Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αλλεργίες σε τρόφιμα

Στα μικρά παιδιά το γάλα, τα αυγά, οι ξηροί καρποί, το σιτάρι και η σόγια ευθύνονται για το 90% των αλλεργικών αντιδράσεων.

Στους ενήλικους τα ψάρια, τα οστρακοειδή και τα φιστίκια ενοχοποιούνται για το 85% των αντιδράσεων. Οι συχνότερες αλλεργίες σε βρέφη και παιδιά οφείλονται στο αγελαδινό γάλα. Σε μικρή ηλικία εμφανίζεται και η αλλεργία στο αυγό. Το 80% των παιδιών αλλεργικών στο γάλα, ηλικίας 3-5 ετών εκδηλώνουν αλλεργία και στο αυγό.


Τρόφιμα που προκαλούν συχνότερα αλλεργία
Αγελαδινό γάλα    42%
Κρόκος αυγού    14,5%
Ασπράδι αυγού   9%
Ασπράδι και κρόκος   9,7%
Ψάρι   11%
Εσπεριδοειδή   4,5%
Όσπρια   2,5%
Κρέας   1,3%
Λαχανικά  1%
Κρεμμύδια  1%
Άλλα    2%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!