Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Κάνω δίαιτα αλλά δεν χάνω κιλά   Πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο κάποιος να ακολουθεί ένα πρόγραμμα διατροφής και να μην χάνει βάρος. Είναι πολλές οι φορές αυτές που το φαινόμενο αυτό κάνει την εμφάνιση του και είναι γι’ αυτόν που του συμβαίνει πολύ ψυχοφθόρο.


Αιτία
    Η αιτία που παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα είναι στις προηγούμενες δίαιτες που έκανε και οι οποίες είχαν πολύ μικρές ποσότητες τροφής. Συνήθως ο λόγος που συμβαίνει είναι επειδή ο πρωταγωνιστής ήθελε να χάσει γρήγορα κιλά πίεσε τον ειδικό του να του δώσει ένα πρόγραμμα με λίγες θερμίδες υπακούωντας στην θεωρία ‘λίγες θερμίδες πολύ αδυνάτισμα’. Μόνο που ο οργανισμός δεν λειτουργεί έτσι. Ο ειδικός όπως έχουμε ξαναπεί επειδή έχει μια έμμισθη σχέση με τον πελάτη του δεν είναι πάντα σε θέση να αντικρούσει τις απαιτήσεις του πελάτη και τις περισσότερες φορές ενδίδει. Παρατηρείται μετά απ’ από δίαιτες με λίγες θερμίδες το εξής : τις πρώτες δύο εβδομάδες μείωση βάρους 4-5κιλά και μετά τίποτα ή ένα πολύ αργό αδυνάτισμα. Πολύ σύντομα ο πρωταγωνιστής κουράζεται γιατί πίσω απ’ την προσωπικότητα αυτού του πελάτη συγκεντρώνονται τα εξής χαρακτηριστικά, παρορμητικός-πολλά κιλά-πολλές ενοχές- γρήγορο αδυνάτισμα- έλλειψη επιμονής-πολλές δίαιτες-μικρό αποτέλεσμα-σύντομες προσπάθειες. Όποιος έχει το πρώτο χαρακτηριστικό συνήθως έχει και τα υπόλοιπα και δεν αδυνατίζει εύκολα. Αυτός ο τύπος πρωταγωνιστή έχει κάνει πολλές σύντομες δίαιτες και δίαιτες με λίγες θερμίδες για να χάσει γρήγορα κιλά. Ο μεταβολικός του δραστηριότητα είναι πολύ χαμηλή και παίρνει πολύ εύκολα βάρος.

Μια νέα προσπάθεια για μείωση του βάρους
    Αποφασίζει και πάλι να χάσει κιλά και επισκέπτεται τον ειδικό του. Η μείωση βάρους είναι σχεδόν μηδενική για τον λόγο ότι ο οργανισμός του είναι σε μια κατάσταση κόπωσης. Έχει συνηθίσει να τρώει λίγο και οι καύσεις του είναι πολύ χαμηλά. Ακολουθεί το πρόγραμμα, δεν χάνει κιλά και έχει ήδη πολλά κιλά να χάσει. Ψάχνει ειδικός και πρωταγωνιστής να βρουν τι φταίει, πολλές φορές όντας σε κατάσταση απελπισίας. Δεν φταίει το πρόγραμμα αλλά όλα αυτά που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά όταν ο πρωταγωνιστής ζητούσε δίαιτες με λίγες θερμίδες θα έπρεπε ο ειδικός να του εξηγήσει ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί μπροστά σε αυτό το φαινόμενο και ότι δεν πρέπει να το κάνει, αλλά ποιον νοιάζει τι θα συμβεί μετά από 3, 5 ή 8 χρόνια. Ο χρόνος λειτουργεί αμείλικτα και σκληρά και δεν δέχεται ερωτήσεις. Για να εξυπηρετηθεί ‘η προς στιγμήν ευτυχία’ θυσιάζεται η λειτουργικότητα ενός οργανισμού. 

Λύση
   Δύο λύσεις υπάρχουν α)ο ειδικός κάθεται απέναντι από τον πελάτη του και του λέει χωρίς αναστολές και δισταγμούς τα εξής ‘αν ήθελες παλαιότερα 6 μήνες για να χάσεις 10κιλά τώρα θες 1,5χρόνο, αν θες να το κάνεις μένεις αν όχι είσαι ελεύθερος να φύγεις’ β)Για να αυξήσουμε την μεταβολική δραστηριότητα πρέπει να γυμναστείς με αποτελέσματα που θα φανούν σε 3-4 μήνες, πάλι όμως η γυμναστική δεν θα λειτουργήσει ως turbo-καύσεις, απλά θα αυξήσει λίγο το ρυθμό μείωσης χωρίς θεαματικά αποτελέσματα. Οι πιθανότητες να κάνει και τα δύο είναι ελάχιστες εώς μηδαμινές αλλά αυτό είναι ένα θέμα που δεν αφορά τον ειδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!