Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Δεν θα χάσω ποτέ κιλά

    Σήμερα θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που έχει παραπανίσια κιλά. Οι άνθρωποι με παραπανίσια κιλά έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά,
τα οποία δημιουργούν ένα περίεργο σύμπλοκο στον πρωταγωνιστή, γιατί από τη μία πλευρά τον ωθούν να πάρει βάρος και από την άλλη να μην μπορεί να χάσει. Το έχουν όλοι οι άνθρωποι με παραπανίσια κιλά; Η γνώμη μας είναι ότι τα έχουν σχεδόν όλοι.
Χαρακτηριστικά
Παρορμητικός - αποφάσεις εμφορούμενες από ενθουσιασμό και συναίσθημα και όχι από προγραμματισμό. Ενθουσιώδεις ενάρξεις δίαιτας, μεγαλεπίβολα σχέδια που έχουν πολύ μικρή διάρκεια. Έλλειψη επιμονής - θα έκαναν ότι τους πούνε αρκεί να διαρκούσε 3 μέρες και η δίαιτα δεν διαρκεί 3 μέρες. Πολλά κιλά - οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία έχουν πολλά παραπανίσια κιλά και αυτό γιατί έχουν κάνει πολλές δίαιτες τις περισσότερες φορές ανορθόδοξες. Μικρή διάρκεια - όλες οι προσπάθειες να χάσει κιλά διαρκούν λίγο, γιατί ακολουθεί συναισθήματα που είναι πρόσκαιρα αλλά ικανά να γεμίσουν ελπίδα. Γρήγορο αδυνάτισμα - όλοι οι άνθρωποι που έχουν κιλά, έχουν κάνει πολλές δίαιτες, με συνέπεια να τους έχει κουράσει τόσο πολύ αυτό που ακούνε δίαιτα και στρίβουν, άρα κάθε φορά που θέλουν να χάσουν κιλά θέλουν να είναι κάτι σύντομο, πράγμα που τους πάει κατευθείαν σε τέτοιες λύσεις που αντιβαίνουν εντελώς στην ανθρώπινη φύση. Μικρό αποτέλεσμα - οι σύντομες δίαιτες, η έλλειψη επιμονής προσφέρουν μόνο μικρό αποτέλεσμα. Έλλειψη σταθερού συναισθήματος - αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο αδυνάτισμα γιατί πολύ σύντομα ο στόχος που υπάρχει στην αρχή χάνεται και δεν υπάρχει πια στόχος. Ένας στόχος που παύει πολύ γρήγορα να προσφέρει χαρά δεν είναι στόχος και αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που έχουν ασταθές συναίσθημα.
Το κοκτέιλ του Παχύσαρκου

  Τα παραπάνω χαρακτηριστικά σκιαγραφούν το κλασικό προφίλ του παχύσαρκου ατόμου. Διπλό πρόβλημα, δεν αδυνατίζει και παίρνει εύκολα βάρος. Τα περισσότερα άτομα με 20κιλά πάνω από το φυσιολογικό έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και όσο ανεβαίνουμε τόσο περισσότερο. Άτομα που έχουν κάνει πάρα πολλές διαφορετικές δίαιτες αλλά χωρίς να έχουν εμβαθύνει στα χαρακτηριστικά παραμένουν σε 'μόνιμη' δίαιτα και είναι αυτά τα άτομα που έχουν πια πιστέψει ότι δεν θα χάσουτν ποτέ κιλά.

 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!