Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

1 κιλό την εβδομάδα

   Στο σημερινό μας άρθρο θα συνδέσουμε την επισκεψιμότητα με την μείωση του βάρους και την αναγκαιότητα της επαφής με τον ειδικό για να μπορέσει να υπάρξει αποτέλεσμα στην θεραπεία της παχυσαρκίας.

Υποστηρίζουμε ότι θεραπεία εξ αποστάσεως δεν μπορεί να υπάρξει, υποστηρίζουμε ότι το φυλλάδιο οδηγιών της δίαιτας που δίνονται στον ασθενή για να χάσει κιλά δεν βοηθά ουσιαστικά στη μείωση του βάρους αν δεν συνοδεύεται από παρακολούθηση. Φυλλάδιο χωρίς παρακολούθηση=τρύπα στο νερό, παρακολούθηση χωρίς φυλλάδιο=παρακολούθηση με φυλλάδιο. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί και με το γεγονός ότι ενώ κυκλοφορούν πλείστες δίαιτες η παχυσαρκία αυξάνεται με ταχύτατο ρυθμό. Αποδεικνύεται επίσης και από το γεγονός ότι ενώ μπορεί εύκολα να κατεβάσει κάποιος μια δίαιτα απ' το Διαδίκτυο, στη  πραγματικότητα διαπιστώνει ότι το όλο θέμα δεν είναι το downloading αλλά το πράττειν, που αποδεικνύεται σκληρό και αδιαπέραστο εμπόδιο. Οι συνεδρίες μόνο μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι. Αποτέλεσμα παράγεται μόνο εντός συνεδριών, είτε κατηγορηθώ ότι το λέω για οικονομικούς λόγους, είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια.
1 κιλό την εβδομάδα - Θεραπεία χωρίς συνεδρίες
   Με την πιο συντηρητική λογική εφαρμογής μια δίαιτας χωρίς ειδικό, που τυγχάνει να πέσει στα χέρια μας, με την εφαρμογή της υπόσχεται μείωση βάρους κατά 1 κιλό την εβδομάδα. Συνεχίζοντας να ακολουθούμε αυτή την λογική έχουμε 4 κιλά τον μήνα, 16κιλά στους 4 μήνες....52 κιλά το χρόνο. Τι γίνεται στην πραγματικότητα; 2 κιλά την πρώτη εβδομάδα και τέλος. Όλοι έχουν κατεβάσει διάσημες δίαιτες από το Διαδίκτυο και τις έχουν εφαρμόσει 4-5 μέρες και ως εκεί. Δίαιτες των 4 ημερών έχουν κάνει όλοι και ξανά πίσω την δεύτερη εβδομάδα στο αρχικό βάρος και λίγο παραπάνω. Δεν ξέρω αν είναι ένα ωραίο, όμορφο, γοητευτικό παιχνίδι αλλά αποτέλεσμα δεν έχει, μπορεί όμως να είναι ψυχαγωγικό.
Θεραπεία με συνεδρία
α)Αποτέλεσμα υπάρχει εφόσον ο πρωταγωνιστής είναι συνεπής απέναντι στις συνεδρίες του. Όσο αραιώνουν οι συνεδρίες τόσο αραιώνει το αποτέλεσμα. Παρατηρείται πολλές φορές το εξής φαινόμενο, σκέφτεται ο ασθενής 'αν χάνω 1 κιλό την εβδομάδα  , τότε στις δύο εβδομάδες θα χάνω δύο κιλά και στις τέσσερις 4 κιλά, ας προτείνω στον ειδικό μου να τα λέμε κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες να μην πληρώνω και περισσότερες συνεδρίες'. Η στάση του ειδικού θα πρέπει να είναι αρνητική ακόμη και αν χρειαστεί να υπάρξει διαζύγιο αλλά αν πάρουμε το παράδειγμα του ότι ο ειδικός δέχεται την πρόταση του ασθενή. Τι ακολουθεί στην περίπτωση που τα λένε μετά από 21 ημέρες; Η θεραπεία χάνει κάθε κίνητρο της και αυτό είναι ορατό στην πρώτη επίσκεψη. Ενώ με εβδομαδιαία συνεδρία θα έχανε 2,5κιλά μετά από 3 εβδομάδες, στη συνεδρία μετά από 3 εβδομάδες θα χάσει 1 κιλό. Στις 6 εβδομάδες θα χάσει 4,5κιλά με εβδομαδιαία συνεδρία με τον άλλο τρόπο 1,5 κιλό και ίσως πάρει βάρος κιόλας. Οι συνεδρίες είναι εφάμιλλες της μείωσης του βάρους, η θεραπεία καταρρέει χωρίς συνεδρίες πολύ σύντομα. Στην τρίτη επίσκεψη ο πρωταγωνιστής που ακολουθεί συνεδρίες 21 ημερών δεν θα είναι εκεί. Με κάθε κόστος πρέπει να υπερασπίζουμε την θεραπεία και αν διαπιστώνουμε ότι ο ασθενής δε επιθυμεί το ίδιο πρέπει η θεραπεία να διακόπτεται άμεσα.
Η σκέψη που είναι αδύνατον να ελεγχθεί
  Σε συνεδρίες 2 εβδομάδων η λογική 'μπορώ να ξεφύγω την μία εβδομάδα και την άλλη να προσέξω' είναι η κυρίαρχη και στις 3 εβδομάδες ισχύει στο διπλάσιο βαθμό. Όταν η σκέψη αυτή εγκατασταθεί δεν αλλάζει με απολύτως κανένα τρόπο. Εδώ το παιχνίδι μόλις χάθηκε. Δεν παράγεται κανένα αποτέλεσμα φυσικά και το τέλος της θεραπείας είναι θέμα χρόνου. Ενώ κάθε φορά ο πρωταγωνιστής υπόσχεται στον εαυτό του ότι την επόμενη θα είναι συνεπής βλέπει ότι είναι ένα παιχνίδι που έχει πια φύγει από τον έλεγχο του. Πρέπει να εμπιστευθεί τον ειδικό του ο ασθενής και να καταλάβει ότι μερικά πράγματα δεν μπορεί να τα λύσει γιατί είναι πέρα των δυνάμεων του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!