Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Τα πιο μεγάλα ψέματα στη δίαιτα

Ας ανοίξουμε την χρονιά με τα πιο μεγάλα ψέματα που μπορεί να ειπωθούν σε μια δίαιτα

α)'Χάστε κιλά γρήγορα' και όσο πιο γρήγορα τόσο πιο πολύ το κόστος, μα τι νομίζεις όταν αγοράζεις ελπίδα ότι πας λαική;
β)'Άλλαξε ο μεταβολισμός μου μ' αυτή τη δίαιτα', σιγά μην έγινε και F-16, ο μεταβολισμός σας αλλάζει πολύ αργά και δύσκολα ακόμη και αν γυμναστείτε, αλλά για δείτε το και αλλιώς όταν παίρνετε το βάρος που χάσατε δεν ξανααλλάζει; Επί της ουσίας δεν αλλάζει εμείς απλά θέλουμε να νομίζουμε ότι πάει ξεμπερδέψαμε για πάντα.
γ)'Το αβοκάντο με παχαίνει', η μέθοδος που εφαρμόζουν οι αλλεργιολόγοι για θεραπεία αλλεργιών λέγεται απο-ευαισθητοποίηση, σταδιακή έκθεση δηλαδή στην αλλεργιογόνο πηγή. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα να καταναλώναμε τομάτα για 30χρόνια και να ξυπνήσαμε ένα πρωί και να μας πάχαινε, αφού και πρόβλημα να είχαμε με την τομάτα τώρα πια έχει προσαρμοστεί ο οργανισμός μας.
δ)'Μ' αυτή τη δίαιτα θα χάσεις μόνο στην κοιλιά', άλλο μεγάλο ψέμα, λες και όταν στέλνει αίμα η καρδιά στο σώμα σου λέει τώρα θα στείλω μόνο στο δάχτυλο του αριστερού χεριού και όχι του δεξιού. Τέτοια δίαιτα δεν υπάρχει , χάνεις συνολικά λίπος από τις πηγές λίπους στο σώμα μερικές απ' τις πιο μεγάλες είναι στήθος, κοιλιά, γλουτοί.
ε)'Αυτή η δίαιτα είναι πιο γρήγορα απ' την άλλη', για να τελειώνουμε μ' αυτό, όταν ρίχνει τα ζάρια της δίαιτας ο διαιτολόγος δεν ξέρει τι θα φέρει η ζαριά, ποτέ δεν μπορεί να ξέρει αν θα χάσει, πόσο θα χάσει κτλ. Είναι άγνωστο λοιπόν, πλήρως άγνωστο. Μπορεί να δώσουμε μια αργή (με πολλές θερμίδες) δίαιτα και να έχουμε μεγαλύτερη απώλεια απ' ότι σε μια γρήγορη, μπορεί να δώσουμε μια γρήγορη δίαιτα και να μην έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει αργή και γρήγορη δίαιτα γιατί δεν κάνει κουμάντο η δίαιτα αλλά ο οργανισμός που την αφομοιώνει και πως λειτουργεί αυτός ο ειδικός δεν το ξέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!