Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Πόσα κιλά θα χάσω με συνεδρίες ανά 15 ημέρες;   Η οικονομική κρίση και τα λιγότερα χρήματα στην τσέπη έχει πλήξει και το αδυνάτισμα των ανθρώπων. Με ποια έννοια όμως, με την έννοια των συνεδριών, έχουν μειωθεί οι συνεδρίες στο διαιτολόγο.
Αυτό εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να έχει πλήξει κάπου το αδυνάτισμα αλλά η ουσιαστική συνεισφορά της μείωσης των συνεδριών στην καθοριστική μείωση των ατόμων που αδυνατίζουν είναι πολύ μεγάλη. Η βλάβη κατά την άποψη μας είναι τεράστια και με την άμεση αλλαγή από 4 συνεδρίες το μήνα σε 2 ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων ‘φεύγει’ εκτός θεραπείας.

Πόσο μειώθηκε το ποσοστό;
Έχουμε υπολογίσει ότι ποσοστό 40-60% ανθρώπων που θέλουν να χάσουν κιλά και ξεκίνησαν θεραπεία από την αλλαγή και μόνο των συνεδριών θα παραμείνουν παχύσαρκοι. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και δείχνει ότι π.χ. αν από τους 10 που ξεκινούσαν δίαιτα αδυνάτιζαν οι 3 τώρα θα είναι οι μισοί απ’ αυτούς. Μιλάμε για 1,5 άτομο που καταφέρνει να χάσει κιλά. Αυτό θα το δούμε και σε βάθος χρόνου για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα αλλά δεν νομίζω τα νούμερα να γίνουν καλύτερα, θα ήμουν αισιόδοξος αν αυξανόντουσαν τα χρήματα στις τσέπες των ανθρώπων αλλά και αυτό επειδή δεν το βλέπω πολύ κοντινό παραμένω απαισιόδοξος. 

Γιατί παίζει ρόλο η μείωση των συνεδριών;
    Αδυνάτισμα έχουμε ξαναπεί είναι η συνεδρία δεν είναι το διαιτολόγιο, αν ήταν το διαιτολόγιο θα είχαν κατεβάσει όλη μια διατροφή από το Διαδίκτυο και θα είχε λυθεί το θέμα. Παίρνουμε λοιπόν δύο άτομα που παρακολουθούνται ο ένας κάθε εβδομάδα και ο άλλος κάθε 15 ημέρες και αναλύουμε τις μετρήσεις τους. Αυτός που παρακολουθείται κάθε εβδομάδα τον πρώτο μήνα θα χάσει 4-5 κιλά και ο άλλλος 3-4. Στον δεύτερο μήνα ο πρώτος 6-7 κιλά και ο άλλος 4-5 κιλά και στον τρίτο μήνα ο πρώτος 9-10κιλά και ο άλλος 4-5 παραμένει σταθερός δηλαδή. Από τον τρίτο μήνα και μετά υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο δεύτερος να τα παρατήσει ενώ ο πρώτος έχει χάσει περίπου 10κιλά και είναι στις ράγες για τα καλά. Μετά τον πρώτο μήνα εκεί που και το αρχικό πάθος έχει τελειώσει η μείωση στο αδυνάτισμα είναι πολύ μεγάλη για τον πρωταγωνιστή που παρακολουθείται ανα 15 ημέρες. Πολλές φορές σταματά εκεί το αδυνάτισμα. 

Ο κανόνας ‘μισές συνεδρίες μισό αδυνάτισμα’ δεν ισχύει
Η μείωση της απόδοσης από εδώ και κάτω είναι ραγδαία και δεν ακολουθεί τον κανόνα ‘μισές συνεδρίες μισό αδυνάτισμα’. Θα περίμενες κανείς ότι όποιος παρακολουθείται ανα 15 ημέρες θα έχει ίδια απόδοση με αυτόν που παρακολουθείται κάθε εβδομάδα, λάθος μεγάλο γιατί έχει αφαιρεθεί από τη μέση ο λόγος για τον οποίο κάνεις την θεραπεία, αφαιρώντας το κίνητρο δεν κάνεις τίποτα. Συνεπώς πας δύο εβδομάδες μετά και ενώ περιμένεις να έχεις χάσει 2 κιλά έχεις χάσει μισό. Πας 4 εβδομάδες μετά και περιμένεις να έχεις χάσει 4 κιλά και έχεις χάσει στο σύνολο 1. Για πόσο μείωση της απόδοσης μιλάμε; Της τάξης του 75%. Αυτό που ισχύει δεν είναι μισές συνεδρίες μισό αδυνάτισμα. Πέφτει πολύ περισσότερο η απόδοση. 

 Συνεδρίες ανά 15 ημέρες
   Μετά τον πρώτο μήνα το αδυνάτισμα με συνεδρίες ανά 15 ημέρες πέφτει 75% και πέφτει και άλλο στην πορεία. Η θεραπεία χάνει το νόημα της και σπάνια συνεχίζεται μετά τους 3 μήνες. Θα μπορούσε να πει κανείς θα προτείνω στον διαιτολόγο μου να τα λέμε ανά 15ημέρες να καθυστερήσω λίγο δεν με πειράζει, αλλά να μην πληρώνω πολλά σε αυτό. Ο ειδικός για να είναι τίμιος απέναντι σας θα πρέπει να σας πει τι συνήθως συμβαίνει σε αυτή τη περίπτωση και δεν θα πρέπει να αρνηθεί την συνεργασία. Η απόφαση για το τι θέλει να κάνει τη ζωή του, το βάρος του και τα λεφτά του είναι δικαίωμα του και εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Όσο αναφορά το αδυνάτισμα όμως θα πρέπει να ξέρει με τι πιθανότητες παίζει. Όλοι νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν όταν τους το λέμε αλλά στο τέλος ‘ο χρόνος τα παίρνει όλα’.Με συνεδρίες ανά 15 ημέρες αδυνατίζουν 75% λιγότερο και το αδυνάτισμα διαρκεί πολύ λιγότερο χρονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!