Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Δεν θέλω να αδυνατίσω

Η αποτυχία στην δίαιτα και στη μείωση του βάρους έχει προγραμματιστεί πολύ νωρίτερα, πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα του ο πρωταγωνιστής.
Σημεία αποτυχίας: α)Η στάση του απέναντι στις δίαιτες β)Ο ίδιος πραγματικά δεν πιστεύει ότι η δίαιτα μπορεί αν τον βοηθήσει γ)Δεν θέλει βαθιά μέσα του να κάνει καμία αλλαγή για να μειώσει το βάρος του. Οπότε για να μην τα πολυλογούμε έχει από πριν προδιαγραφεί το τι θα συμβεί. Αποτυχία. Τι θα έχει το διαιτολόγιο, πόσες θερμίδες, τι φαγητά, κιλά, ζυγαριές, λιπομέτρηση δεν θα συνεισφέρουν καθόλου στην προσπάθεια μείωσης βάρους. Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι ο κόσμος πηγαίνει στον διατροφολόγο εκείνο που βλέπει ότι οι πελάτες του αδυνάτισαν, πράγμα που σημαίνει ότι κυριαρχεί η εικόνα και όχι το πραγματικό πρόβλημα. Η εικόνα του αδυνατισμένου ανθρώπου ξυπνά στον απέναντι που τον βλέπει ανάμικτα συναισθήματα κυρίως όμως δημιουργεί στο μυαλό του το τέλος, πράγμα ελκυστικό, αλλά αφαιρεί την προσπάθεια. Ο απέναντι λοιπόν που θα πάει με την εικόνα να κάνει το πρόγραμμα δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια και μόλις δει τι πρέπει να κάνει τα παρατάει. Η εικόνα προσθέτει συναίσθημα και αφαιρεί εργασία, αλλά τι να κάνουμε έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος, αλλά σε αυτό τον άνθρωπο πρέπει να εξηγήσουμε ότι έτσι θα αποτύχει.  
Και τι κάνει στον διαιτολόγο αφού δεν θέλει να αδυνατίσει;
Ωραία ερώτηση. Έχει ενοχές και πρέπει να τις διώξει ή πρέπει να πει σε αυτές 'κοίταξε να δεις πήγα, το είδα, το έκανα, δεν είναι κατάλληλο για μένα, μπορώ να πω με άνεση στον εαυτό μου ότι οι δίαιτες δεν κάνουν τίποτα'.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!