Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Δίαιτα διάρκειας 4 γιαουρτιών

  Αυτές τις ημέρες, ειδικά σήμερα, όλοι θα βρεθούμε σε ένα super market να πάρουμε τρόφιμα για να γεμίσουμε ράφια και ψυγείο μιας και οι διακοπές των εορτών, μας βρήκαν εκτός σπιτιού.
Τα market είχαν πάρα πολύ κόσμο από ανθρώπους που πήγαν ακριβώς για τον ίδιο λόγο με μας. Από τα ράφια των super market καταλαβαίνεις τι επιλέγει ο Έλληνας για το στομάχι του μετά τις γιορτές. Τα ράφια των τόνων και τα ψυγεία των γιαουρτιών είχαν σαφέστατα μια προτίμηση. Γιαούρτι και τόνο για ποιο λόγο; Μήπως για δίαιτα;
Δίαιτα όσο 4 γιαούρτια
  Μετρήστε μαζί μου τα βραδινά και τα μεσημεριανά των ημερών μετά τις γιορτές. Κυριακή Πρωτοχρονιά βράδι όλο και είμασταν σε κάποιο Βασίλη, Βασιλική οπότε άστο το βραδινό έφυγε. Πάμε στην Δευτέρα βραδινό ένα γιαούρτι, ένα την Τρίτη, ένα την Τετάρτη, Πέμπτη λόγω αργίας την Παρασκευή έξοδος ή παραγγελία σουβλάκια, γιατί όποτε ο Έλληνας έχει αργία πρέπει να ψυχαγωγείτε και ψυχαγωγία με γιαούρτι δεν πάει. Άρα το τέταρτο γιαούρτι πάει για την Παρασκευή, αλλά και η Παρασκευή είναι αργία οπότε το αφήνουμε για Σάββατο που επίσης είναι αργία οπότε πάει για Κυριακή βράδι. Τα 4 γιαούρτια τέλειωσαν και η επόμενη επίσκεψη στο market θα δημιουργήσει ένα δίλλημα στον πρωταγωνιστή μας. Να πάει ή να μην πάει να πάρει πάλι γιαούρτια; Τελικά δεν θα τα πάρει και θα φύγει. Τόσο κράτησε και η δίαιτα όσο 4 γιαούρτια.
Τόνος μετά τις γιορτές
   Ο τόνος είναι το μόνιμο μεσημεριανό των Ελλήνων μετά τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές και τις γιορτές του Πάσχα, ίσως και λίγο ακόμη στις γιορτές του Αυγούστου. Σαλάτα , τόνος, μαρούλι. Το τέλειο μεσημεριανό για αδυνάτισμα μετά τις γιορτές. Τα ράφια σχεδόν αδειάζουν και δεν βρίσκεις τόνο με τίποτα παρόλο που η τιμή του τα τελευταία 4 χρόνια έχει ανατιμηθεί 120%. Ο τόνος βέβαια έχει συμβολικό ρόλο στο μυαλό των Ελλήνων, απλά μια τροφή είναι δεν αδυνατίζει ούτε ασκεί κάτι ιδιαίτερο σε μια δίαιτα. Είναι συμβολικό τρόφιμο γιατί προσδιορίζει το πανικό όλων κάτι να κάνουν με το σώμα τους μετά τις γιορτές. Ο τόνος δεν είναι γιαούρτι όμως γιατί το γιαούρτι συμβολίζει την πείνα, ο τόνος είναι κάτι άλλο λίγο πιο χορταστικό. Το γιαούρτι είναι για πολύ 'χοντρές' δίαιτες, της πείνας που λέμε, οπότε δεν αντέχεται και πολύ. Ο τόνος είναι κάτι άλλο πιο χορταστικό, βάζεις και μαρούλι και ελαιόλαδο και πιπεριά και μην ξεχνάμε το ψωμί, κόβεις και 3 φέτες ψωμί και γεμίζει το πιάτο ή 2 παξιμάδια και χορταίνεις κατευθείαν. Ο τόνος λοιπόν μπορεί να έχει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά σε μια δίαιτα, συμβολίζει και τη δίαιτα και το χορταίνω. Τι άλλο θέλουμε και αδυνατίζουμε και χορταίνουμε, ρίξτε μια ματιά γύρω σας, τα ράφια άδεια οι κοιλιές πάνω όμως. Ο τόνος μπορεί να μείνει ως συνήθεια για μερικές ημέρες παραπάνω το γιαούρτι μόνο 4 ημέρες.

 ΥΓ. 
Μην ξεχνάτε τώρα που θα ξεκινήσουν οι εγγραφές
στα γυμναστήρια(ετήσια) με αυτές τις τρελές προσφορές
να πάτε μην το αφήσετε τέτοιες προσφορές δεν θα βρείτε.
Αυτοί που τις κάνουν ξέρουν καλά ότι το 80% των πελατών τους
πάνε για 50ημέρες, οπότε μην χάσετε αυτές τις απίστευτες προσφορές
για ετήσιες εγγραφές.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!