Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Δίαιτα - Υπόθεση 8 εβδομάδων

 Οκτώ εβδομάδες δίαιτας έχουν περάσει και ο πρωταγωνιστής μας βιώνει όλες εκείνες τις αλλαγές που του ασκεί η πίεση των συνεδριών. Κάθε εβδομάδα και η πίεση ανεβαίνει, η διαχείριση γίνεται δυσκολότερη και δυσκολότερη. Οι ακυρώσεις των συνεδριών από τον πρωταγωνιστή δρουν σαν βαλβίδα εκτόνωσης της πίεσης.

Μέσα σε αυτή την πίεση κρύβεται η αποτελεσματικότητα των μετρήσεων και η μείωση του βάρους. Μέχρι την 8η εβδομάδα η πίεση αυτή δεν είναι ορατή γιατί υπάρχει το πάθος του αδυνατίσματος. Υπάρχουν νωπές ακόμη και οι ενοχές από το παρελθόν που ρίχνουν καύσιμο στη μηχανή του 'χάνω κιλά', αυτό το καύσιμο έχει το αρνητικό ότι καίει για πολύ λίγο, δυστυχώς. Φτάνουμε στην 8η εβδομάδα λοιπόν και τα θετικά που οδηγούσαν τη 'κούρσα' αργοσβήνουν. Επόμενα θετικά υπάρχουν; Υπάρχουν, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να πάρουν την σκυτάλη από το σημείο αυτό και να την μετουσιώσουν σε αποτέλεσμα.
Το χτίσιμο του συναισθήματος
 Οι πρώτες 8 εβδομάδες είναι καθοριστικές για το αδυνάτισμα. Οι 8 εβδομάδες εγκλωβίζουν μέσα τους συναίσθημα που ακολουθεί τον πρωταγωνιστή καθ' όλη την διάρκεια του αδυνατίσματος. Όλο το υπόλοιπο διάστημα αδυνατίσματος ακολουθεί αυτές τις 8 εβδομάδες. Αν έχει πάει καλά και έχει υπάρξει αποτέλεσμα αυτές τις 8 εβδομάδες το επόμενο διάστημα έχει πολλές πιθανότητες να πάει καλά. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα αυτές τις 8 εβδομάδες τότε το ξημέρωμα της 9ης εβδομάδας μας βρίσκει με μείον ένα πρωταγωνιστή. Οι 8 εβδομάδες εγκλωβίζουν μέσα τους συναίσθημα-εφόδιο που συντροφεύει τον πρωταγωνιστή για την υπόλοιπη θεραπεία του. Καινούρια συναισθήματα, θετικά συναισθήματα, νέα ενέργεια, νέα ώθηση πολύ δύσκολα θα υπάρξει μετά τις 8 εβδομάδες. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να υπάρξει μεγάλη και σωστή επένδυση από τον ειδικό σε αυτές τις 8 εβδομάδες. Πρέπει να τονιστεί η σημασία της ωρίμανσης αυτής της αρχικής ορμής για να υπάρξει η πολυπόθητη αλλαγή.
Ακυβέρνητο Καράβι
   Αν κάνουμε μια ενδοσκόπηση στο συναίσθημα του πρωταγωνιστή από την 8η εβδομάδα και μετά θα διαπιστώσουμε ότι το συναίσθημα του είναι κάπως λευκό-ουδέτερο, το συναίσθημα θυμίζει ακυβέρνητο καράβι που δεν ξέρει που θέλει να πάει. Αυτό περισσότερο που τον ωθεί προς τα μπρος δεν είναι τόσο ότι περιμένει ένα καλύτερο κορμί απ' το μέλλον, όσο το ότι στο παρελθόν έχει πάρει κάποιο αποτέλεσμα που τον κρατά στη θεραπεία. Είναι λάθος αυτό το συναίσθημα; Πολύ λάθος, γιατί το να μην τοποθετεί ο πρωταγωνιστής τον εαυτό του στα όνειρα του τον κάνει ευάλωτο σε 'κύλισμα' σε κακές συμπεριφορές. Ακυβέρνητο καράβι που απλά περιμένει τι νέο συναίσθημα θα έρθει για να το περάσει, θυμίζει η θεραπεία. Στόχοι δεν υπάρχουν, το καύσιμο στις μηχανές έχει τελειώσει, που θέλει να πάει δεν ξέρει, τι θέλει επίσης δεν ξέρει, γιατί το κάνει επίσης δεν ξέρει. Η δουλειά του ειδικού πρέπει να είναι από πολύ νωρίς πάνω σε αυτό το σημείο, να τον πάρει από το χέρι και να δώσει χρώμα στο μέλλον. Αυτό το λευκό-ουδέτερο συναίσθημα τον οδηγεί κατευθείαν στη σταθερότητα, μηδέν αποτέλεσμα και μια θεραπεία όταν δεν έχει αποτέλεσμα δεν μπορεί να σε κρατήσει εντός της.
Ένα συναίσθημα κυριαρχεί σε όλα τα στάδια
  Το συναίσθημα που δεν αλλάζει μετά την 8η εβδομάδα και είναι πάντα εκεί είναι 'πως θα διαχειριστώ την πίεση που μου ασκεί η ζυγαριά'. Αυτό το συναίσθημα δεν αλλάζει ποτέ και είναι εκεί μέχρι το τέλος. Μετά την 8η εβδομάδα είναι αυτό που σέρνει την θεραπεία. Αδυνάτισμα τέλος και κάπου εκεί ξεκινάει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Κάθε συνεδρία είναι διαχείριση πίεσης τίποτε άλλο. Η κάθε επίσκεψη του πρωταγωνιστή σε μας επιβεβαιώνει την έλλειψη στόχου, πορείας και στόχου. Δε ξέρει πια για ποιο λόγο είναι εκεί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!