Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Ποτέ δεν είσαι έτοιμος για μια δίαιτα

   Οι δίαιτες πολλοί θα πουν ότι πρέπει να είσαι αποφασισμένος για να χάσεις κιλά, πρέπει να είσαι έτοιμος, πρέπει να είσαι το ένα πρέπει να είσαι το άλλο κτλ. Δεν ισχύει τίποτε απ' όλα αυτά.

Ότι και να έχεις εφόδιο από πριν είναι σαν να είσαι ξεβράκ...ωτος στο κενό. Εντός της θεραπείας θα γεννηθούν συναισθήματα που θα έχουν μια οξύτητα και είναι αδύνατον - όπως και να είσαι πριν όσο και καλά προετοιμασμένος να είσαι - να είσαι έτοιμος γι' αυτό. Δεν θα είσαι έτοιμος γι' αυτό, είναι κάτι εντελώς καινούριο και όσο εξελίσσεται η θεραπεία θα αποκτά δική της ταυτότητα. Ακόμα και κοινά συναισθήματα με προηγούμενες θεραπείες (κόπωση) να υπάρχουν , θα γεννηθεί ένα μπουκέτο καινούριων αντίρροπων συναισθημάτων που θα προσπαθήσουν να αντιπαλέψουν αυτό το συναίσθημα. Αυτά τα συναισθήματα θα έρθουν και θα μπλεχτούν και με άλλα συναισθήματα από την καθημερινότητα του ασθενή και θα δημιουργήσουν νέα δυναμική που δεν θα μοιάζει με τίποτα από τις προηγούμενες προσπάθειες. Παράδειγμα : συναίσθημα 'βαριέμαι τη δίαιτα',  το οποίο θα συγκρουστεί με 'μια νέα δουλειά που βρήκε ο ασθενής'  και αυτά τα δύο συναισθήματα θα κονταροχτυπηθούν μέχρι να κερδίσει κάποιο απ' αυτά ή άλλα που θα γεννηθούν αργότερα. Συναίσθημα 'δεν αντέχω την πίεση της ζυγαριάς', το οποίο θα έρθει σε αντιπαράθεση με 'ένα καινούριο έρωτα'. Η μάχη είναι μεγάλη και το κοκτέιλ των συναισθημάτων αλλάζει μέρα μέρα, ώρα ώρα.
Ποιο συναίσθημα επικρατεί;
   Συνήθως επικρατούν τα συναισθήματα που έχουν διάρκεια και σβήνουν γρήγορα αυτά που έχουν οξύτητα. Αυτά που έχουν οξύτητα είναι γεγονός ότι φτιάχνουν ένα μοναδικό αίσθημα ευφορίας αλλά διαρκεί πολύ λίγο. Στην ερώτηση δεν γίνεται να υπάρχει οξύτητα και διάρκεια; Μετά από μερικές εβδομάδες ο πρωταγωνιστής χάνει τον προσανατολισμό του και αυτό συμβαίνει πάντα. Είναι δύσκολο να μην ακολουθηθεί αυτή η πορεία. Για παράδειγμα συναισθήματα όπως 'έρωτας, λόγοι υγείας, μετά από γιορτές-διακοπές, γάμους' έχουν οξύτητα αλλά δεν έχουν διάρκεια, οπότε μην αναρωτιέστε τι θα επικρατήσει στο τέλος. Θα περάσουν 2-3 εβδομάδες και μετά πάλι στα ίδια. Η παχυσαρκία μέσα από καλυμμένες συμπεριφορές καθημερινότητας είναι παντού.
Απαραίτητο συναίσθημα για να φτάσεις στο τέλος
  Όπως αναφέραμε και πριν αλλιώς ξεκινάς αλλιώς τελειώνεις, άλλα περιμένεις άλλα έρχονται. Ο εδικός πολλές φορές παρατηρεί εκτός από κακές μεταλλάξεις και καλές μεταλλάξεις, άνθρωποι που δεν πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν, πάνε στο τέλος. Αυτό συμβαίνει γιατί ξεκινάνε με το δεδικασμένο ότι θα αποτύχουν αλλά η θεραπεία τους αλλάζει τα πλάνα και είναι αυτοί που πολλές φορές πάνε καλά. Ένα συναίσθημα είναι όμως πολύ καθοριστικό στην θεραπεία, το αποτέλεσμα, να ξεκινήσει δηλαδή κάποιος και να βλέπει μείωση βάρους. Αυτό μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και να ανατρέψει δύστροπες συμπεριφορές. Αυτό το συναίσθημα είναι σαν κουτί που δεν ξέρεις τι δώρο έχει. Αυτό μπορεί να αλλάξει τους κανόνες και να φτάσει τον πρωταγωνιστή ως το τέλος. Χωρίς αυτό το συναίσθημα ακόμη και επίμονοι για το στόχο τους ασθενείς δεν θα συνεχίσουν, άρα χρειάζεται πολύ στην θεραπεία.  Στο ερώτημα σας και πως θα φτάσουμε ως εκεί; Εδώ μπορεί να βάλει καθοριστικά το χεράκι του ο ειδικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!