Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Όταν δεν κάνεις δίαιτα είσαι σε σκληρότερη δίαιτα   Στο σημερινό μας άρθρο θα ακολουθήσουμε το συναίσθημα εκείνο του ανθρώπου που θέλει να χάσει κιλά, έκανε μια δίαιτα, δεν τα κατάφερε και πάει σπίτι του.

Πρώτο συναίσθημα
   Στην αρχή όταν αφήνει μια δίαιτα αισθάνεται προσωρινά ανακουφισμένος ότι τέλος με τη ζυγαριά και αυτή την αφόρητη πίεση κάθε βδομάδα ζύγισμα. Μετά από ένα μήνα περίπου οι ενοχές επιστρέφουν και φτιάχνουν τον ιστό μιας καινούριας δίαιτας στο μυαλό του πρωταγωνιστή. Αλλά πάλι θα χρειαστεί να διαλέξει. Άραγε θα έχει το ίδιο τέλος και μια επόμενη δίαιτα;

Επιλογή πίεσης
   Ένας άνθρωπος με παραπανίσια κιλά έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο είδη πίεσης α)Πίεση που προκαλεί η δίαιτα, το ζύγισμα και προκύπτει μέσα από την ίδια τη θεραπεία β)Πίεση που προκαλεί η καθημερινότητα με κέντρο το παραπανίσιο βάρος, πίεση που προκύπτει όταν καθόμαστε σπίτι μας και δεν κάνουμε καμία δίαιτα ή τίποτα που να προσδοκά μείωση του. Πίεση που προκύπτει απ' εξω προς τα μέσα, περιοδικά, τηλεόραση κτλ αλλά και πίεση από μέσα προς τα έξω, από μας δηλαδή που δεν μας αρέσει ο εαυτός μας. Η πρώτη πίεση εγκλωβίζεται μέσα στα χρονικά όρια της θεραπείας και φεύγει όταν χάνουμε κιλά. Η δεύτερη έρχεται ακριβώς όταν νομίζουμε ότι την διώχνουμε, όταν σταματάμε τη θεραπεία γιατί δεν αντέχουμε άλλο την πίεση του ζυγίσματος και το πάρτι μόλις ξεκινάει. Τελικά ο πρωταγωνιστής μας ξέρετε τι διαλέγει; Το δεύτερο. Διαλέγει αυτό γιατί είναι μια πίεση υποφερτή, έμμεση, ήπια και δεν έχει πρόσωπα, ενώ η πρώτη είναι οξεία, άμεση, σου ζητά εδώ και τώρα αποτελέσματα και έχει πρόσωπα, ειδικός-ασθενής.
Δεν κάνω δίαιτα
   Είσαι παχύσαρκος, είσαι σπίτι σου και μόλις άφησες μια δίαιτα γιατί δεν άντεχες την πίεση που σου προκαλούσε αυτό το εβδομαδιαίο ζύγισμα. Τώρα νομίζεις που δεν κάνεις τίποτα ότι είσαι ήρεμος, ξεμπέρδεψες και όλα καλά. Τώρα θα μπεις στην πιο σκληρή δίαιτα που έχεις κάνει, την δίαιτα του κενού. Η δίαιτα αυτή έχει ενοχές που δεν κάνω τίποτα, ενοχές που τρώω λίγο και δεν χάνω, ενοχές που δεν κάνω δίαιτα, ενοχές γιατί αυτός και όχι εγώ, ενοχές....ενοχές...και μετά πάλι δίαιτα και μετά πάλι κενό. Ενώ κάποιος όταν δεν είναι σε δίαιτα νομίζει ότι είναι ελέυθερος αντίθετα υποφέρει διπλά γιατί είναι σε πιο σκληρή δίαιτα, αποτέλεσμα δεν βλέπει και είναι μια μόνιμη κατάσταση. Μοναδικό παραθυράκι ελπίδας μια νέα δίαιτα. Είμαστε μπροστά σε 3 επιλογές, δίαιτα ή δίαιτα ή να ξαναγεννηθούμε πίθηκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!