Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ότι κιλά χάνουμε σε 9 μήνες το παίρνουμε σε 3

    Οι γιορτές πέρασαν για άλλη μια χρονιά και ο απολογισμός ξεκίνησε. Το ερώτημα λοιπόν πόσα κιλά πήραν στις γιορτές οι πελάτες μας είναι το πιο επίκαιρο και ενδιαφέρον.
Οι γιορτές διήρκησαν περίπου 3 εβδομάδες και τόσο περίπου διάστημα είχαμε να δούμε τους πελάτες μας. Μετά από 3 εβδομάδες είναι και δική μας απορία για το τι ακριβώς θα δούμε μετά τις διακοπές.
Πήραν κιλά;
   Οι μετρήσεις που πέρνουμε από 3 Ιανουαρίου και μετά ποικίλλουν αλλά διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός που φαίνεται πιο πολύ στις ζυγαριές μας είναι το 2. Μέσος όρος προσθήκης βάρους τα 2 κιλά. Έχουμε δει μετρήσεις πάνω από 2 αλλά και κάτω από 2. Καμία μέτρηση δεν ήταν κάτω από 1,5κιλό προσθήκης βάρους. Πήραν κατά μέσο όρο μέσα στις γιορτές 2 κιλά και όσο και αν προσπαθήσαμε να σπείρουμε την πρόληψη πριν από τις γιορτές δεν το καταφέραμε. Για άλλη μια χρονιά αποτύχαμε να φυτέψουμε τον σπόρο της πρόληψης. Πέρυσι καταγράψαμε περίπου τους ίδιους αριθμούς και συνεχίζουμε να έχουμε την απορία 'τι δύναμη είναι αυτή που δεν μπορούν σε αυτή οι άνθρωποι να αντισταθούν;' Μάλλον με την απορία θα μείνουμε. Μετά από 12χρόνια που υπάρχει το αρχείο μας ο αριθμός σαν να έχει κολλήσει. Χριστούγεννα - 2 κιλά, αμετακίνητος αριθμός.
Το φαινόμενο των γιορτών
    Η γνώμη μας είναι ότι η προσθήκη βάρους είναι τέτοια γιατί από πριν έχει φτιαχτεί ένα κλίμα 'δεν πειράζει μωρέ ας φάω όσο και όπως θέλω και θα τα χάσω μετά'. Ανοίγει μια έξοδο ο εγκέφαλος για να μπορέσει να απενεχοποιήσει τις πράξεις του στις γιορτές. Ίσως αν δεν υπήρχε αυτό να μην ήταν τέτοια η προσθήκη βάρους. Αν βάλουμε όλες τις γιορτές μαζί μέσα στος έτος μαζί με τις διακοπές μπορεί το άθροισμα να μας τρομάξει. Τοι βάρος που έχει χτιστεί από διακοπές, γιορτές, αργίες και κενά μπορεί να υπερβαίνει αυτό το βάρος που έχει χαθεί μέσα από θεραπείες. Ε τότε ποιος ο λόγος να κάνουμε θεραπείες μείωσης βάρους. Δεν έχει καμία μα καμία σημασία. Ότι χάνουμε σε 9 μήνες το παίρνουμε σε 3 και η ζωή συνεχίζεται.
 Συμπεράσματα
α)Μήπως ο Έλληνας αισθάνεται τρομερά καταπιεσμένος και όποτε του δίνεται η ευκαιρία  να ξεφύγει το κάνει 'χωρίς αύριο'
β)Μήπως ο Έλληνας κινείται πάνω σε ένα σαδομαζοχιστικό τοπίο 'χάνω-παίρνω', 'ευχαριστιέμαι-καταπιέζομαι', χωρίς ξεκάθαρα να ξέρει τι θέλει, ποιος είναι και που πάει, αντλώντας μέσα απ' αυτό λόγο υπάρξης;
γ)Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα αν δεν υπήρχε μετά η δίαιτα και τι θα ήταν το Πάσχα αν δεν υπήρχε η αποτοξίνωση μετά;
δ)Η φύση της θεραπείας με τη μορφή της δίαιτας που έχει σήμερα, αδυνατίζει για να παχύνει και παχαίνει γιατί θα αδυνατίσει. Είναι ένα πλήρες αδιέξοδο.
ε)Η θεραπεία χρειάζεται χρόνο που κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει και κυρίως ο ασθενής, όλοι χρειάζονται κάτι γρήγορο και άμεσο που μπορούν να το βρούν μόνο στα όνειρα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!