Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Πόσο χρόνο έχει μια δίαιτα για να πετύχει;

Υπάρχει ένα όριο στο πόσο χρόνο θα δώσει κάποιος στη δίαιτα του για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Στη σημερινή μας ανάλυση θα συζητήσουμε στο πόσο χρόνο διαρκεί μια προσπάθεια που δεν έχει αποτέλεσμα.


Χρόνος
    Ο πρωταγωνιστής έχει αποφασίσει ότι θέλει να χάσει κιλά ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν θέλουν και πολύ να ζοριστούν για να το πετύχουν. Μπαίνουν λοιπόν σε ένα πρόγραμμα διατροφής με το ένα πόδι στο παρελθόν και με το άλλο στο μέλλον. Σε αυτή τη περίπτωση αποτέλεσμα δεν πρόκειται να υπάρξει και ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Πόσο θα αντέξει ο πρωταγωνιστής χωρίς αποτέλεσμα; Περίπου 1 μήνα. Στην τρίτη εβδομάδα που δεν έχει χάσει κιλά υπόσχεται στον εαυτό του 'από την επόμενη εβδομάδα τέρμα τα ψέματα θα κάνω πιστά το πρόγραμμα'. Η μεγάλη δήλωση φέρνει την μεγάλη απελπισία και το τέλος. Η τέταρτη συνεδρία είναι η τελευταία. Το αποτέλεσμα είναι η κινητροποιός δύναμη στη θεραπεία. Αν δεν υπάρχει αυτό ο πρωταγωνιστής αισθάνεται ότι δεν έχει λόγο να το κάνει και εκεί το ρόλο αναλαμβάνουν οι αντοχές του. Πάνω από 1 μήνα όμως δεν μένει στη θεραπεία.
Ευθύνη
   Πολλές φορές ο πρωταγωνιστής δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτός είναι που ελέγχει το αδυνάτισμα του και κανείς άλλος.  Αισθάνεται ότι μια εξωτερική δύναμη ή ο κακός μεταβολισμός ευθύνονται που δεν χάνει κιλά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ακολουθεί το πρόγραμμα. Πολλές φορές είναι τόσο σίγουρος ότι τα κάνει όλα σωστά και δεν φταίει αυτός που δεν χάνει, που αισθάνεται ότι έδωσε ότι είχε και δεν είχε στην προσπάθεια. Παρόλο που κιλά δεν έχει χάσει αλλά και εκτός δίαιτας είναι. Αυτό ως αίσθημα έχει την τάση να επαναλαμβάνεται, δηλαδή, η διατροφή να μην γίνεται, το βάρος δεν πέφτει, η θεραπεία να βαλτώνει και ο πρωταγωνιστής σίγουρος ότι έκανε τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!