύτερος μήνας
    Η πέμπτη εβδομάδα θα κινηθεί μεταξύ 0,5-0,7 κιλά με τάση πτωτική για να σταθεροποιηθεί στο μισό κιλό την εβδομάδα . Η προσοχή δεν έχει αλλάξει, υπολογίζουμε ότι η προσοχή είναι της τάξης του 70% μέχρι την 6η εβδομάδα από εκεί και μετά πέφτει 10% ανά 3 εβδομάδες. Πέμπτη εβδομάδα το βάρος μειώνεται κατά 0,7κιλά και την 6η κατά 0,5κιλό. Την 7η και 8η εβδομάδα το βάρος θα μειωθεί κατά 0,5κιλό την εβδομάδα και ο δεύτερος μήνας κλείνει με μείωση 2,2κιλά. Σύνολο πρώτου και δεύτερου μήνα 7,3κιλά.
Ο τρίτος μήνας
  Η 9η εβδομάδα είναι σαν τις δύο προηογύμενες και η μείωση βάρους είναι κοντά στο 0,5κιλό με τάση πτωτική. Πολλές φορές στις εβδομάδες μεταξύ 6-10ης εβδομάδας η πρωταγωνίστρια παίρνει 2 μετρήσεις σταθερές χωρίς μείωση βάρους. Την 10η εβδομάδα το βάρος μειώνεται κατά 0,4κιλά και το ίδιο συμβαίνει την 11η εβδομάδα. Η 12η εβδομάδα έχει μείωση βάρους κατά 0,3κιλά. Το κλείσιμο του τρίτου μήνα έχουμε συνολική μείωση βάρους κατά 1,6κιλά. Συνολική μείωση βάρους 8,9κιλά.
Ο τέταρτος μήνας 
Την 13 εβδομάδα το βάρος μειώνεται κατά 0,3κιλά και το ίδιο ισχύει και για τις επόμενες εβδομάδες με διαφορά 50γραμμαρίων την 15η ή 16η εβδομάδα. Ο τέταρτος μήνας κλείνει με μείωση βάρος 1,2κιλά και στο σύνολο 10,1κιλά.
Σύνολο
   Στην ερώτηση πόσο χρόνος απαιτείται για να μειωθεί το βάρος κατά 10κιλά η απάντηση είναι 4 μήνες. Φυσικά το διάστημα ποικίλλει και διαφοροποιείται από γυναίκα σε γυναίκα, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χάσουν γρηγορότερα αλλά και αργότερα. Εμείς πήραμε ως παράδειγμα μια γυναίκα και περίπου τις τιμές που παίρνει μέσα στις εβδομάδες, μια ρεαλιστική πορεία. Πολλοί άνθρωποι δεν φτάνουν καν στους 4 μήνες γιατί έχουν διακόψει πολύ νωρίτερα. Οτιδήποτε αφορά γρήγορο αδυνάτισμα, express kilo-killer και τα σχετικά να πούμε ότι μάλλον δεν έχουν μπει ποτέ σε πρόγραμμα μείωσης βάρους, που η αλήθεια είναι κάπως αλλιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!