Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

4 μέρες μακριά από το αδυνάτισμα

Η πορεία προς το τέλος της δίαιτας έχει ως εξής. Ας πούμε ότι ένας άνθρωπος έχει κάνει μια τρίμηνη θεραπεία και έχει μειώσει το βάρος του κατά 6 κιλά. Πάλι εκεί στην 8-10η εβδομάδα ξεκινά η 'μεγάλη σύγκρουση' μεταξύ του 'Φεύγω' και του 'Μένω'.
Νικητής με μεγάλη διαφορά θα αποδειχθεί το 'Φεύγω'. Βουτιά στην ψυχοσύνθεση: ας πούμε ότι η θεραπεία έχει κρατήσει 10εβδομάδες, ως και την 6η εβδομάδα όλα 'είναι δίαιτα', στην 7η εβδομάδα η συνεδρία ακυρώνεται αλλά το ιδιαίτερο στην 7η συνεδρία είναι ότι η ακύρωση δεν έχει μορφή, δεν έχει δηλαδή σχηματοποιηθεί μέσα στον πρωταγωνιστή η έξοδος. Στην 8η συνεδρία μυρίζει ένα ορφανό 'βαριέμαι' και αυτό διαπερνά και τον διατροφολόγο, ξέρει ότι η επόμενη συνεδρία θα ακυρωθεί και ακυρώνεται συνήθως με μια αστεία δικαιολογία. Η αλήθεια έχει μορφοποιηθεί πια και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Η 9η συνεδρία είναι μια 'φτωχή παράταση στην μη αποδοχή της μεγάλης αλήθειας'. Προς έκπληξη των αναγνωστών μας η 10η συνεδρία παραγματοποιείται κανονικά και είναι η τελευταία. Η αυλαία έπεσε για ένα ακόμη άνθρωπο άδοξα, γρήγορα και πάντα μεταξύ της 8ης και 10ης εβδομάδας γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
   Την 7η συνεδρία ξεκινά η σύγκρουση αλλά δεν έχει μορφή και κατεύθυνση. Υπάρχει κάτι αλλά δεν περνάει απο το μυαλό του πρωταγωνιστή ότι αυτό που αισθάνεται είναι αυτό που θα τον οδηγήσει στην έξοδο. Ξέρει ότι συνεχίζει ακάθεκτος στον στόχο του αλλά ακυρώνει την συνεδρία αυτή γιατί αισθάνεται ότι δεν τα πήγε καλά την εβδομάδα που πέρασε και δεν θέλει να απογοητευτεί. Η αρχή του τέλους. Την 8η συνεδρία αρχίζει και πυκνώνει ο χρόνος και ουσιαστικά η επόμενη στάση είναι η απόφαση. Η ζυγαριά δεν ανταποκρίνεται και ουσιαστικά δύο ημέρες μετά τη συνεδρία η απόφαση, που πριν φάνταζε μακριά, ήρθε. Μέσα σε 4 ή 6 ημέρες άλλαξε η βούληση του πρωταγωνιστή. Πραγματικά μας εντυπωσιάζει η ταχύτητα με την οποία γιγαντώνεται αυτό το αίσθημα μέσα στον πρωταγωνιστή. Η 9η εβδομάδα είναι ο χρόνος που ψάχνει ο πρωταγωνιστής να βρει τον τρόπο της εξόδου. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί και ήδη έχει πάρει τεράστια απόσταση από την θεραπεία. Ο χρόνος σε αυτές τις δύο εβδομάδες δεν κυλάει σε κανένα άλλο κομμάτι της θεραπείας τόσο πυκνά όσο εδώ. Η συνεδρία της 10ης εβδομάδας γίνεται όχι γιατί δεν έχει παρθεί η απόφαση της εξόδου αλλά γιατί έχει αργήσει να την αποδεχθεί ο πρωταγωνιστής. Η ζυγαριά δείχνει άνοδο και αυτό βοηθάει στο να βγει η απόφαση από το μπαούλο'. Μέσα σε μερικά 24ωρα ο πρωταγωνιστής πήρε μια απόφαση ζωής που το μέγεθος της δεν το κατάλαβε αλλά θα αργήσει και πολύ να το καταλάβει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο! Θα χαρούμε πολύ!